אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחמניות כוסמין

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

12 לחמניות

שיתוף המתכון

הלחמניות האלו הן בדיוק מה שאתם צריכים כדי להתכונן לשבוע החדש: רכות, קלות להכנה ובריאות.

מרכיבים:

  • חצי קילו (500 גרם) קמח כוסמין מלא, עדיף לקנות מנופה
  • כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • כף סוכר חום (12 גרם)
  • רבע כוס שמן זית (50 גרם)
  • כוס ורבע מים פושרים (300 גרם)
  • כפית מלח (6 גרם)

לציפוי:

  • ביצה
  • שומשום

אופן הכנה:

1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח מנופה, שמרים, סוכר, שמן ומים. נתחיל ללוש במהירות נמוכה ונוודא אחרי 3 דקות אם יש צורך להוסיף עוד מים,אם כן, הוסיפו כל פעם כף ולא יותר. נמשיך ללוש עוד 2 דקות ונוסיף מלח. נגביר מעט את המהירות ונדאג שכל הבצק יאסף. ננמיך את המהירות ונלוש 6 דקות נוספות לפחות עד שנוצר בצק אלסטי ורך שנמתח ולא נקרע.

2. נעביר את הבצק לקערה מעט משומנת. נכסה ונתפיח. הטיפ שלי להתפחה בחורף- לחמם את התנור ל50 מעלות, לכבות ולהכניס להתפחה בתנור כשהוא כבוי. אחרי שעה-שעה וחצי וכשהבצק הכפיל את הנפח נוציא ממנו את האוויר, ונחלק לכדורים במשקל 100 גרם

3. נקמח משטח עבודה ונכדרר כל כדור כך שפני הבצק ממש מתוח מלמעלה. נעביר לתבנית עם נייר אפייה.

4.נכסה ונתפיח חצי שעה נוספת. נחמם תנור ל170 מעלות בחום עליון תחתון. נמרח בביצה ונפזר מלמעלה גרעינים. לגרסה טבעונית אפשר למרוח בסילאן מעורבב עם מעט מים.

5. נאפה 25-28 דק את הלחמניות ונוציא. נצנן היטב

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מירב

האם אפשר עם קמח כוסמין 80 אחוז ומהי הכמות?

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן