מתכון למרק מלא ירקות

מתכון אורח שנכתב על ידי:

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מספר סועדים :

6 מנות

שיתוף המתכון/כתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

בחורף אין כמו מרק ירקות אמיתי לחמם את הנפש ולחזק את הגוף.
תשכחו מאבקת מרק, כל הטעמים מגיעים מירקות, עשבי תיבול ותבלינים שיחזקו את המערכת החיסונית- תשאלו את סבתא, רק ככה מנצחים את השפעת!

מרכיבים:

  • 1 בצל
  • 1כרישה
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 גזר
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • 5 שיני שום
  • 2 קישוא
  • רבע דלעת
  • רבע כרובית
  • רסק עגבניות
  • פטרוזיליה
  • מלח, פלפל שחור, בהארט, פפריקה מתוקה, כורכום
  • שמן זית
  • חצי לימון

אופן הכנה:

  1. קולפים וקוצצים בצל, גזר, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה.
  2. פורסים לטבעות דקות כרישה, גבעולי סלרי ושום.
  3. מטגנים בסיר עם כף שמן זית על להבה נמוכה כחמש דקות.
  4. מפרקים כרובית לפרחים קטנים, קוצצים לקוביות דלעת וקישוא ומוסיפים לסיר ומערבבים.
  5. מתבלים ב3 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית בהארט, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום ורסק עגבניות קטן ומערבבים.
  6. ממלאים את הסיר במים כשלוש סנטימטר מעל הירקות ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים להבה, ומוסיפים חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה ועלי סלרי קצוצים.
  8. מכסים ומבשלים כשעה.
  9. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, מתקנים תיבול במקרה הצורך.
  10. בתאבון!

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן