מתכון לקיש בטטה מפנק

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קיש קוטר 26

יש איזה תחושה שהכנת קיש דורשת מאמץ רב ושזה מאפה מסובך למדי. הפעם אני רוצה לשבור את המיתוס ולומר לכם: הכנת קיש קלה ממה שחשבתם. המתכון לבצק הפריך שלפניכם יכול להתמלא במאות מליות שונות: כרישה, בצל, ברוקולי, פטריות וזו רק ההתחלה…. התחתית היא אותה תחתית, המילוי הוא אותו המילוי, הדבר היחיד שמשתנה- הירק אותו נכניס לקיש. כל קיש מורכב מבצק פריך, מילוי ורוטב רויאל. רוטב הרויאל הוא השכבה שכוללת שמנת ומצפה את המלית. את הירק תבחרו לפי מה שאתם אוהבים. בעיניי הקיש המנצח הוא קיש הבטטה….

מרכיבים:

       לבצק הפריך:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ביצה
  • חלמון
  • כף וחצי חלב
  • חצי כפית מלח

    למלית:

  • 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לעיגולים
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל חתוך לטבעות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • מעט טימין

    לרוטב רויאל:

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 2 ביצים (אפשר להשתמש בחלבון מהבצק + ביצה שלמה)
  • 20 גרם קמח
  • אגוז מוסקט מגורר

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה נניח קמח וקוביות חמאה רכה ונתחיל לעבד את לקבלת תערובת פירורית
  2. נוסיף את הביצה, החלמון, החלב והמלח ונעבד עד להיווצרות בצק. אסור לעבד את הבצק מעבר לכך.
  3. נוציא את הבצק ממעבד המזון אל ניילון נצמד, נשטח לדיסקית ונניח במקפיא במשך 20 דק'
  4. כעת, נוציא את הבצק מהניילון הנצמד, נקמח אותו מעט ונניח אותו על נייר אפייה. נרדד את הבצק דק ועגול כך שיתאים לתבנית הקיש. כעת, נהפוך את נייר האפייה על תבנית קיש משומנת ונהדק את הקצוות. בעזרת מזלג נחורר חורים קטנים בבצק (כך שבזמן האפייה הוא יאפה היטב) ונחזיר למקפיא עד לסיום הכנת המילוי.
  5. מילוי: את עיגולי הבטטה נבשל במים רותחים חצי בישול. הבטטה נכנסת לקיש ולכן לא צריכה להיות רכה מדי. נוציא את הבטטה מהבישול ונניח בצד.
  6. נחמם חמאה במחבת ונוסיף את הבצל. נטגן אותו עד להזהבה ונוסיף שום, מלח, פלפל וטימין. נכבה את האש.
  7. רוטב רויאל: בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הרויאל היטב
  8. הרכבת הקיש: נוציא את הבצק הקפוא מהמקפיא ונניח עליו את שכבת הבצל, מעליה נסדר את עיגולי הבטטה ומעל ניצוק את רוטב הרויאל. את הקיש נאפה בתנור שחומם ל170 מעלות למשך 35-40 דק'.
  • הקיש נשמר במקרר עד 5 ימים
  • ניתן להקפיא את הקיש ולהוציא לחימום לפני ההגשה
  • ניתן להחליף את הבטטה בכל ירק אחר

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.8 / 5. כמות דירוגים 98

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן