אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

בורקס תרד וגבינות

מתכון לבורקס פילו במילוי גבינות ותרד

הפעם אני לא מגזימה- אתם תתענגו על כל ביס וביס ותהנו מהמאפה הזה, בורקס ביתי חם ובמילוי מפנק ביותר. מכינים אותו בלא יותר משעה (כולל אפייה) ויש לכם ארוחה מושלמת!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 1 חבילה עלי פילו (14 דפים)
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • 250 גרם (אריזה) של גבינת כנען / טוב טעם
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • מעט פלפל שחור
  • חמאה מומסת / שמן זית
 

שלבי הכנה

  1. את עלי הפילו נוציא מהקפאה לפחות 12 שעות לפני תחילת ההכנה / ניתן להשתמש בעלי פילו מצוננים
  2. נקצוץ את התרד דק ונניח בקערה. בקערה נפרדת נערבב את הגבינות , הפלפל השחור ונוסיף את הביצה והתרד. נערבב היטב.
  3. נוציא בכל פעם שני עלי פילו ונניח על משטח העבודה. את העלה הראשון נמרח בחמאה/נרסס שמן זית, נוסיף מעליו עלה פילו נוסף, נמרח חמאה/ שמן זית ונניח בתחתית מלית לכל האורך. נסגור את הצדדים כלפי פנימה ונגלגל כלפי מעלה עד להיווצרות נחש ארוך.
  4. את עלי הפילו שנותרים בצד יש לכסות במגבת כדי למנוע את התייבשותם.
  5. נשמן היטב בחמאה/שמן תבנית פיירקס ונניח את נחש הפילו אחד אחרי השני עד שתיווצר צורת שבלול גדולה. ניתן לאפות את הבצק גם בנפרד וליצור בורקסים אישיים.
  6. לאחר שהתבנית מלאה, נמרח בביצה, נפזר שומשום ונכניס אותה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20-25 דק' או עד להזהבה. השכבה העליונה של הפילו צריכה להיות זהובה ופריכה.
  • מומלץ לאכול מיד מהתנור
  • אם החלטתם לשמור במקרר, המאפה יישמר עד 5 ימים במקרר. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן