אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לבורקיטס מבצק מהיר ללא התפחה

אתם רגילים בטח לבצק שצריך לחכות לו עד שיתפח… או שלפחות ינוח. את הבצק הזה מכינים בקערה אחת, עם חמישה מרכיבים בלבד, יוצרים בצק ומיד ניתן לעבוד איתו, לא צריך לחכות אפילו רגע! הכיסונים שיוצאים ממנו מופלאים ואפשר למלא אותם בכל מלית שעולה על דעתכם. צירפתי לכם במתכון את המילויים המנצחים שלי. מתכון שמתאים לאירוח מהרגע להרגע או סתם לארוחת ערב נחמדה. הבצק עצמו טבעוני וניתן למלא אותו בכל מילוי טבעוני שאתם אוהבים.

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק סופר מהיר:

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא / קמח לבן
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • ביצה לציפוי (לא חובה)
 

שלבי הכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לבצק. אין צורך לחכות, כאשר נוצר בצק רך ונוח לעבודה ניתן לרדד אותו ולהכין את כיסוני הבצק 2. מרדדים את הבצק דק, קורצים עיגולים, מניחים מלית שבוחרים (רעיונות למילויים שונים מתחת למתכון) וסוגרים לחצי ירח. מהדקים היטב בעזרת מזלג. מצפים בביצה טרופה ושומשום (לא חובה, הכיסונים ייצאו נהדר גם ללא ציפוי הביצה) 3. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 15-20 דק

אפשרויות למילויים מנצחים:

מילוי טונה ותירס:

  • קופסת טונה
  • חצי קופסת תירס
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • פתיתי גבינה (צהובה או מוצרלה)

מילוי גבינת פטה או בולגרית ותרד:

  • 50 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 100 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ
  • ביצה
  • כף גבינת שמנת

מילוי תפוחי אדמה וביצה:

  • 3 תפוחי אדמה קלופים מבושלים ומעוכים
  • 2 ביצים מפוררות
  • מלח ופלפל

מילוי פטריות (טבעוני):

  • חבילת פטריות שמפניון קצוצות דק
  • מלח, פלפל
  • רוטב סויה וסילאן

מילוי בטטה(טבעוני):

  • מחית בטטה מבושלת
  • 2-4 כפות קמח
  • מלח ופלפל
 

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אסי

מתאים לכיסונים מבושלים? חשבתי למלא בבשר ולבשל

Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן