אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקיש בטטה מפנק

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קיש קוטר 26

שיתוף המתכון

יש איזה תחושה שהכנת קיש דורשת מאמץ רב ושזה מאפה מסובך למדי. הפעם אני רוצה לשבור את המיתוס ולומר לכם: הכנת קיש קלה ממה שחשבתם. המתכון לבצק הפריך שלפניכם יכול להתמלא במאות מליות שונות: כרישה, בצל, ברוקולי, פטריות וזו רק ההתחלה…. התחתית היא אותה תחתית, המילוי הוא אותו המילוי, הדבר היחיד שמשתנה- הירק אותו נכניס לקיש. כל קיש מורכב מבצק פריך, מילוי ורוטב רויאל. רוטב הרויאל הוא השכבה שכוללת שמנת ומצפה את המלית. את הירק תבחרו לפי מה שאתם אוהבים. בעיניי הקיש המנצח הוא קיש הבטטה….

מרכיבים:

       לבצק הפריך:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ביצה
  • חלמון
  • כף וחצי חלב
  • חצי כפית מלח

    למלית:

  • 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לעיגולים
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל חתוך לטבעות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • מעט טימין

    לרוטב רויאל:

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 2 ביצים (אפשר להשתמש בחלבון מהבצק + ביצה שלמה)
  • 20 גרם קמח
  • אגוז מוסקט מגורר

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה נניח קמח וקוביות חמאה רכה ונתחיל לעבד את לקבלת תערובת פירורית
  2. נוסיף את הביצה, החלמון, החלב והמלח ונעבד עד להיווצרות בצק. אסור לעבד את הבצק מעבר לכך.
  3. נוציא את הבצק ממעבד המזון אל ניילון נצמד, נשטח לדיסקית ונניח במקפיא במשך 20 דק’
  4. כעת, נוציא את הבצק מהניילון הנצמד, נקמח אותו מעט ונניח אותו על נייר אפייה. נרדד את הבצק דק ועגול כך שיתאים לתבנית הקיש. כעת, נהפוך את נייר האפייה על תבנית קיש משומנת ונהדק את הקצוות. בעזרת מזלג נחורר חורים קטנים בבצק (כך שבזמן האפייה הוא יאפה היטב) ונחזיר למקפיא עד לסיום הכנת המילוי.
  5. מילוי: את עיגולי הבטטה נבשל במים רותחים חצי בישול. הבטטה נכנסת לקיש ולכן לא צריכה להיות רכה מדי. נוציא את הבטטה מהבישול ונניח בצד.
  6. נחמם חמאה במחבת ונוסיף את הבצל. נטגן אותו עד להזהבה ונוסיף שום, מלח, פלפל וטימין. נכבה את האש.
  7. רוטב רויאל: בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הרויאל היטב
  8. הרכבת הקיש: נוציא את הבצק הקפוא מהמקפיא ונניח עליו את שכבת הבצל, מעליה נסדר את עיגולי הבטטה ומעל ניצוק את רוטב הרויאל. את הקיש נאפה בתנור שחומם ל170 מעלות למשך 35-40 דק’.
  • הקיש נשמר במקרר עד 5 ימים
  • ניתן להקפיא את הקיש ולהוציא לחימום לפני ההגשה
  • ניתן להחליף את הבטטה בכל ירק אחר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן