אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסלט כרובית צלויה על יוגורט-נענע

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

מעטות הפעמים שאני ממש אבל ממש מתרגשת בטירוף מסלט. הסלט הזה הוא כזה שמרגש אותי, סלט שבא לי לכתוב לו ברכה על כמה שהוא מושלם ויפה וטעים ושהוא בעצם לא סלט הוא ארוחה שלמה וטעימה! מושלם, ככה תכינו את הסלט הטעים והמפנק הזה

מרכיבים:

  • כרובית בגודל בינוני – גדול
  • מיכל יוגורט (200 מ”ל)
  • חצי כוס גריסי פנינה
  • חופן פטרוזיליה
  • 6 עלי נענע
  • כפית דבש
  • חופן חמוציות
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • חצי לימון סחוט
  • מלח, פלפל
  • 3-4 כפות שמן זית
  • אופציה לשדרוג: שקדים לבנים פרוסים, גרעיני חמניה

לגרסה הטבעונית:

הגישו את הסלט על יוגורט טבעוני

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו את הגריסים בקינואה

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהגריסים: נשרה חצי כוס גריסים במים ונניח בצד למשך 30 דקות
  2. נבשל את הגריסים. על כל חצי כוס גריסים נוסיף שלושת-רבעי כוס מים, נביא לרתיחה, ננמיך לאש נמוכה מאוד ונבשל את הגריסים במשך 20 דקות. נוציא לקערה ונצנן
  3. נפרק את הכרובית לפרחים. נחמם מים בסיר וכשהם רותחים נכניס את פרחי הכרובית לאידוי קצר של 6-10 דקות. נוציא את הכרובית למסננת ולצינון קל
  4. נניח את הכרובית על תבנית ונכניס את הכרובית לתנור למשך 25-40 דקות בחום של 200 מעלות עם מעט שמן זית ומלח ונאפה עד שהיא נעשית צלויה וזהובה. נצנן אותה
  5. על משטח העבודה נקצוץ פטרוזיליה, נחתוך חמוציות ובצל ירוק. נערבב הכל בקערה אחת: כרובית, גריסי פנינה, פטרוזיליה חמוציות ובצל ירוק. מעל הסלט נוסיף שמן זית, לימון, מלח ופלפל ונערבב היטב הכל (שימו לב שבכרובית כבר יש מלח ולכן השתדלו לא להוסיף יותר מדי מלח!)
  6. נכין את היוגורט: בקערה נערבב מיכל יוגורט, 6 עלי נענע שנקצוץ דק, כפית דבש וקצת מלח (ממליצה להשתמש במלח ים אטלנטי)
  7. כעת להרכבת המנה: בצלחת עמוקה נניח באופן אחיד את כל היוגורט ומעל לשכבת היוגורט נניח את הסלט. מומלץ לפזר מעל שקדים או גרעיני חמניה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן