מתכון למטבוחה ביתית אמיתית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

קופסה גדולה

אני מתה על מטבוחה! חריפה בדיוק במינון הנכון, טעימה עם הכל ומשתלבת בארוחת צהריים או ערב. בכל שישי אני משתדלת להכין קופסה שתספיק לפחות לכל השבוע. את העגבניות הבשלות אני מוצאת בדרך כלל בימי חמישי בשוק או בסופר כשהסחורה כבר לא הכי טרייה ושם נמצאות העגבניות הבשלות, האדומות והמושלמות למטרה.

מרכיבים:

  • קילו עגבניות רגילות \ תמר בשלות
  • 2 גמבות בינונית
  • 6 שיני שום טריות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • חצי כפית פפריקה אדומה
  • כף רסק עגבניות
  • כף סוכר
  • מלח

אופן הכנה:

  1. השלב הזה לא חובה אבל אני מציעה לבצע אותו כדי להגיע למרקם מטבוחה מעולה. בסיר עם מים רותחים חולטים את העגבניות למשך 10 דקות. כעבור 10 דקות מוציאים למסננת וקולפים את קליפת העגבניות
  2. בקרש חיתוך נכין את המצרכים: נחתוך את העגבניות, את הפלפל החריף שכמובן אם הוא חריף מדי תוכלו להוריד ממנו מעט, נכתוש את השום, נחתוך לקוביות את הפלפל האדום.
  3. בסיר נחמם 3 כפות שמן ונטגן את הפלפלים האדומים, נוסיף את הפלפל החריף, השום והעגבניות. לאחר כמה דקות נוסיף את התבלינים, נערבב, נטעם ונתקן תיבול ונסגור למשך שעה לפחות.
  4. לאורך כל הבישול חשוב לדאוג לערבב מדי פעם את המטבוחה כדי שתחתית הסיר לא תישרף.
  5. הזמן המיטבי לבישול המטבוחה הינו בין שעה וחצי לשעתיים. מומלץ בחצי השעה האחרונה לבשל את המטבוחה ללא מכסה כדי להגיע לצמצום מושלם של המטבוחה.

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.9 / 5. כמות דירוגים 56

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן