מתכון לשטרודל תפוחים של אמא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שתי רולדות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות! הזדמנות טובה להכין את שטרודל התפוחים המפורסם של אמא שלי האהובה, עם קצת שדרוגים, הרבה טעם וכיף גדול! אתמול לקחתי את השטרודל איתי לפיקניק בדרום אדום. זו הזדמנות טובה להזמין את כולכם להגיע לדרום, לבית שלי, לחזק את העסקים ולראות את הטבע המושלם במלוא הדרו! פעילויות לילדים, דוכנים וכיף גדול!

מרכיבים:

למעטפת פילו

  • 10 דפי פילו מופשרים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חופן פירורי לחם

למילוי

  • 4 תפוחים ירוקים גדולים וקלופים
  • 5 כפות סוכר חום
  • כף גדושה קינמון
  • 35 גרם חמאה
  • חצי כוס גרנולה מכל סוג
  • רבע כוס חמוציות
  • רבע כוס אגוזי מלך גרוסים \ קצוצים דק

לגרסה הטבעונית:

במקום החמאה ניתן להשתמש בתחליף נטורינה קוקוס או בשמן

אופן הכנה:

למילוי

  1. נחתוך את התפוחים לקוביות קטנות, נחמם את החמאה במחבת על להבה בינונית ונוסיף את התפוחים. נוסיף קינמון וסוכר ונבשל עד שכל הנוזלים מצטמצמים לחלוטין.
  2. כעת ניתן לתפוחים להצטנן
  3. לאחר הצינון נערבב בקערה גדולה גרנולה, חמוציות ואגוזי מלך. נוסיף את התפוחים ונערבב היטב
  4. המילוי מוכן

למעטפת פילו

  1. על משטח עבודה נניח מחצית מעלי הפילו, חמישה במספר, כאשר נמרח חמאה בין דף לדף. על גבי הדף העליון שנמרח בחמאה נפזר גם חצי מכמות פירורי הלחם, זאת כדי לספוג את הנוזלים שיוצאים במהלך האפייה וכך נשמור על הבצק פריך (אין כמו הטיפים של אמא…)
  2. נניח חצי מכמות המלית בקצה דפי הפילו, נקפל את השוליים פנימה ונגלגל תוך כדי הידוק של המלית והבצק. נמרח מעט חמאה מהצד החיצוני
  3. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 25 דקות בערך או עד הזהבה
  • אפשר להשתמש בפירורי פתי בר במקום פירורי לחם
  • אפשר להחליף את בצק הפילו בבצק עלים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן