אני באמת חושבת שיש הרבה דברים מפנקים שאפשר למרוח על פרוסת לחם, ואני באמת חושבת שכשאתם מכינים את מה שמורחים על הלחם, זה טעים יותר. ריבה היא אחד הדברים המפנקים ביותר שתוכלו להכין בעצמכם בקלות, ולהנות ממנה תקופה ארוכה. על לחם, בלי לחם ובכלל בעוגות ומאפים. הנה המדריך המלא להכנת ריבות ביתיות:
לפני שנתחיל, כמה טיפים חשובים:
- עיקור צנצנת הזכוכית: הריבה נשמרת הכי טוב בצנצנת זכוכית, אך טרם תכניסו את הריבה לצנצנת חייב להתבצע תהליך חשוב: עיקור צנצנת הזכוכית. עיקור הצנצנת משמעו ניקוי יסודי של הצנצנת מחיידקים מה שיסייע לשמירת הריבה לאורך זמן במקרר. איך נעשה זאת? השיטה הביתית היעילה ביותר היא לקחת מים רותחים ולשפוך בתוך הצנצנת ועל מכסה הצנצנת בחלק הפנימי \ לחילופין ניתן להכניס את כלי הזכוכית אל תוך סיר גדול עם מים רותחים. כעבור רבע שעה נוציא את המים או את הצנצנת מהסיר ונניח אותה לייבוש. נדאג לא לגעת עם שום כלי או בידיים בתוך פנים הצנצנת אלא רק בצד החיצוני
- הפרי: אם תרצו ריבה מתוקה כמה שיותר, רצוי להשתמש בפירות בשלים מאוד, רגע לפני שהם ‘מאבדים את זה’
- היחסים להכנת ריבה: על כל קילו פרי, קילו סוכר ומיץ מלימון אחד (הלימון אינו לטעם אלא להקרשת הריבה)
- את המתכון הזה אפשר להכין עם כל פרי שנראה לכם