אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
בורקס תרד וגבינות

מתכון לבורקס פילו במילוי גבינות ותרד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

5 מנות

שיתוף המתכון

הפעם אני לא מגזימה- אתם תתענגו על כל ביס וביס ותהנו מהמאפה הזה, בורקס ביתי חם ובמילוי מפנק ביותר. מכינים אותו בלא יותר משעה (כולל אפייה) ויש לכם ארוחה מושלמת.
צפו בסרטון שיעזור לכם להבין את אופן ההכנה בצורה מושלמת.

מרכיבים:

  • 1 חבילה עלי פילו (14 דפים)
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 1 ביצה
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • מעט פלפל שחור
  • 100 גרם חמאה מומסת

 

אופן הכנה:

  1. את עלי הפילו נוציא מהקפאה לפחות 12 שעות לפני תחילת ההכנה.
  2. נקצוץ את התרד דק ונניח בקערה. בקערה נפרדת נערבב גבינת שמנת, גבינת פטה שנפורר בפנים, ביצה, נוסיף את עלי התרד ופלפל שחור. נערבב היטב.
  3. נוציא בכל פעם שני עלי פילו ונניח על משטח העבודה. את העלה הראשון נמרח בחמאה, נוסיף מעליו עלה פילו נוסף, נמרח חמאה ונניח בתחתית מלית. נסגור את הצדדים כלפי פנימה ונגלגל כלפי מעלה עד להיווצרות נחש ארוך.
  4. את עלי הפילו שנותרים בצד יש לכסות במגבת כדי למנוע את התייבשותם.
  5. נשמן היטב בחמאה תבנית פיירקס ונניח את נחש הפילו אחד אחרי השני עד שתיווצר צורת שבלול גדולה. ניתן לאפות את הבצק גם בנפרד וליצור בורקסים אישיים.
  6. לאחר שהתבנית מלאה, נכניס אותה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20-25 דק’ או עד להזהבה. השכבה העליונה של הפילו צריכה להיות זהובה ופריכה.
  • מומלץ לאכול מיד מהתנור
  • אם החלטתם לשמור במקרר, המאפה יישמר עד 5 ימים במקרר. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.8 / 5. כמות דירוגים 114

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן