מתכון לפקיילה טוניסאית אמיתית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מנות

אני זוכרת את הפעם הראשונה שאכלתי פקיילה בבית של המשפחה של מר פלפל שלי. וואו, זה היה מושלם! תבשיל נהדר שכולל תמצית עלים בדרך כלל תרד או מנגולד, בשר שומני, שעועית רכה, הרבה שום ובישול ארוך ואיטי שהופך הכל לתבשיל מדהים. הלכתי לחקור את התבשיל הטוניסאי, הסתובבתי בין סירים של כמה אמהות טוניסאיות, והגעתי הביתה להכין את זה. הנה לכם מתכון לפקיילה נהדרת שתרצו על השולחן שלכם.

מרכיבים:

לתמצית הפקיילה:

  • 3 צרורות עלי מנגולד \ תרד
  • חצי כוס שמן זית

    לתבשיל:

  • 1 קילו בשר צוואר\צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות או כל בשר אחר שומני שמותאם לבישול ארוך של בערך 3-4 שעות.
  • 250 גרם שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה
  • שום משני ראשים
  • מלח, פלפל
  • כף פפריקה חריפה
  • 1 בצל גדול

אופן הכנה:

לתמצית הפקיילה:

  1. אפשר להכין את התבשיל מעלי תרד, עלי מנגולד וגם עלי סלק. אני בחרתי בעלי המנגולד.  תחילה נשטוף את עלי המנגולד ונפריד אותם מהגבעולים הלבנים. אם השתמשתם בתרד אין בעיה להשתמש גם בגבעולים מכיוון שהם דקים. נקצוץ את העלים לחתיכות לא קטנות מדי ונניח בצד.
  2. בסיר עמוק נחמם חצי כוס שמן זית, ובהדרגה נוסיף כל פעם חופן עלים. ניתן לעלים להתכווץ בכל פעם ורק אז נוסיף את החופן הבא.
  3. כעת תוך ערבוב מתמיד ובחום בינוני ניתן לעלי המנגולד להגיר את כל הנוזלים שלהם, התהליך לוקח בערך רבע שעה. לאחר מכן ננמיך את האש וניתן לעלים להמשיך ולהתבשל בתוך שמן הזית בערך שעה. העלים הופכים ממש לצבע ירוק כהה מאוד על גבול השחור ומצטמצים מאוד. זוהי תמצית הטעם של התבשיל. במשך הבישול עם מכסה פתוח נדאג לערבב מדי פעם את העלים כדי שלא יחרכו. חשוב שהחום יהיה נמוך מאוד לאורך כל השלב הזה וחשוב לשים לב לעלים לאורך כל התהליך ולא להתרחק מהם יותר מדי כדי שלא יישרפו. שמן הזית ישמור עליהם אבל עדיין חשוב להסתכל אליהם ולערבב לעתים תכופות.
  4. כאשר העלים אחרי שעה הופכים כהים מאוד נכבה את האש ונניח אותם לצינון קל.
  5. לאחר הצינון מומלץ לטחון מעט את העלים בעזרת בלנדר מוט אבל לא להפוך אותם למחית אלא רק לגרום להם להפוך לחתיכות יותר קטנות.

לתבשיל:

  1. בסיר גדול ועמוק נחמם 3 כפות שמן ונוסיף את חתיכות הבשר. נסגור את הבשר מכל צד בערך 3 דקות, נוסיף רבע כוס מים ונסגור את הסיר. ננמיך את האש וניתן לבשל להתבשל שעה. במקביל, במחבת קטנה נטגן עד להזהבה בצל לאחר שקצצנו אותו ונניח בצד.
  2. נכין את שיני השום: נשמור את רובן שלמות וחלק מהן נקצוץ.
  3. נעבור להרכבת התבשיל: כאשר הבשר הגיע לשעה של בישול, נוסיף אל סיר הבשר את תמצית העלים, הבצל, שעועית, שיני שום, פפריקה, מלח ופלפל ושתי כוסות מים. נסגור את הסיר וניתן לתבשיל להתבשל בחום נמוך מאוד כ3 שעות לפחות. לאורך הבישול נפתח מדי פעם את הסיר ונערבב, יכול להיות מצב בו יהיו חסרים מים ואין בעיה- פשוט להוסיף חצי כוס ולהמשיך לבשל. ניתן להמשיך ולבשל את התבשיל עוד זמן, להחלטתכם בלבד.
  4. בדקו שהבשר רך מספיק וזה הזמן לכבות את הסיר. מומלץ להגיש לצד קוסקוס או אורז.

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.8 / 5. כמות דירוגים 6

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן