אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לפקיילה טוניסאית אמיתית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

אני זוכרת את הפעם הראשונה שאכלתי פקיילה בבית. וואו, זה היה מושלם! תבשיל נהדר שכולל תמצית עלים בדרך כלל תרד או מנגולד, בשר שומני, שעועית רכה, הרבה שום ובישול ארוך ואיטי שהופך הכל לתבשיל מדהים. הלכתי לחקור את התבשיל הטוניסאי, הסתובבתי בין סירים של כמה אמהות טוניסאיות, והגעתי הביתה להכין את זה. הנה לכם מתכון לפקיילה נהדרת שתרצו על השולחן שלכם.

מרכיבים:

לתמצית הפקיילה:

  • 3 צרורות עלי מנגולד \ תרד
  • חצי כוס שמן זית

    לתבשיל:

  • 1 קילו בשר צלעות \ צלי כתף \ צוואר חתוך לקוביות בינוניות או כל נתח אחר מעט שומני שמותאם לבישול ארוך של בערך 3-4 שעות.
  • 250 גרם שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה \ משקית קפואה
  • שיני שום משני ראשים שלמים
  • מלח, פלפל
  • כף פפריקה חריפה
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1 בצל גדול

אופן הכנה:

לתמצית הפקיילה:

  1. אפשר להכין את התבשיל מעלי תרד, עלי מנגולד וגם עלי סלק. אני בחרתי בעלי המנגולד ואני בדרך כלל אעדיף אותם. תחילה נשטוף את עלי המנגולד היטב ונפריד אותם מהגבעולים הלבנים. אם השתמשתם בתרד אין בעיה להשתמש גם בגבעולים מכיוון שהם דקים. נחתוך את העלים לא קטן מדי ונניח בצד. בסיר עמוק נחמם חצי כוס שמן זית, ובהדרגה נוסיף כל פעם חופן עלים. ניתן לעלים להתכווץ בכל פעם ורק אז נוסיף את החופן הבא.
  2. כעת תוך ערבוב מתמיד ובחום בינוני ניתן לעלי המנגולד להגיר את כל הנוזלים שלהם, התהליך לוקח בערך 15 דקות. לאחר מכן ננמיך את האש וניתן לעלים להמשיך ולהתבשל בתוך שמן הזית 45 דקות לפחות. כל כמה דקות נדאג לערבב את העלים. המטרה היא לאבד את כל הנוזלים ולצמצם את העלים לכדי תמצית מרוכזת. העלים לאט לאט יהפכו להיות בצבע ירוק כהה מאוד על גבול השחור. הבישול ללא  מכסה כדי לצמצם את הנוזלים. חשוב שהחום יהיה נמוך מאוד לאורך כל השלב הזה וחשוב לשים לב לעלים לאורך כל התהליך ולא להתרחק מהם יותר מדי כדי שלא יישרפו. שמן הזית ישמור עליהם אבל עדיין חשוב להסתכל אליהם ולערבב לעתים תכופות.
  3. כאשר העלים אחרי שעה הופכים כהים מאוד נכבה את האש ונניח אותם לצינון קל.
  4. לאחר הצינון נעביר את העלים עם השמן שנשאר בסיר למעבד מזון \ נינג’ה \ מעבד ידני ונטחן מעט את העלים אבל בלי להפוך אותם למחית אלא רק לגרום להם להיות בצורה אחידה.

לתבשיל:

  1. באותו הסיר נחמם 3 כפות שמן ונוסיף את קוביות הבשר. נסגור את הבשר מכל צד בערך 3 דקות, נוסיף רבע כוס מים ונסגור את הסיר במכסה. ננמיך את האש וניתן לבשר להתבשל שעה.
  2. נכין את את שיני השום כאשר נשמור את רובן שלמות וחלק מהן נקצוץ. נחתוך את הבצל לקוביות.
  3. נעבור להרכבת התבשיל: כאשר הבשר הגיע לשעה של בישול, נוסיף אל סיר הבשר את הבצל, השום, תמצית העלים, שעועית לבנה, פפריקות, מלח ופלפל ושתי כוסות מים.  נסגור את הסיר וניתן לתבשיל להתבשל בחום נמוך מאוד כשלוש שעות לפחות. לאורך הבישול נפתח מדי פעם את הסיר ונערבב, יכול להיות מצב בו יהיו חסרים מים ואין בעיה- פשוט להוסיף חצי כוס ולהמשיך לבשל.
  4. בדקו שהבשר רך מספיק וזה הזמן לכבות את הסיר. מומלץ להגיש לצד קוסקוס!

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
שרון

בתמונה כמעט אין רוטב, אפשר לעשות אותו נוזלי יותר?

המתכונים האחרונים בבלוג

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

דג סלמון בקראסט פיצוחים

זאת אחת המנות היפות, הטעימות והמרשימות! המתכון הקבוע שלי לדג סלמון שמוגש עם קראסט פיצוחים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן