אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
קציצות בשר ברוטב אדום עם שעועית

מתכון לקציצות בקר עם שעועית ירוקה ברוטב אדום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

יש סירים שבאלי לצלול לתוכם ופשוט להתענג מכל ביס. הסיר הזה הוא בדיוק כזה. קציצות רכות רכות שמתבשלות בתוך רוטב אדום מלא בטעמים ובתוספת שעועית ירוקה שמשתלבת נהדר. סיר גדול ומעולה

מרכיבים:

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון לקציצות (רצוי עם שומן)
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית תבלין בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית כמון
  • מעט כורכום

לרוטב האדום:

  • 1 בצל קצוץ
  • חצי שקית שעועית ירוקה קפואה (300-400 גרם)
  • שמן לטיגון- בערך 5 כפות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פלפל חריף (לא חובה)
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נתחיל להכין את התערובת לקציצות: נניח את הבשר הטחון, ביצה, פירורי לחם, סודה לשתייה, בצל קצוץ, פטרוזיליה, פלפל חריף ותבלינים. נערבב הכל היטב לפחות 4 דקות ונניח למנוחה בצד.
  2. נתחיל בהכנת הרוטב: בסיר רחב נחמם שמן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד להזהבה. נוסיף קופסת רסק קטנה, עגבניות מרוסקות, מים, שום ותבלינים. נביא את הרוטב לרתיחה. כעת נבדוק ונתקן טעמים. אם הרוטב מרוכז מדי, יש להוסיף מים. המים צריכים להגיע עד לגובה 3\2 מהקציצה. ננמיך את האש ונבשל במכסה פתוח רבע שעה
  3. במקביל נשטוף היטב את השעועית, נסנן מהנוזלים ונוסיף לרוטב
  4. מתערובת הקציצות נתחיל ליצור קציצות בגודל בינוני. מומלץ להרטיב את הידיים מעט. נסדר בסיר את הקציצות.
  5. נבשל את הקציצות ברוטב בין 40 דק’ לשעה.
  • התבשיל נשמר במקרר עד 5 ימים

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.7 / 5. כמות דירוגים 3

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
סיגל

יצא מעולה, היה חסר לי גם קצת תבלינים לרוטב, פפריקה ופלפל חריף לא מספיק. הוספתי כפית כמון. ומעט סוכר

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן