מתכון לכיסונים מבצק סופר מהיר במגוון מילויים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 כיסונים

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אתם רגילים בטח לבצק שצריך לחכות לו עד שיתפח… או שלפחות ינוח. את הבצק הזה מכינים בקערה אחת, עם חמישה מרכיבים בלבד, יוצרים בצק ומיד ניתן לעבוד איתו, לא צריך לחכות אפילו רגע! הכיסונים שיוצאים ממנו מופלאים ואפשר למלא אותם בכל מלית שעולה על דעתכם. צירפתי לכם במתכון את המילויים המנצחים שלי. מתכון שמתאים לאירוח מהרגע להרגע או סתם לארוחת ערב נחמדה. הבצק עצמו טבעוני וניתן למלא אותו בכל מילוי טבעוני שאתם אוהבים.

מרכיבים:

לבצק סופר מהיר:

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא / קמח לבן
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • ביצה לציפוי (לא חובה)

 

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לבצק. אין צורך לחכות, כאשר נוצר בצק רך ונוח לעבודה ניתן לרדד אותו ולהכין את כיסוני הבצק
2. מרדדים את הבצק דק, קורצים עיגולים, מניחים מלית שבוחרים (רעיונות למילויים שונים מתחת למתכון) וסוגרים לחצי ירח. מהדקים היטב בעזרת מזלג. מצפים בביצה טרופה ושומשום (לא חובה, הכיסונים ייצאו נהדר גם ללא ציפוי הביצה)
3. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 15-20 דק

אפשרויות למילויים מנצחים:

מילוי טונה ותירס:

  • קופסת טונה
  • חצי קופסת תירס
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • פתיתי גבינה (צהובה או מוצרלה)

מילוי גבינת פטה ותרד:

  • 50 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 100 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ

מילוי תפוחי אדמה וביצה:

  • 3 תפוחי אדמה קלופים מבושלים ומעוכים
  • 2 ביצים מפוררות
  • מלח ופלפל

מילוי פטריות (טבעוני):

  • חבילת פטריות שמפניון קצוצות דק
  • מלח, פלפל
  • רוטב סויה וסילאן

מילוי בטטה(טבעוני):

  • מחית בטטה מבושלת
  • 2-4 כפות קמח
  • מלח ופלפל

 

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן