אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסיגרים מבצק פילו במילוי תערובת אגוזים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 סיגרים

שיתוף המתכון

יותר מפירות שאוכלים בט”ו בשבט, אני מתה על הפיצוחים שאוכלים בט”ו בשבט! קבלו מתכון למשהו שלא תצליחו להפסיק לאכול ולכן ממליצה על כמות כפולה. סיגרים מבצק פילו במילוי תערובת אגוזים מושלמת, מתקתקה ומלאה טעם. חג שמח

מרכיבים:

  • 5 דפי פילו מופשרים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס אגוזי מלך גרוסים דק
  • חצי כוס שקדים גרוסים דק
  • רבע כוס פקאנים מסוכרים גרוסים דק
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות סוכר חום

לסירופ:

  • חצי כוס סוכר לבן
  • רבע כוס מים
  • כפית תמצית וניל

לגרסה הטבעונית:

ניתן להחליף את החמאה בשמן או בנטורינה קוקוס. את הדבש ניתן להמיר בסילאן באותה כמות

אופן הכנה:

נתחיל מהסירופ:

  1. בסיר נמיס סוכר, מים ותמצית וניל.
  2. נצנן את הסירופ, בסוף ההכנה נטבול בו את הסיגרים

לסיגרים:

  1. בקערה נערבב יחד את כל סוגי האגוזים, הדבש והסוכר החום ונניח בצד
  2. על משטח העבודה נניח את עלי הפילו (אחד בכל פעם, את השאר נכסה במגבת כדי שהדף לא יתייבש) כאשר הדף מונח מולנו לרוחבו, נחתוך אותו באמצע כך שיווצר דף שמופרד לשתי חתיכות ארוכות
  3. על כל קצה עלה נניח בערך 3 כפות מתערובת האגוזים באופן שווה לרוחבו של הדף. ננסה להדק את התערובת כמה שניתן כך שהפיצוחים יידבקו זה לזה, הדבש יסייע בכך שזה יקרה. נשאיר קצת בצק ריק בשוליים בשביל הסגירה של הסיגר.
  4. כעת נקפל את השוליים פנימה, נהדק היטב ונגלגל עד להיווצרות סיגר מוארך. נניח על תבנית עם נייר אפייה את כל הסיגרים שנוצרו כאשר הקצה של הדף פילו מונח כלפי מטה (שלא יפתח באפייה)
  5. נמרח מעט חמאה מהצד החיצוני ונאפה את הסיגרים בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות או עד להזהבה.
  6. נוציא את הסיגרים החמים לאחר צינון קל ונטבול אותם בסירופ. נניח בצד עד לקירור.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן