אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קציצות בשר ברוטב אדום עם שעועית

מתכון לקציצות בקר עם שעועית ירוקה ברוטב אדום

יש סירים שבאלי לצלול לתוכם ופשוט להתענג מכל ביס. הסיר הזה הוא בדיוק כזה. קציצות רכות רכות שמתבשלות בתוך רוטב אדום מלא בטעמים ובתוספת שעועית ירוקה שמשתלבת נהדר. סיר גדול ומעולה

שיתוף המתכון

מרכיבים

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון לקציצות (רצוי עם שומן)
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית תבלין בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית כמון
  • מעט כורכום

לרוטב האדום:

  • 1 בצל קצוץ
  • חצי שקית שעועית ירוקה קפואה (300-400 גרם)
  • שמן לטיגון- בערך 5 כפות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פלפל חריף (לא חובה)
  • מלח, פלפל

שלבי הכנה

  1. בקערה גדולה נתחיל להכין את התערובת לקציצות: נניח את הבשר הטחון, ביצה, פירורי לחם, סודה לשתייה, בצל קצוץ, פטרוזיליה, פלפל חריף ותבלינים. נערבב הכל היטב לפחות 4 דקות ונניח למנוחה בצד.
  2. נתחיל בהכנת הרוטב: בסיר רחב נחמם שמן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד להזהבה. נוסיף קופסת רסק קטנה, עגבניות מרוסקות, מים, שום ותבלינים. נביא את הרוטב לרתיחה. כעת נבדוק ונתקן טעמים. אם הרוטב מרוכז מדי, יש להוסיף מים. המים צריכים להגיע עד לגובה 3\2 מהקציצה. ננמיך את האש ונבשל במכסה פתוח רבע שעה
  3. במקביל נשטוף היטב את השעועית, נסנן מהנוזלים ונוסיף לרוטב
  4. מתערובת הקציצות נתחיל ליצור קציצות בגודל בינוני. מומלץ להרטיב את הידיים מעט. נסדר בסיר את הקציצות.
  5. נבשל את הקציצות ברוטב בין 40 דק' לשעה.
  • התבשיל נשמר במקרר עד 5 ימים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
סיגל

יצא מעולה, היה חסר לי גם קצת תבלינים לרוטב, פפריקה ופלפל חריף לא מספיק. הוספתי כפית כמון. ומעט סוכר

Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן