- 1בקערת המיקסר עם וו לישה נשים קמח, שמרים וסוכר. נערבב היטב. נוסיף את שמן הזית וחצי מכמו ונתחיל ללוש במהירות בינונית. יש להוסיף את שאר המים לאט. כמות המים משתנה בהתאם ללחות החדר, סוג הקמח וכו’ ולכן אולי תאלצו להשתמש בפחות מים מהכמות הכתובה. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק. ממשיכים ללוש למשך 6 דק’ ולבסוף כאשר נוצר בצק רך וגמיש מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות נוספות.
- מניחים את הבצק לתפיחה עם ניילון לכיסוי למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
- כאשר הבצק תופח מתחילים להכין את המילוי: קוצצים את עלי התרד ומניחים בקערה, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומוסיפים 2 ביצים. מערבבים את המילוי היטב ומניחים במקרר.
- חוזרים לבצק: מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ומחלקים לחתיכות שוות במשקל של 200-250 גרם.
- על משטח עבודה מניחים את עיגולי הבצק ולצידם שתי קערות האחת עם מים ובתוכם חלמון ביצה והשנייה קערה עם שומשום.
- מרדדים את עיגולי הבצק לאליפסה. חשוב לשמור על הבצק מעט עבה כדי שהמילוי הרך לא יחדור דרכו.
- על כל עיגול מניחים מילוי, סוגרים את הבצק, מהדקים היטב בשוליים והופכים אותו כך שהחיבור יעבור ללמטה
- כאשר נוצרות לחמניות מאורכות נמרח עליהן את המים עם החלמון ונבזוק שומשום בנדיבות
- את הבייגלה המוכנים נניח על תבנית עם נייר אפייה ונאפה בחום טורבו על 180 מעלות למשך 25-40 דק.
* את המתכון לעגבניות המיובשות של ימית שמופיע בתמונה תמצאו במתכונים האורחים שלי או בקישור הזה