אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לכנאפה ביתית מושלמת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

מחבת בקוטר 26

שיתוף המתכון

הפעם הראשונה שטעמתי כנאפה הייתה כשהייתי ילדה ממש קטנה במאפייה של נצרת. אי אפשר שלא להתאהב בטעם המושלם. המתכון הזה הכי קרוב לכנאפה ביתית שתוכלו להכין, אבל זה לא אומר שצריך לוותר על חתיכה בכל פעם שתפגשו כנאפה בדוכן….

מרכיבים:

  • 200 גרם שיערות קדאיף מיובשות (אפשר גם רגילות, אני השתמשתי במיובשות)
  • 125 גרם גבינת ריקוטה עזים \ ריקוטה פרסקה
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • חופן פיסטוק
  • 5-10 טיפות תמצית ורדים \ מי ורדים (תלוי בטעם)
  • לסירופ סוכר:
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 200 מ”ל מים (שלושת רבעי כוס)
  • 3 טיפות תמצית ורדים \ מי ורדים

אופן הכנה:

  1. בקערה מניחים את שערות הקדאיף ומעליהן יוצקים 100 גרם חמאה מומסת. מערבבים את החמאה טוב ומצפים את כל שיערות הקדאיף.
  2. במקביל מחממים מחבת. כשהיא מספיק חמה מניחים מעט חמאה.
  3. לוקחים חצי מכמות הקדאיף ומהדקים שכבה דקה על המחבת. חשוב להדק את שיערות הקדאיף כדי שהן יידבקו זו לזו וייצרו תחתית אחת שלא תתפרק.
  4. במקביל נניח בקערה את גבינת הריקוטה ובעזרת כף \ מקציף נגרום לגבינה להפוך אוורירית יותר. נערבב אותה נמרצות לפחות שתי דקות. נוסיף לגבינה את מי הורדים \ תמצית הורדים. לפי הטעם תחליטו כמה תרצו, הכל תלוי בכמה אתם מחבבים את הטעם.
  5. מעל לשכבת הקדאיף לאחר שהיא מקבלת השחמה קלה מלמטה, נניח את גבינת הריקוטה ונמרח אך נשאיר שוליים.
  6. כעת, נניח מעל שכבת קדאיף נוספת.
  7. בשלב הזה נניח מעל למחבת צלחת רחבה, נהפוך את הכנאפה על הצלחת ולאחר שהפכנו נחזיר בעדינות את הכנאפה למחבת כדי שתקבל השחמה גם מהצד השני.
  8. נכבה את האש ונכין את הסירופ: בסיר קטן נחמם סוכר, מים ותמצית ורדים. כאשר הסירופ רותח ניצוק אותו מעל לכנאפה.
  9. נקשט עם פיסטוקים ונגיש מיד.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן