מתכון לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ופטריות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אחרי שבוע לא פשוט שעבר עליי, רציתי להתחמם עם מתכון שלא דורש הרבה זמן או עבודה כדי להכין אותו. לצערי, השבוע לא הספקתי לבשל ולקנות יותר מדי מצרכים בגלל עניין משפחתי (שכולם יצאו ממנו בריאים ושלמים) אז כשהגעתי לסופר וראיתי את בשר האסאדו המהמם הזה הבנתי שזה מה שאני צריכה. הבשר המשובח בשילוב של תפוחי אדמה ובישול ארוך ארוך ואיטי בתנור, באמת מפנק.. התוצאה פשוט מושלמת, מבטיחה לכם שכדאי. סיר כזה יספיק לפחות לשישה סועדים סביב השולחן.

מרכיבים:

לתבשיל:

  • 2 קילו אסאדו עם עצם, חתוך לקוביות
  • תפוחי אדמה קטנים לתנור
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 5-6 גזרים צבעוניים
  • ראש שום שלם
  • שליש כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • כף תבלין גריל / ראס אל חנות / תבלין על האש

למרינדה:

  • 3 כפות סילאן
  • שליש כוס שמן זית
  • כף תבלין גריל
  • חצי כף כמון
  • רבע כף כורכום
  • טימין
  • כף סויה
  • מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  1. נתחיל עם הבשר נוציא מהמקרר לפחות חצי שעה לפני תחילת ההכנה. בקערה גדולה נערבב את כל החומרים למרינדה ונעטוף במרינדה את הבשר. ניתן לבשר לשבת במרינדה שעה במקרר.
  2. בזמן שהבשר במקרר, ננקה את תפוחי האדמה ונניח יחד עם הפטריות והגזרים בקערה גדולה. מעליהן ניצוק שמן זית, מלח, פלפל ותבלין גריל.
  3. נכין סיר גדול (רוסטר \ סוטאז') שיכול להכיל את כל המצרכים וכמובן סיר שעמיד לתנור.
  4. נוציא את הבשר מהמקרר ולפני שאנחנו מתחילים בהכנתו בתנור נצלה אותו על מחבת גריל כדי לסגור אותו. סגירת הבשר תמנע את בריחת הנוזלים במהלך הצלייה ותשאיר אותו עסיסי בפנים. נחמם טוב מחבת גריל גדולה ונניח את הבשר. בעזרת מלקחיים בלבד ולא מזלג או משהו שיחורר את הבשר, נהפוך אותו עד שמקבל גוון אפרפר קל מכל צדדיו והוא נראה די עשוי מבחוץ.
  5. נעביר את הבשר ישירות לסיר התנור, נוסיף את תפוחי האדמה, הפטריות ושיני השום מראש השום (מקולפות). נשתדל להוסיף את המצרכים ללא יותר מדי נוזלים ואם נשארה מרינדה נשמור אותה כדי ליצור על התבשיל אחרי התנור.
  6. את הסיר המכוסה (אם אין ברשותכם מכסה לסיר, גם נייר כסף כפול יעבוד כאן) נכניס לתנור שחומם מראש ל250 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה נוריד את החום ל100 מעלות וניתן לתבשיל בין שעתיים וחצי-שלוש שעות בתנור. בחצי השעה האחרונה מומלץ להסיר את המכסה.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן