אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לעוגת גבינה: ניו יורק צ'יז קייק עם פופקורן מקורמל

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 18

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

העוגה הזאת הייתה מלכת החג שלי בשבועות ואני בטוחה שהיא תהיה חלק בלתי נפרד מחיינו. עוגת גבינה ניו יורקית, עם סירופ קרמל ביתי ופופקורן מקורמל. שילוב מושלם וטעים

מרכיבים:

לתחתית:

  • 120 גרם פתי בר
  • 60 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

  • 400 גרם גבינת שמנת 30%
  • 120 גרם סוכר
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1.5 כפות תמצית וניל
  • רבע מיץ לימון

לפופקורן המקורמל:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 90 גרם חמאה
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • שקית פופקורן

אופן הכנה:

  1. את העוגה מומלץ להכין ברינג עגול. אם אין ברשותכם רינג עגול גם תבנית קפיץ תעשה את העבודה. תחילה נעטוף את התבנית: מתחת לתבנית או לרינג נשים נייר אפייה ומתחתיו נשים נייר כסף. את נייר הכסף נגלגל סביב שולי התבנית או הרינג. התהליך הזה ימנע מהמים שאותם נשים לאחר מכן בתבנית לטובת הבישול להיכנס אל תוך העוגה.
  2. בקערה נשבור את הפתי בר לפירורים (אפשר באמצעות מעבד המזון) ונערבב עם החמאה. את השכבה הזו נהדק לתחתית היטב ונניח בצד.
  3. כעת ניצור שקף: בעזרת נייר אפייה שנגזור ניצור שקף שיכסה את החלק הפנימי של העוגה וימנע הידבקות של העוגה לרינג
  4. בקערה גדולה נערבב את גבינת השמנת עם הסוכר היטב עד למרקם אחיד. נוסיף שמנת חמוצה ונערבב שוב עד למרקם אחיד. נוסיף את השמנת המתוקה, הביצים ושוב נערבב היטב למרקם אחיד. כעת נוסיף את הקורנפלור, תמצית הוניל ומעט מיץ לימון. נערבב הכל היטב עד לקבלת תערובת גבינה אחידה.
  5. את תערובת הגבינה ניצוק על שכבת הביסקוויטים וננער היטב כדי שלא יהיו בועות אוויר. ניישר מעט את העוגה בעזרת מרית או פלטה
  6. לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון (לא טורבו) נכניס את העוגה למשך חצי שעה. את העוגה נניח על תבנית תנור ונשפוך מים רותחים אל התבנית. התהליך הזה ייצור אדים ולחות בתנור שתגרום לאפייה אחידה של העוגה. לאחר חצי שעה ננמיך ל150 מעלות לעוד חצי שעה. העוגה צריכה לקבל גוון זהוב למעלה. אם זה עוד לא קרה, המשיכו לאפות את העוגה עוד רבע שעה. בשלב הזה נכבה את התנור לגמרי ונחכה שעה.
  7. נוציא את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר 6 שעות במקרר לפחות.

פופקורן מקורמל:

  1. בסיר עם תחתית עבה נניח כוס סוכר לבן על חום בינוני. נחכה עד שהסוכר הופך לצבע ענברי. התהליך יכול לקחת מעל 10 דקות, אין צורך לנסות לזרז אותו או להזיז את הסוכר בעזרת כף. ניתן לנער את הסיר בעדינות מצד לצד.
  2. כאשר כל הסוכר נמס נוסיף 90 גרם חמאה חתוכה לקוביות לאט לאט ונערבב היטב
  3. כאשר כל החמאה נמסה, ניתן להוסיף לאט לאט את השמנת. שימו לב שהשמנת תגרום לסוכר להשתולל ולכן עשו זאת בזהירות. ערבבו את השמנת בתוך הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. במקביל, הכינו פופקורן בסיר או במיקרו. הוציאו חלק מהקרמל שנוצר לקערה ואת החלק שנותר השאירו בסיר. אל הסיר הכניסו את הפופקורן וצרו שכבה מקורמלת על גבי הפופקורן.

הרכבת העוגה:

  1. נחלץ את העוגה בעדינות מהרינג ונניח על גבי משטח ההגשה. נזלף קרמל מעל לעוגה ומעליה ניצור קישוט עם הפופקורן המקורמל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

דילוג לתוכן