אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

בייגלה ירושלמי ממולא תרד וגבינות

מתכון לבייגלה ירושלמי במילוי תרד, גבינת פטה ונענע

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 בייגלה

שיתוף המתכון

תסתכלו על המאפה הזה. אתם צודקים, אי אפשר לעמוד בפניו… בייגלה ירושלמי מבצק רך ממולא בעלי תרד, גבינת פטה ובתוספת נענע שמקפיצה את הטעמים בפה. מושלם לערב שבועות.

מרכיבים:

לבצק:

  • קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים
  • כף מלח

למילוי:

  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 2 ביצים

לציפוי:

  • מים
  • חלמון
  • שומשום

אופן הכנה:

  1. 1בקערת המיקסר עם וו לישה נשים קמח, שמרים וסוכר. נערבב היטב. נוסיף את שמן הזית וחצי מכמו ונתחיל ללוש במהירות בינונית. יש להוסיף את שאר המים לאט. כמות המים משתנה בהתאם ללחות החדר, סוג הקמח וכו’ ולכן אולי תאלצו להשתמש בפחות מים מהכמות הכתובה. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק. ממשיכים ללוש למשך 6 דק’ ולבסוף כאשר נוצר בצק רך וגמיש מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות נוספות.
  2. מניחים את הבצק לתפיחה עם ניילון לכיסוי למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
  3. כאשר הבצק תופח מתחילים להכין את המילוי: קוצצים את עלי התרד ומניחים בקערה, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומוסיפים 2 ביצים. מערבבים את המילוי היטב ומניחים במקרר.
  4. חוזרים לבצק: מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ומחלקים לחתיכות שוות במשקל של 200-250 גרם.
  5. על משטח עבודה מניחים את עיגולי הבצק ולצידם שתי קערות האחת עם מים ובתוכם חלמון ביצה והשנייה קערה עם שומשום.
  6. מרדדים את עיגולי הבצק לאליפסה. חשוב לשמור על הבצק מעט עבה כדי שהמילוי הרך לא יחדור דרכו.
  7. על כל עיגול מניחים מילוי, סוגרים את הבצק, מהדקים היטב בשוליים והופכים אותו כך שהחיבור יעבור ללמטה
  8. כאשר נוצרות לחמניות מאורכות נמרח עליהן את המים עם החלמון ונבזוק שומשום בנדיבות
  9. את הבייגלה המוכנים נניח על תבנית עם נייר אפייה ונאפה בחום טורבו על 180 מעלות למשך 25-40 דק.

*  את המתכון לעגבניות המיובשות של ימית שמופיע בתמונה תמצאו במתכונים האורחים שלי או בקישור הזה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן