אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לפלאו בג'יג': אורז אדום ועוף מהמטבח העיראקי

גדלתי על אורז ועוף אדום! הסיר הכי טעים שיש. המתכון הזה משלב בין אורז אדום לעוף רך, ארוחת צהריים קלה קלה קלה להכנה ומפנקת במיוחד. ולכל העיראקים שבינינו: טעם ילדות מחכה לכם במתכון הזה…

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 2-3 כרעי עוף
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל גדול
  • קופסת רסק קטנה
  • 2 עגבניות
  • 200 גרם חומוס מקופסת שימורים \ הקפאה
  • 3.5 כוסות מים
  • פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, בהרט (בערך כפית מכל תבלין אבל ניתן לשחק עם הכמויות כפי שאתם אוהבים)

שלבי הכנה

  1. נחמם שמן בסיר גדול ונמוך. כאשר השמן חם נוסיף בצל קצוץ ונטגן על להשחמה, נוסיף את הכרעיים (אני אוהבת להפריד את השוק והירך) ונטגן כאשר העור בתחתית.
  2. אחרי 5 דקות של טיגון מכל הצדדים נוסיף עגבניות קצוצות, רסק, תבלינים, חומוס ומים ונבשל את העוף חצי שעה בערך עד שהוא רך לחלוטין.
  3. במקביל נשטוף את האורז חצי דקה תחת זרם מים, נסנן מהנוזלים
  4. נוסיף את האורז השטוף לסיר העוף ונביא לרתיחה. נבשל יחד את העוף והאורז ברוטב האדום במשך 20-30 דקות לפחות.
  5. כעבור 20 דקות נכבה את האש. נניח מגבת בין הסיר למכסה ונמתין רבע שעה נוספת
  • התבשיל נשמר היטב במקרר עד 5 ימים לאחר הכנתו

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (2)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן