אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים בשמנת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

זה מפנק, זה נימוח, זה טעים בצורה יוצאת דופן וזה הארוחה שתרצו בכל רגע! תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת עם פטריות והמון טעם…

מרכיבים:

  • 30 גרם חמאה רכה
  • 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, שטופים וקלופים
  • 5-6 פטריות מסוג שמפיניון\פורטבלו
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 250 מ”ל שמנת לבישול
  • 50 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת \ גבינה קשה אחרת מכל סוג שאתם אוהבים

אופן הכנה:

  1. נמרח תבנית פיירקס בינונית במעט חמאה
  2. במחבת נחמם את החמאה שנשארה, נחתוך את הפטריות לחתיכות בינוניות ונטגן אותן בחמאה עד שהן הופכות רכות ומשנות את צבען. נכבה את האש
  3. בסיר קטן נחמם שמנת, תבלינים, שום וחצי מכמות הגבינה. נחמם היטב אך ניזהר מרתיחה. נכבה את השמנת ונניח בצד. נכניס את תערובת הפטריות לתוך השמנת החמה ונערבב היטב.
  4. על משטח עבודה נתחיל להרכיב את המנה: נחתוך את תפוחי האדמה דק דק לעיגולים באמצעות סכין טובה. נתחיל להניח את תפוחי האדמה על התבנית המשומנת. אחרי שנוצרו 2-3 שכבות תפוחי אדמה נשפוך מחצית מכמות השמנת. על השמנת ניצור עוד 2-3 שכבות של תפוחי אדמה עד שהשתמשנו בכולם ונשפוך את כל תערובת השמנת שנותרה באופן שווה
  5. נפזר את הגבינה שנותרה מעל השמנת ונכניס עם נייר כסף שנחורר מעט בעזרת מזלג לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 45-60 דקות. ברבע שעה האחרונה יש להסיר את נייר הכסף ולתת לתפוחי האדמה להשחים מלמעלה. מגישים מיד

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 1

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן