אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
בורקס תרד וגבינות

מתכון לבורקס פילו במילוי גבינות ותרד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

5 מנות

שיתוף המתכון

הפעם אני לא מגזימה- אתם תתענגו על כל ביס וביס ותהנו מהמאפה הזה, בורקס ביתי חם ובמילוי מפנק ביותר. מכינים אותו בלא יותר משעה (כולל אפייה) ויש לכם ארוחה מושלמת!

מרכיבים:

  • 1 חבילה עלי פילו (14 דפים)
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • 250 גרם (אריזה) של גבינת כנען / טוב טעם
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • מעט פלפל שחור
  • חמאה מומסת / שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. את עלי הפילו נוציא מהקפאה לפחות 12 שעות לפני תחילת ההכנה / ניתן להשתמש בעלי פילו מצוננים
  2. נקצוץ את התרד דק ונניח בקערה. בקערה נפרדת נערבב את הגבינות , הפלפל השחור ונוסיף את הביצה והתרד. נערבב היטב.
  3. נוציא בכל פעם שני עלי פילו ונניח על משטח העבודה. את העלה הראשון נמרח בחמאה/נרסס שמן זית, נוסיף מעליו עלה פילו נוסף, נמרח חמאה/ שמן זית ונניח בתחתית מלית לכל האורך. נסגור את הצדדים כלפי פנימה ונגלגל כלפי מעלה עד להיווצרות נחש ארוך.
  4. את עלי הפילו שנותרים בצד יש לכסות במגבת כדי למנוע את התייבשותם.
  5. נשמן היטב בחמאה/שמן תבנית פיירקס ונניח את נחש הפילו אחד אחרי השני עד שתיווצר צורת שבלול גדולה. ניתן לאפות את הבצק גם בנפרד וליצור בורקסים אישיים.
  6. לאחר שהתבנית מלאה, נמרח בביצה, נפזר שומשום ונכניס אותה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20-25 דק’ או עד להזהבה. השכבה העליונה של הפילו צריכה להיות זהובה ופריכה.
  • מומלץ לאכול מיד מהתנור
  • אם החלטתם לשמור במקרר, המאפה יישמר עד 5 ימים במקרר. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

בורקס פילו פטריות משפחתי

אחד המילויים הכי טעימים בשילוב עם בצק פילו קריספי, מאפה משפחתי מושלם שמתאים בול לשולחן

מאפה פולנטה ופטריות

זה אחד המאפים היפים והטעימים שיצאו לי להכין! שילוב מושלם בין בצק, פולנטה רכה ופטריות

מפרום כרובית

אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה,

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן