מתכון ללביבות בטטה, כרישה וגבינות של אמא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

16 לביבות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

לאמא שלי יש את האוכל הכי טעים בעולם. כל אוכל שהיא מכינה, פשוט יותר טעים. אחרי שטעמתי את הלביבות המושלמות האלו אצל אמוש מיד ביקשתי מתכון ורצתי למטבח להכין אותן בדיוק כמו שהן- מושלמות. קבלו מתכון בקערה אחת, אפויות ועם הרבה הרבה טעם ואפשרות להפוך אותן לכשרות לפסח!

מרכיבים:

  • 1 בטטה מבושלת
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים
  • רבע כרישה קצוצה
  • 5 כפות גדושות גבינה לבנה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר להוסיף)
  • 50 גרם גבינה צפתית\ בולגרית\פטה (אפשר להוסיף)
  • 2 שיני שום
  • 1 ביצה
  • רבע כוס פירורי לחם \ קמח מצה \ קמח ללא גלוטן רב תכליתי
  • מעט ג'ינג'ר טרי \ קפוא
  • מלח
  • פלפל
  • שמן צמחי

אופן הכנה:

  1. בקערה נמעך למחית את הבטטה ותפוחי האדמה. נוסיף גבינות, ביצה, ג'ינג'ר, שום כתוש ופירורי לחם. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. ניתן לחכות עם הוספת הביצה ולטעום מעט את התערובת כדי לראות אם צריך להוסיף קצת מאחד התבלינים.
  2. במחבת נחמם מעט שמן זית ונטגן מעט את הכרישה עד שהיא מוזהבת. נוסיף את הכרישה המטוגנת לתערובת ונערבב הכל היטב.
  3. בידיים רטובות ניקח מעט מהתערובת ונראה אם אנחנו מצליחים לעבוד איתה. אם התערובת עדיין רכה מדי- נוסיף מעט פירורי לחם\קמח מצה. בידיים מעט רטובות ניצור לביבות שמנמנות.
  4. נניח את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה ובעזרת תרסיס שמן \ מברשת נמרח מעט שמן משני הצדדים
  5. נכניס את התבנית לתנור שחומם ל180 מעלות למשך 25-30 דקות. במהלך האפייה נהפוך את הלביבות כדי שיושחמו משני הצדדים
  • מומלץ להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה שנערבב עם מעט שום ומיץ לימון
  • הלביבות נשמרות במקרר וניתן לחמם אותן בטוסטר או בתנור
  • הכמויות במתכון יכולות להשתנות מעט לכן נסו לראות מה צריך להוסיף או להפחית

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן