אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
תבשיל אסאדו

מתכון לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ופטריות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

זה הסיר שאני מכינה כל חג! אסאדו זאת מנה מרשימה, ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה. העניין הוא שצריך הרבה זמן לבישול אבל מעבר לזה? הכי קל בעולם. אז זה מבחינתי המתכון הכי טוב לאסאדו בתנור שאני מכירה! קבלו את המתכון המלא

מרכיבים:

לתבשיל:

  • 2 קילו אסאדו עם עצם, חתוך לקוביות / בלי עצם חתוך לקוביות \ צלי כתף מספר 5
  • תפוחי אדמה קטנים לתנור
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 5-6 גזרים צבעוניים קלופים
  • ראש שום שלם
  • שליש כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • כף תבלין גריל / ראס אל חנות / תבלין על האש

למרינדה:

  • 3 כפות סילאן
  • שליש כוס שמן זית
  • כף תבלין גריל
  • חצי כף כמון
  • רבע כף כורכום
  • טימין
  • כף סויה
  • מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  1. נתחיל עם הבשר: נוציא מהמקרר את הבשר לפחות חצי שעה לפני תחילת ההכנה. בקערה גדולה נערבב את כל החומרים למרינדה ונעטוף במרינדה את הבשר. ניתן לבשר לשבת במרינדה חצי שעה במקרר.
  2. בזמן שהבשר במקרר, ננקה את תפוחי האדמה. אני אוהבת להשאיר את הקליפה אבל אם אתם לא אוהבים תוכלו להסיר אותה. נניח את תפוחי האדמה יחד עם הפטריות והגזרים המקולפים בקערה גדולה. מעל הכל ניצוק שמן זית, מלח, פלפל ותבלין גריל.
  3. נכין סיר גדול (רוסטר \ סוטאז’) שעמיד לתנור וכזה  שיכול להכיל את כל המצרכים
  4. נוציא את הבשר מהמקרר ובסיר שלנו נחמם מעט שמן. נצלה את הבשר כדי לסגור אותו. נצלה מכל הצדדים כ2-3 דקות. סגירת הבשר תמנע את בריחת הנוזלים במהלך הצלייה ותשאיר אותו עסיסי בפנים. בעזרת מלקחיים בלבד ולא מזלג או משהו שיחורר את הבשר, נהפוך אותו עד שמקבל גוון אפרפר קל מכל צדדיו והוא נראה די עשוי מבחוץ.
  5. נוסיף אל הסיר תפוחי האדמה, הפטריות הגזרים ושיני השום מראש השום (מקולפות). אם נשארה מרינדה ניצוק גם אותה מלמעלה
  6. את הסיר נכסה (אם אין ברשותכם מכסה לסיר, גם נייר כסף כפול יעבוד כאן) נכניס לתנור שחומם מראש ל250 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה נוריד את החום ל100 מעלות וניתן לתבשיל בין שעתיים וחצי-חמש שעות. לאורך כל הזמן נדאג לפתוח את הסיר, להפוך את הבשר על כל צדדיו ונוודא שיש מספיק נוזלים בתוך הסיר. בחצי השעה האחרונה מומלץ להסיר את המכסה.
  • אפשר להוסיף לסיר גם גזרים רגילים / לא לשים פטריות
  • אפשר לוותר על הפטריות אם אתם לא אוהבים
  • את הסיר אפשר להכין כמה ימים לפני ההגשה ולחמם בתנור. רק תדאגו שיש מספיק נוזלים לחימום בסיר

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.4 / 5. כמות דירוגים 104

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
משי

נראה מעולה!!! היום אני אנסה! תודה!

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן