אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
המנה מוכנה

מתכון לארוחה בסיר אחד: אורז עם בשר טחון חצילים ועגבניות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

אתם כבר יודעים כמה אני אוהבת ארוחות בסיר אחד… הן מהירות, מזינות ומה שהכי כיף, שנחמד לקחת אותן בקופסה יחד איתכם לעבודה. התבשיל הזה מורכב מאורז לבן, בשר טחון, חצילים ורוטב עגבניות. שילוב מהנה במיוחד שישאיר אתכם שבעים לאורך זמן

מרכיבים:

  • 1 בצל גדול \ 2 בצלים בינונים קצוצים גס
  • 1 חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 עגבניות טריות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 וחצי כוסות אורז לבן
  • 1 וחצי כוסות מים
  • כף בהרט
  • כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • שמן לטגן

 

אופן הכנה:

  1. נחמם 5 כפות שמן בסיר רחב ונטגן את קוביות החצילים. לאחר שהגיעו להזהבה ונהפכו רכות נוציא אותן לנייר סופג ונניח בצד \ ניתן להכין את החצילים בתנור. על תבנית עם נייר אפייה נניח את קוביות החצילים, נבזוק מעל שמן זית ונאפה עד להזהבה
  2. באותו הסיר נטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף אליו את הבשר הטחון.
  3. לאחר שהבשר יקבל גוון חום-אפור ויאבד כמעט לחלוטין את הצבע האדום, נוסיף למחבת את שיני השום הכתושות, עגבניות, קוביות החצילים ונערבב מעט. לאחר מכן נוסיף רסק עגבניות, תבלינים ומים.
  4. ברגע שהמים יגיעו לרתיחה נוסיף את האורז, נבדוק תיבול ונתקן אם צריך.
  5. ננמיך את הלהבה ללהבה נמוכה ונבשל במשך 40 דקות עם מכסה סגור
  • התבשיל נשאר במקרר עד 5 ימים
  • מומלץ להגיש יחד עם טחינה מתובלת

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.8 / 5. כמות דירוגים 86

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן