מתכון לצהריים בסיר אחד: קציצות וספגטי ברוטב עגבניות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

 


המתכון הזה דומה לבולונז רק שבמקום בשר טחון מפורק, הוא הופך לקציצות. הקציצות יוצאות עסיסיות וביחד עם המקרוני (מספר 8, לא דק מדי!) מובטחת לכם ארוחת צהריים לכל המשפחה בסיר אחד מלא טעמים

מרכיבים:

לקציצות בקר:

  • חצי קילו בשר טחון (תבקשו מהקצב בשר טחון שמתאים לקציצות, הוא יידע מה להביא לכם)
  • חצי צרור כוסברה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • כפית תבלין ראס אל חנות \ לשלב רבע כפית של פפריקה, כמון וכורכום
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • רבע כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות

לרוטב העגבניות

  • 1 בצל קצוץ
  • לפחות 6 כפות שמן לטיגון, השמן יעטוף את התבשיל כולו
  • קופסת עגבניות מרוסקות (250 מ"ל)
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה חריפה (אפשר פחות אם אתם לא אוהבים את הרוטב חריף)
  • כוס – 2 כוסות מים, תלוי בכמות הרוטב שאתם אוהבים. אני מעדיפה הרבה
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי חבילת מקרוני מספר 8 (ניתן כמובן להשתמש בכל פסטה אחרת שאתם אוהבים, זו המלצה אישית שלי)

אופן הכנה:

  1. אל קערה גדולה נכניס את הבשר הטחון ונפורר אותו בעזרת מזלג. נוסיף לו כוסברה קצוצה, בצל קצוץ דק, ביצה, פירורי לחם ותבלינים. נערבב טוב ונניח בצד למנוחה קצרה.
  2. נחמם 3 כפות שמן בסיר נמוך ורחב, נוסיף את הבצל ונטגן קלות. את העגבניות הבשלות נקצוץ דק ונוסיף לסיר. נוסיף את השום הכתוש, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, תבלינים, מים. נביא לרתיחה ולאחר שהסיר מבעבע ננמיך את האש.
  3. כעת, ניצור מתערובת הבשר קציצות קטנות. ושהרוטב רותח, נעביר אותן לרוטב העגבניות.
  4. במקביל, לאחר שהכנסנו את כל הקציצות לסיר, נחמם ליטר מים בסיר גדול וכשהמים רותחים, נכניס את הפסטה. כעבור 6 דקות בערך או כשהפסטה מתרככת אך לא לחלוטין, נעביר אותה ישירות מסיר המים לסיר הקציצות. נכסה את הסיר ונבשל את הפסטה והקציצות רבע שעה נוספים.
  5. מומלץ להגיש עם מעט כוסברה מעל

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.9 / 5. כמות דירוגים 112

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

מרק פטריות מוקרם

אין משהו שמר פלפל שלי אוהב יותר מפטריות, הוא אוהב אותן מבושלות, מטוגנות, וגם סתם

חצי שעה

קערת לחם למרק

כבר הרבה זמן שתכננתי להכין מרק בתוך קערת לחם. זה מושלם ובמיוחד המיקום המדויק בו

עוגת רוגלך
חצי שעה

עוגת רוגלך שוקולד מפנקת

וואו וואו, תכינו את התופים, זאת העוגה הכי מרגשת שהכנתי מזה הרבה זמן! רוגלך רכים

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן