אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קיש ברוקולי

מתכון לקיש ברוקולי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קיש עגולה בקוטר 26

שיתוף המתכון

לפני שבוע בערך, הגעתי עם סבתא שלי לשוק בעיר בה היא גרה. הרבה זמן לא ביקרתי בשוק וזאת הייתה חוויה. הירקות והפירות הכי יפים שראיתי לאחרונה, בצבעים מגרים ובמחירים שהבהירו לי טוב למה כדאי לי לבקר עוד ועוד בשוק. באחת הבסטות עמד הברוקולי הירוק והיפה ביותר שראיתי, ובמחיר של 5 שקלים בלבד! אז החלטתי לקנות אותו ובדרך הביתה החלטתי להכין ממנו קיש מושלם עם תחתית מקמח כוסמין. התוצאה לפניכם והמתכון המלא (והקליל) כבר כאן.

מרכיבים:

לבצק:

  • 200 גרם קמח כוסמין בהיר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון ביצה
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות מים קרים

למילוי (רויאל):

  • 1 בצל גדול
  • 1 ברוקולי בגודל בינוני
  • 1 שן שום
  • שמנת מתוקה- מיכל (250 מ”ל)
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
  • 50 גרם גבינה בולגרית מגוררת (לא חובה)

אופן הכנה:

 

  1. אל מעבד המזון נכניס את הקמח, ותוך כדי הפעלתו נוסיף את החמאה עד ליצירת תערובת פירורית. נוסיף את שאר המצרכים תוך כדי עד להיווצרות גוש בצק. אסור לעבד את הבצק יתר על המידה כי הוא יאבד את הפריכות שלו. כאשר הבצק מוכן נשטח אותו לדיסקית, נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לרבע שעה לפחות
  2. כאשר הבצק במקרר נפרק את עלי הברוקולי, נשטוף אותם במסננת ונבשל בסיר עם מים רותחים למשל 10 דקות. אחרי 10 דקות נוציא בחזרה אל המסננת ונסנן את מי הבישול
  3. נחזור אל הבצק: נוציא את הבצק מהמקרר, ובין שני ניירות אפייה מקומחים נניח את הבצק. נשטח את הבצק לעובי של חצי ס”מ ונעביר אותו אל תבנית קיש משומנת. כדאי להרים את הבצק באמצעות שני ניירות האפייה, להסיר את נייר האפייה מלמעלה ולהפוך את הבצק על התבנית. נהדק את הבצק ונסיר את השאריות.
  4. נכניס את הבצק לאפייה עיוורת: נניח את אחד מניירות האפייה בהם השתמשנו על הבצק, ומעליהם נניח קטניות- אורז, שעועית או כל דבר אחר שיהווה משקולת על הבצק כך שהבצק לא יתרומם במהלך האפייה.
  5. לתנור שחומם מראש ל180 מעלות נכניס את הקיש עם נייר האפייה והקטניות למשך 12 דקות. הבצק לא צריך להיות מוכן כי הוא נכנס לאפייה נוספת אך הוא צריך להתייצב. נוציא את התבנית לאחר האפייה העיוורת ונצנן מעט.
  6. נכין את רוטב הרויאל: בקערה גדולה נערבב שום, שמנת מתוקה, ביצים ותבלינים.
  7. במקביל, במחבת גדולה נחמם 20 גרם חמאה ונטגן בצל שנחתוך לטבעות עד להזהבה.
  8. כעת, נעבור להרכבת הקיש: על שכבת הבצק נניח את הבצק המטוגן, מעליו נסדר את הברוקולי ומעל כל זה ניצוק את רוטב הרויאל. למי שרוצה והחליט להשתמש ניתן להוסיף כעת למעלה את הגבינה הבולגרית ובעזרת מזלג להטמיע אותה מעט ברוטב.
  9. כעת לתנור שכבר מחומם נכניס את הקיש ונאפה בחום של 180 מעלות, לא טורבו, במשך 30 דקות בערך. הבצק צריך להיות זהוב והרוטב צריך להיות מוצק.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן