מתכון לסלט חזה עוף, אבוקדו וברוקולי צלוי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

סופגניה במילוי פטיסייר, סופגניה עם נוטלה, צ'ורוס עם ריבת חלב, מילוי כזה צורה כזאת טעם כזה מרקם כזה ואי ואי ואי כמה שאכלתי בחג הזה! מאוהבת בכל קלוריה שהכנסתי לפה וכל מתכון שעשיתי, ניסיתי וטעמתי. אבל כמו כל דבר בחיים, איזונים זה הכי חשוב. החג נגמר ואני פותחת את השבוע הזה עם תפריט חדש ומאוזן שיחזיר אותי לשגרה. לפעמים אני כל כך נהנת לאכול הרבה ואז לאזן את עצמי עם סיבים תזונתיים והרבה ירקות ומים. אז לכבוד השבוע המאוזן שלי, מעלה לכם מתכון לסלט שיש בו הכל! טעים, משביע, מזין וכיפי להכנה.

מרכיבים:

  • 1 אבוקדו בשל גדול
  • 250 גרם\חצי שקית עלי בייבי טריים
  • 6 חתיכות פילה עוף / 2 חתיכות חזה עוף שניצל
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 6 עגבניות שרי
  • ברוקולי טרי
  • 30 גרם חמוציות
  • 30 גרם שקדים לבנים פרוסים

לרוטב:

  • 30 מ"ל מיץ לימון
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט מלח ים אטלנטי / מלח גס
  • כף חרדל דיז'ון
  • 2 כפות דבש

לגרסה הטבעונית:

ניתן להסיר את חזה העוף ולהחליף בטופו

אופן הכנה:

  1. תחילה נחתוך את הברוקולי וניפתר מהגבעולים שלו. נכניס את הברוקולי למים רותחים ונחלוט אותו 5 דקות. נוציא למסננת ונסנן את עודפי המים. נשמן היטב את הברוקולי עם שמן זית, נבזוק מעט מלח ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהברוקולי מעט שחום בקצוותיו.
  2. נחתוך את הפילה \ השניצל לקוביות לא קטנות ועל הפלנצ'ה או על מחבת גריל נצלה את חזה העוף היטב משני הצדדים. חשוב לא לצלות יותר מדי כדי להשאיר את חזה העוף עסיסי
  3. נחתוך את האבוקדו לקוביות או רצועות, נקצוץ את הבצל הירוק, נחתוך את עגניות השרי לרבעים ונערבב היטב הכל בקערה עם עלי הבייבי. נוסיף את הברוקולי וחזה העוף לאחר שהצטננו מעט, ומעל הכל נוסיף חמוציות ושקדים
  4. הרוטב: בקערה נערבב את כל חומרי הרוטב ונתקן טעמים. נמזוג את הרוטב על הסלט נערבב היטב ונגיש מיד
  • ניתן להכין את הסלט והרוטב מבעוד מועד ולא לערבב אותם יחד כדי לשמור על הירקות טריים. יש למזוג את הרוטב רק לפני ההגשה
  • ניתן להחליף את עלי הבייבי בחסה טרייה
  • ניתן להסיר את חזה העוף ולהחליף בטופו

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן