אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
הקובה מוכנה

מתכון לקובה פטטה (קובה תפוח אדמה ובשר)

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 קובות

שיתוף המתכון

תדמיינו את זה: קריספי מבחוץ, תפוח אדמה רך מבפנים ובשר נימוח ומתובל שמופיע כהפתעה באמצע. קובה היא דבר מיוחד במינו והקובה הזאת ספציפית שמשלבת מעטפת תפוחי אדמה רכים עם בשר מושלם נותנת תוצאה של קסם…המתכון לקובה הזו הגיע אליי מנירית היקרה, בת הזוג של גיסי, שהעניקה לי במתנה ספר מתכונים עיראקיים של סבתה. הספר, שכתבה בעמל רב, מתכון אחרי מתכון אמא של נירית, תמר (הבת של רבקה) משלב מתכונים רבים מהמטבח העיראקי תוך כדי סיפור החיים של סבתה וכמובן זיכרונות מהמטבח שלה. אני כל כך שמחה שהספר הגיעה אליי וזכיתי לראות את המתכונים של סבתא רבקה. הספר הוא מתנה מיוחדת שתמר עבדה עליה המון זמן כדי לכתוב מתכון אחרי מתכון ולהעניק את הספר לבני המשפחה כדי שהמתכונים ישארו לנצח. אני בחרתי להכין את הקובה הטעימה הזו. המתכון המקורי עם חזה עוף ואני שיניתי לבשר בקר, מצרפת במתכון גם את המתכון המקורי.

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עדיף אדומים
  • 2-5 כפות קמח לבצק + חצי כוס קמח לקימוח הקובה \ להחליף בקמח מצה לגרסה לפסח
  • חצי כף מלח
  • 500 גרם בשר טחון \ 500 גרם עוף קצוץ דק
  • בצל גדול קצוץ
  • חצי כף בהרט
  • מעט כמון
  • מלח, פלפל
  • ביצה
  • חצי כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. נמלא מים בסיר גדול ונניח את תפוחי האדמה לבישול עד לריכוך מוחלט כשהם בקליפתם. לאחר הריכוך נוציא את תפוחי האדמה, נקלף ונניח אותם בתוך נייר סופג או במסננת כדי להיפטר מכל הנוזלים.
  2. במחבת גדולה נחמם מעט שמן, נוסיף בצל קצוץ, בשר או עוף מה שבחרתם, ונטגן עד שהבשר ישנה את צבעו. נוסיף את התבלינים (ניתן להוסיף מה שתרצו בשלב הזה) ונכבה את האש. נניח בצד לצינון.
  3. נחזור אל תפוחי האדמה: נמעך את תפוחי האדמה למחית רכה וחלקה בקערה. נוסיף קמח, עדיף כל פעם כף. תפוחי האדמה צריכים להפוך לבצק עדין אך לא קשה מדי אלא נוח לעבודה בידיים רטובות. נוסיף קמח לפי הצורך ומלח לפירה
  4. כעת נעבור למלאכת ההרכבה: בידיים משומנות ניקח מתפוחי האדמה, נשטח על כך היד ובעזרת כיפוף קל של כף היד פנימה ניצור גומה. אל הגומה נוסיף את הבשר או העוף ונסגור לקובה.
  5. נקמח את הקובה ונניח בצד כך עד שנסיים את כל הקובות.
  6. נחמם במחבת או סיר נמוך שמן, ובעזרת הידיים נצפה כל קובה בביצה ונכניס אל השמן החם לטיגון. תנו לקובות זמן בשמן ואל תמהרו להפוך אותן. טיגון של בערך 4 דקות מכל צד.
  • מומלץ להגיש מיד
  • ניתן לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 3

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מירי

היה אתגר ממש, עבודה קשה

פלורה רחמני

תודה על המתכון🙏אני חולה על קובה פותתה, למדתי כאן שצריך לייבש על נייר סופג, מה שלא עשיתי והתפרקו לי. ⚘

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן