אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבניצה – מאפה פילו מהמטבח הבולגרי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית 25X25

שיתוף המתכון

יש משהו אחד שאני מחכה לו כל שנה בשבועות – מאפה הבניצה של אמא שלי. אין דבר בשולחן החג שמתעלה על הטעם המופלא של הבניצה… מאפה מדפי פילו דקיקים עם המון חמאה, יוגורט וגבינות. שלמות שמכינים בממש מעט זמן והתוצאה ממכרת!

מרכיבים:

  • חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן (14 דפים סך הכל)
  • 4 ביצים
  • חצי ליטר יוגורט, עדיף עם מעל 3% שומן
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 150 גרם חמאה מומסת + 20 גרם נוספים לשימון התבנית
  •  100-150 גרם \ קוביה של גבינה בולגרית. אפשר להחליף בגבינת פטה

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב את הביצים, היוגורט ואבקת סודה לשתייה היטב
  2. בעזרת החמאה נשמן תבנית פיירקס היטב ונשאיר את החמאה שנותרה לנו בצד לשימון עלי הפילו
  3. נניח על התבנית 2 דפי פילו משומנים בחמאה ושלמים ונדאג שהם יכסו גם את דפנות התבנית. נשאיר בצד עוד שני דפים שלמים שישמשו אותנו לסיום
  4. ניקח שלושה דפי פילו, נשמן בחמאה כאשר כל אחד מהם נקמט ונניח במקום אחר מעל דפי הפילו הישרים. ניצוק מעל שליש מהבלילה ונפזר מעל שליש כמות מהגבינה הבולגרית (נפורר אותה ביד מעל הרוטב)
  5. ניקח עוד שלושה דפי פילו, נקמט גם אותם ונניח כל אחד במקום אחר בתבנית, ושוב נשפוך מהרוטב, נפורר גבינה בולגרית וכך נמשיך עד שהדפים יסתיימו, לבסוף נשפוך את הרוטב שנותר
  6. את הדפים שהשארנו שלמים בצד נניח מעל הכל ונכסה עמם את המאפה והרוטב. נמרח מעט מהחמאה שנותרה לנו
  7. נכניס את הבניצה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות חום עליון תחתון ונאפה במשך 40-45 דקות או עד שהמאפה הזהיב מאוד ומרגיש יציב מבפנים. נצנן היטב
  • מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה
  • ניתן ורצוי להכין את המאפה יום יומיים לפני
  • ניתן להשתמש בגבינה צפתית או פטה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
רותם

מושלם

המתכונים האחרונים בבלוג

בורקס פילו פטריות משפחתי

אחד המילויים הכי טעימים בשילוב עם בצק פילו קריספי, מאפה משפחתי מושלם שמתאים בול לשולחן

מאפה פולנטה ופטריות

זה אחד המאפים היפים והטעימים שיצאו לי להכין! שילוב מושלם בין בצק, פולנטה רכה ופטריות

מפרום כרובית

אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה,

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן