מתכון לקציצות עוף וארטישוק ברוטב לימוני

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

בהמשך ישיר לחזרה לשגרה אחרי החגים, אמרתי לכם- אין אצלי קופסאות אוכל מבאסות לעבודה! אני משתדלת שהקופסאות יהיו עם דברים שכיף לחמם במיקרו (לא קריספיים), עם אוכל ממלא, לא כבד מדי ובעיקר משביע. הסיר הזה עם קציצות חזה עוף נימוחות, ארטישוק מושלם ורוטב לימוני חמצמץ שמרים את המנה למעלה. קבלו מתכון מדויק לאוכל שתרצו לקחת לעבודה

מרכיבים:

לקציצות:

  • 600 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ביצה
  • פרוסת לחם לבן \ חצי לחמניה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות מים
  • כף גדושה כורכום
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות

 

אופן הכנה:

  1. נתחיל עם הקציצות: אל קערה גדולה נכניס חזה עוף טחון, בצל קצוץ, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, לחם לבן שהרטבנו סחטנו וקצצנו, שום ותבלינים. נערבב הכל היטב ונניח בצד.
  2. במחבת \ סיר נמוך ורחב נחמם שמן לטיגון. כשהשמן חם נתחיל ליצור בידיים רטובות קציצות ונכניס לטיגון. נטגן היטב משני הצדדים (בערך 4 דקות מכל צד) ונוציא לצלחת עם נייר סופג.
  3. כאשר נסיים את הטיגון נתחיל עם הרוטב: נחתוך לרבעים את תחתיות הארטישוק. אפשר להשתמש בסיר נמוך ורחב שהשתמשתם בו לטיגון. נחמם מעט שמן, נכניס בצל קצוץ ושום וכאשר הם יגיעו להזהבה, נוסיף את רבעי הארטישוק.
  4. נוסיף מים ותבלינים וניתן לרוטב להתבשל לפחות 20 דקות.
  5. נוסיף את הקציצות ונמשיך לבשל עוד 20 דקות לפחות. חשוב לדאוג שהרוטב יכסה את כל הקציצות, אם חסר מים הוסיפו מעט, המים צריכים להגיע לכל הסיר אך לא לכסות את הקציצות.
  • אין צורך להפשיר את תחתיות הארטישוק לפני הכנסתם לסיר
  • אם תרצו את הקציצות קצת יותר קריספיות ניתן לצפות אותן בשכבה דקה של קמח לפני הטיגון
  •  מומלץ להגיש עם אורז
  • התבשיל נשמר במקרר עד שבוע
  • אפשר להקפיא את התבשיל לאחר קירור מוחלט
  • ניתן להחליף את העוף בבשר טחון

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן