מתכון לפנקייק מלוח: פנקייק עם גבינת שמנת, סלמון וביצה עלומה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 פנקייקים עבים במיוחד

מאז שפתחתי את הבלוג המתכון שהיו אליו הכי הרבה כניסות היה המתכון לפנקייק עבה שלי. חשבתי לעצמי שאם אהבתם כל כך את הפנקייק המתוק, אולי כדאי שתנסו אותו בגרסה המלוחה והלא פחות מושלמת שלו. אם בא לכם לפתוח את השבת בסטייל, זאת הדרך…

מרכיבים:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • כוס ועוד שתי כפות חלב
  • מעט מלח
  • ליצירת הפנקייקים:

  • טבעות רינג
  • מחבת רחבה
  • 20 גרם חמאה מומסת

לטופינג והרכבה:

  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם סלמון מעושן (כזה שקונים בשקית ואקום)
  • 2 ביצים
  • כף חומץ

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נערבב בעזרת מזלג את הביצים
  2. נוסיף את החמאה המומסת והחלב ונערבב היטב
  3. ננפה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה  ונתחיל לערבב בעזרת מטרפה עד להתאחדות החומרים.
  4. נחמם על חום בינוני חמאה במחבת גדולה ונניח את עיגולי הרינג. אל תוך כל אחד ניצוק מבלילת הפנקייק לגובה של סנטימטר וחצי בערך (אל תדאגו הם מתנפחים על המחבת).
  5. נחכה עד שיווצרו בועות בצד העליון של הפנקייק וכעת- ניתן להפוך.

לביצים עלומות:

  1. אמנם זה נשמע קשה, אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. נמלא סיר גדול במים ונוסיף כף חומץ. אנחנו צריכים לדאוג שהמים ירתחו אבל לא יותר מדי. כלומר ברגע שהבועות קטנות זה הזמן להוסיף את הביצה הראשונה.
  2. ניצור בסיר מערבולת באמצעות כף עץ.
  3. את הביצה הראשונה נשבור לתוך קערה ונוסיף אותה במהירות אל תוך מערבולת המים שיצרנו.
  4. את הביצה יש להניח במים ולא לזרוק אותה מגובה. צריך להניח אותה כאשר אנחנו קרובים מאוד למים. רק ככה תיווצר ביצה שעטופה בחלבון. הזמן האידיאלי לביצה הינו 2 דקות. באמצעות כף מחוררת נוציא את הביצה לצלחת.

הרכבת הפנקייק:

  1. נניח את הפנקייק הראשון בצלחת ונמרח מעליו שכבה עבה של גבינת שמנת. מעליו נניח פנקייק נוסף ושוב נמרח גבינת שמנת.
  2. מעל הפנקייק השלישי או הרביעי (להחלטתכם) נמרח גבינת שמנת, נניח את הסלמון המעושן ומעליו את הביצה העלומה. מומלץ לקשט עם בצל ירוק.

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.7 / 5. כמות דירוגים 95

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן