מתכון לממרח פסטו בזיליקום ביתי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

צנצנת אחת

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

יצאתי אל הגינה וזה הכה בי- שיח הבזיליקום נהפך עצום! עבר בערך שבוע עד שהחלטתי לעשות מעשה, לקטוף את הבזיליקום, להפריד את העלים ולהכין את הממרח הנצחי פסטו בזיליקום. הכנתי לכם מתכון מפורט איך להכין בזיליקום ביתי מושלם שמשתלב כמעט עם כל דבר ובמיוחד ברוטב לפסטה. (מתכון לפסטה פסטו)

מרכיבים:

  • 3 כוסות של עלי בזיליקום נקיים ושטופים
  • 3 שיני שום
  • חצי כוס שמן זית
  • 30 גרם אגוזי מלך \ צנוברים
  • 30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • מלח

אופן הכנה:

השיטה הקלאסית להכנת הפסטו היא עם מכתש ועלי- מכניסים את המצרכים, כותשים אותם בעזרת המכתש והעלי לממרח לא דק מדי והפסטו מוכן

השיטה הקלה יותר היא במעבד המזון, ובכל מקרה שיטת ההכנה זהה:

1. אל מעבד המזון עם להב פלדה נכניס שיני שום קלופות, אגוזי מלך או צנוברים (אני מעדיפה את הטעם של אגוזי המלך), גבינת פרמז'ן ומלח ונתחיל לעבד לממרח.
2. נוסיף את עלי הבזיליקום ונתחיל לזלף את שמן הזית לאט פנימה. את עלי הבזיליקום נכניס יחסית בסוף אחרת עיבוד יתר גורם לממרח להפוך שחור ולא ירוק

  • המתכון לפסטה פסטו נמצא כאן
  • הממרח נשמר במקרר עד שלושה שבועות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן