אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לפונדנט שוקולד חם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

לכבוד יום השוקולד, קבלו מתכון לסופלה (פונדנט) שוקולד חם ומושלם. מכינים אותו בקערה אחת, בערך ב3 דקות, אופים ומגישים חם חם עם כדור גלידה ליד. זאת שלמות. חשוב להבין שיש הבדל גדול בין סופלה ובין פונדנט. הכנת הסופלה מצריכה זמן רב, עבודה קשה ותשומת לב. לעומת זאת, פונדנט שוקולד היא עוגת שוקולד חמה עם ליבה של שוקולד נוזלי והכנתו לוקחת 5 דקות.

מרכיבים:

  • 180 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס קמח
  • כדור גלידה להגשה

אופן הכנה:

  1. ממיסים במיקרו או על גבי בן מארי (סיר עם מים חמים ומעליו קערה חסינה), חמאה ושוקולד. אם ממיסים במיקרו כדאי לעשות זאת בפולסים קצרים וכל פעם לערבב את השוקולד והחמאה כדי לא לשרוף את השוקולד
  2. מוסיפים לקערה סוכר, ביצים, מלח ולבסוף מנפים פנימה קמח. מערבבים הכל יחד.
  3. יוצקים את תערובת השוקולד לכלים קטנים וחסינים לחום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 10-15 דקות. השכבה החיצונית צריכה להיות יחסית קשה וזה השלב בו ליבת העוגה תישאר רכה.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן