מתכון לבראוניז שחיתות ללא גלוטן

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית 20X20

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

יש מתכונים שאני לא מבינה למה אני נזכרת בהם רק בפסח, כי הם פשוט מדהימים לכל השנה! קבלו מתכון לבראוניז מושחת, מלא שוקולד וללא גלוטן

מרכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם פצפוצי שוקולד \ מטבעות שוקולד
  • 50 גרם חמאה
  • רבע כוס סוכר לבן
  • רבע כוס סוכר חום דמררה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • רבע כוס אבקת קקאו
  • 3 כפות קורנפלור
  • רבע כף מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

  1. בתוך קערה עמידה לחום על גבי סיר עם מים חמים (בן מארי) נמיס 200 גרם שוקולד מריר וחמאה. ניתן להמיס גם במיקרוגל ואם תחליטו להמיס במיקרוגל עשו זאת בפולסים קצרים וכל פעם ערבבו היטב עד להמסה מוחלטת אחרת השוקולד יישרף.
  2. נוסיף לקערת השוקולד שנמס סוכר חום, סוכר לבן, תמצית וניל וביצים. נטרוף היטב עד להיטמעות מוחלטת.
  3. נוסיף את הקורנפלור, הקקאו וחצי כמות מלח ים אטלנטי. נטרוף היטב רק עד להיטמעות החומרים ולא מעבר לכך.
  4. נשמן מעט תבנית ונניח מעליה נייר אפייה כך שבחילוץ הבראוניז יהיה לנו קל יותר. נעביר את התערובת אל התבנית ונפזר את מטבעות השוקולד\ שוקולד צ'יפס מלמעלה. בעזרת כף נערבב את השוקולד פנימה ונשאיר חלק מלמעלה. למעלה נוסיף את מחצית כמות המלח שנותרה.
  5. נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות חום עליון תחתון למשך 25 דקות או עד שקיסם יוצא לח בלבד.
  • הבראוניז יוצאים מהתנור רכים וזה בסדר. תנו להם להצטנן היטב עד שתחתכו
  • ממליצה לפני החיתוך להכניס את הבראוניז למקפיא למשך חצי שעה-שעה
  • הבראוניז נשמרים בהקפאה תקופה ארוכה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן