אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לטבית: חמין עיראקי עם אורז ועוף

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מנות

שיתוף המתכון

שנים שהטעם של הטבית לא עוזב אותי. זה טעם שגדלתי עליו, ריח שאי אפשר לעמוד בפניו והאוכל המושלם בשבילי! אחרי הרבה שיחות טלפון לאמא שלי וחפירות על איך, מה להוסיף, מתי להוסיף ותהיות האם אוכל לשחזר את המתכון העיראקי המושלם, זה קרה! הכנתי טבית עיראקי מדהים מדהים מדהים. כמה מילים רגע לפני: הטבית העיראקי האמיתי מתחיל בעוף שלם ממולא בחלקי פנים, בדרך כלל קורקבנים, אבל אני החלטתי לעשות את הגרסה הפשוטה יותר וגם ה-‘ישראלית’ יותר. לכל משפחה יש את הטבית שלה. יש כאלו שאוהבים את האורז רך ודביק יותר, יש כאלו שלא אוהבים, יש תבלינים שונים שמשתמשים בהם בכל בית ויש כמובן את תערובת הבהרט שמשתנה מעט…אחרי שתכינו פעם או פעמיים תדעו מה כדאי יותר ומה פחות ואיך אתם מעדיפים את הטבית שלכם! בכל מקרה, קבלו את הסיר שבטוח תרצו אצלכם בשבת הקרובה!

מרכיבים:

  • 5 חתיכות כרעיים עוף או עוף אחד שלם
  • 3 כוסות אורז פרסי
  • בצל גדול
  • 2 עגבניות בשלות
  • 6 כוסות מים
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות בהרט
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • חצי כף מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. תחילה נשטוף היטב את האורז ונשרה בהרבה מים כחצי שעה בקערה גדולה.
  2. בסיר גדול ועמוק נחמם 3 כפות שמן, ונטגן קלות את העוף עם העור. כ3 דקות מכל צד, נוציא את העוף לקערה.
  3. אל הסיר החם נוסיף בצל קצוץ ונטגן עד לשקיפות. נוסיף 2 עגבניות קצוצות ונמשיך לטגן 2 דקות.
  4. כעת נוסיף תבלינים (בהרט, מלח, פלפל, פפריקה), את העוף, 6 כוסות מים, רסק עגבניות. נערבב הכל היטב ונביא לרתיחה.
  5. נסנן את האורז ממי ההשריה ונוסיף לסיר מסביב לעוף. שימו לב שהאורז נמצא בכל הסיר. נסגור את המכסה ונבשל במשך 15 דקות על אש נמוכה.
  6. זה הזמן לתקן תיבול וטעמים ולבדוק מה צריך להוסיף כדי להגיע לטעם עמוק ומדויק עבורכם. אני אוהבת להוסיף בשלב הזה עוד בהרט.
  7. נכבה את האש ונעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל100 מעלות למשך 10-14 שעות לפחות. במהלך הבישול כדאי לבדוק האם הטבית זקוקה לעוד מים.
  • מומלץ להגיש היישר מהתנור
  • ניתן להשתמש באורז יסמין או בסמטי אבל אני ממליצה במיוחד על הפרסי שהעמילן שבו מסייע לתבשיל להיות הכי מדויק שאפשר
  • מומלץ להשתמש בסיר קדירה מיציקת ברזל. אני השתמשתי בסיר של פוד אפיל ויש לכם 20% הנחה על כל האתר בהזנת קוד קופון פלפלת. סיר יציקת ברזל שומר על החום לאורך זמן ומפזר את החום באחידות
  • האורז צריך להיות במרקם רך ומעט דביק, שימו לב לא לשים יותר מדי מים כדי לא להפוך את התבשיל לעיסה. אם אתם מרגישים שיש צורך להוסיף מים, צרו חורים בעזרת כף על גבי הטבית והוסיפו חצי כוס מים. אם יש צורך בעוד מים, המתינו כמה שעות ובידקו שנית. אם בכל זאת יש יותר מדי מים, פתחו את המכסה ותנו למים להתאדות בתנור חצי שעה.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן