מתכון לחורף חם: מרק אפונה ונענע

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הימים האחרונים הביאו לנו מזג אוויר אירופאי וסוער. הדרך הכי טובה לסיים את היום היא להתחמם בעזרת מרק חם חם חם שעושה טוב על הלב. המרק הזה הוא פתרון מושלם, מלא בוויטמינים וקל מאוד להכנה שמכינים מאפונה קפואה!

מרכיבים:

  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כוסות מים
  • 150 מ"ל שמנת לבישול
  • כף שום כתוש
  • מלח, פלפל
  • 6 עלי נענע טרייה
  • 30 גרם חמאה

לגרסה הטבעונית:

השתמשו בקרם קוקוס \ שמנת צמחית \ הסירו את השמנת

אופן הכנה:

  1. את האפונה הקפואה נשטוף במסננת ונסיר את כל הקרח.
  2. כעת, יש שתי שיטות להכין את המרק: אני נעזרת בבלנדר ומכניסה אליו בצל קצוץ, שום, עלי הנענע, אפונה וגזר. אל הבלנדר אני מוסיפה כוס מים וטוחנת את המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה. מהבלנדר נעביר את כל התערובת אל הסיר ונוסיף את החמאה.
  3. האופציה השנייה היא לחמם חמאה בסיר, להוסיף את הבצל הקצוץ, הגזר, האפונה, הנענע, שום ומים ולרסק באמצעות בלנדר מוט. בשתי השיטות יתקבל מרק נהדר!
  4. כאשר כל המרכיבים הפכו למרק נחמם אותם טוב, נוסיף מלח ופלפל (מומלץ הרבה) ואם יש צורך גם עוד שום. השילוב של הנענע מורגש כאן ומקפיץ את המרק בהחלט.
  5. כעבור 5 דקות שהמרק מתבשל נוסיף את השמנת המתוקה נערבב קלות ונכבה את האש.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן