אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
כדורי בשר ברוטב אדום

מתכון לקציצות של אמא – קציצות בקר ברוטב אדום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25 קציצות

שיתוף המתכון

לכולם יש את התבשיל המסוים מהילדות שקשה להם לשכוח, כזה שהם חלמו עליו שחזרו מבית הספר והתענגו על כל ביס… הקציצות של אמא שלי הן בדיוק כאלו. קציצות בקר עסיסיות ורכות במיוחד שמתבשלות ברוטב אדום מדהים. מנה מושלמת להגיש לצד אורז או סתם ככה, בתוך לחם כסנדוויץ’ מפתה…

מרכיבים:

לקציצות:

  • קילו בשר טחון לקציצות (רצוי עם שומן)
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • רבע כוס פירורי לחם
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית תבלין בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית כמון
  • מעט כורכום

לרוטב האדום:

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • חצי פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נתחיל להכין את התערובת לקציצות: נניח את הבשר הטחון, ביצים, פירורי לחם, סודה לשתייה, בצל קצוץ, פטרוזיליה ותבלינים. נערבב הכל היטב לפחות 4 דקות ונניח למנוחה בצד.
  2. נתחיל בהכנת הרוטב: בסיר רחב נחמם מעט שמן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד להזהבה. נוסיף קופסת רסק קטנה, עגבניות מרוסקות, מים, שום ותבלינים. נביא את הרוטב לרתיחה. כעת נבדוק ונתקן טעמים. אם הרוטב מרוכז מדי, יש להוסיף מים. המים צריכים להגיע עד לגובה 3\2 מהקציצה. ננמיך את האש.
  3. מתערובת הקציצות נתחיל ליצור קציצות בגודל בינוני. מומלץ להרטיב את הידיים מעט. נסדר בסיר את הקציצות.
  4. נבשל את הקציצות ברוטב בין 40 דק’ לשעה.
  • טיפ היישר ממטבחה של אמא שלי: מומלץ להכין מעט יותר רוטב ולבשל אורז לבן עם הרוטב במקום מים. יוצא אורז אדום מלא תבלינים וטעמים
  • התבשיל נשמר במקרר עד 5 ימים

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.7 / 5. כמות דירוגים 58

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן