מתכון לקובה פתתה (קובה תפוח אדמה ובשר)

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 קובות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

תדמיינו את זה: קריספי מבחוץ, תפוח אדמה רך מבפנים ובשר נימוח ומתובל שמופיע כהפתעה באמצע. קובה היא דבר מיוחד במינו והקובה הזאת ספציפית שמשלבת מעטפת תפוחי אדמה רכים עם בשר מושלם נותנת תוצאה של קסם…המתכון לקובה הזו הגיע אליי מנירית היקרה, בת הזוג של גיסי, שהעניקה לי במתנה ספר מתכונים עיראקיים של סבתה. הספר, שכתבה בעמל רב, מתכון אחרי מתכון אמא של נירית, תמר (הבת של רבקה) משלב מתכונים רבים מהמטבח העיראקי תוך כדי סיפור החיים של סבתה וכמובן זיכרונות מהמטבח שלה. אני כל כך שמחה שהספר הגיעה אליי וזכיתי לראות את המתכונים של סבתא רבקה. הספר הוא מתנה מיוחדת שתמר עבדה עליה המון זמן כדי לכתוב מתכון אחרי מתכון ולהעניק את הספר לבני המשפחה כדי שהמתכונים ישארו לנצח. אני בחרתי להכין את הקובה הטעימה הזו. המתכון המקורי עם חזה עוף ואני שיניתי לבשר בקר, מצרפת במתכון גם את המתכון המקורי.

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עדיף אדומים
  • 2-3 כפות קמח לבצק + חצי כוס קמח לקימוח הקובה
  • חצי כף מלח
  • 500 גרם בשר טחון \ 500 גרם עוף קצוץ דק
  • בצל גדול קצוץ
  • חצי כף בהרט
  • מעט כמון
  • מלח, פלפל
  • ביצה
  • חצי כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. נמלא מים בסיר גדול ונניח את תפוחי האדמה לבישול עד לריכוך מוחלט כשהם בקליפתם. לאחר הריכוך נוציא את תפוחי האדמה, נקלף ונניח אותם בתוך נייר סופג כדי להיפטר מכל הנוזלים.
  2. במחבת גדולה נחמם מעט שמן, נוסיף בצל קצוץ, בשר או עוף מה שבחרתם, ונטגן עד שהבשר ישנה את צבעו. נוסיף את התבלינים (ניתן להוסיף מה שתרצו בשלב הזה) ונכבה את האש. נניח בצד לצינון.
  3. נחזור אל תפוחי האדמה: נמעך את תפוחי האדמה למחית רכה וחלקה בקערה. נוסיף קמח, עדיף כל פעם כף. תפוחי האדמה צריכים להפוך לבצק עדין אך לא קשה מדי אלא נוח לעבודה בידיים רטובות.
  4. כעת נעבור למלאכת ההרכבה: בידיים רטובות ניקח מתפוחי האדמה, נשטח על כך היד ובעזרת כיפוף קל של כף היד פנימה ניצור גומה. אל הגומה נוסיף את הבשר או העוף ונסגור לקובה.
  5. נקמח את הקובה ונניח בצד כך עד שנסיים את כל הקובות.
  6. נחמם במחבת או סיר נמוך שמן, ובעזרת הידיים נצפה כל קובה בביצה ונכניס אל השמן החם לטיגון. תנו לקובות זמן בשמן ואל תמהרו להפוך אותן. טיגון של בערך 4 דקות מכל צד.
  • מומלץ להגיש מיד
  • ניתן לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן