אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לבניצה – מאפה פילו מהמטבח הבולגרי

יש משהו אחד שאני מחכה לו כל שנה בשבועות – מאפה הבניצה של אמא שלי. אין דבר בשולחן החג שמתעלה על הטעם המופלא של הבניצה… מאפה מדפי פילו דקיקים עם המון חמאה, יוגורט וגבינות. שלמות שמכינים בממש מעט זמן והתוצאה ממכרת!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן (14 דפים סך הכל)
  • 4 ביצים
  • חצי ליטר יוגורט, עדיף עם מעל 3% שומן
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 150 גרם חמאה מומסת + 20 גרם נוספים לשימון התבנית
  •  100-150 גרם \ קוביה של גבינה בולגרית. אפשר להחליף בגבינת פטה

שלבי הכנה

  1. בקערה נערבב את הביצים, היוגורט ואבקת סודה לשתייה היטב
  2. בעזרת החמאה נשמן תבנית פיירקס היטב ונשאיר את החמאה שנותרה לנו בצד לשימון עלי הפילו
  3. נניח על התבנית 2 דפי פילו משומנים בחמאה ושלמים ונדאג שהם יכסו גם את דפנות התבנית. נשאיר בצד עוד שני דפים שלמים שישמשו אותנו לסיום
  4. ניקח שלושה דפי פילו, נשמן בחמאה כאשר כל אחד מהם נקמט ונניח במקום אחר מעל דפי הפילו הישרים. ניצוק מעל שליש מהבלילה ונפזר מעל שליש כמות מהגבינה הבולגרית (נפורר אותה ביד מעל הרוטב)
  5. ניקח עוד שלושה דפי פילו, נקמט גם אותם ונניח כל אחד במקום אחר בתבנית, ושוב נשפוך מהרוטב, נפורר גבינה בולגרית וכך נמשיך עד שהדפים יסתיימו, לבסוף נשפוך את הרוטב שנותר
  6. את הדפים שהשארנו שלמים בצד נניח מעל הכל ונכסה עמם את המאפה והרוטב. נמרח מעט מהחמאה שנותרה לנו
  7. נכניס את הבניצה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות חום עליון תחתון ונאפה במשך 40-45 דקות או עד שהמאפה הזהיב מאוד ומרגיש יציב מבפנים. נצנן היטב
  • מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה
  • ניתן ורצוי להכין את המאפה יום יומיים לפני
  • ניתן להשתמש בגבינה צפתית או פטה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
רותם

מושלם

Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן