אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבניצה – מאפה פילו מהמטבח הבולגרי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית 25X25

שיתוף המתכון

יש משהו אחד שאני מחכה לו כל שנה בשבועות – מאפה הבניצה של אמא שלי. אין דבר בשולחן החג שמתעלה על הטעם המופלא של הבניצה… מאפה מדפי פילו דקיקים עם המון חמאה, יוגורט וגבינות. שלמות שמכינים בממש מעט זמן והתוצאה ממכרת!

מרכיבים:

  • חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן (14 דפים סך הכל)
  • 4 ביצים
  • חצי ליטר יוגורט, עדיף עם מעל 3% שומן
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 150 גרם חמאה מומסת + 20 גרם נוספים לשימון התבנית
  •  100-150 גרם \ קוביה של גבינה בולגרית. אפשר להחליף בגבינת פטה

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב את הביצים, היוגורט ואבקת סודה לשתייה היטב
  2. בעזרת החמאה נשמן תבנית פיירקס היטב ונשאיר את החמאה שנותרה לנו בצד לשימון עלי הפילו
  3. נניח על התבנית 2 דפי פילו משומנים בחמאה ושלמים ונדאג שהם יכסו גם את דפנות התבנית. נשאיר בצד עוד שני דפים שלמים שישמשו אותנו לסיום
  4. ניקח שלושה דפי פילו, נשמן בחמאה כאשר כל אחד מהם נקמט ונניח במקום אחר מעל דפי הפילו הישרים. ניצוק מעל שליש מהבלילה ונפזר מעל שליש כמות מהגבינה הבולגרית (נפורר אותה ביד מעל הרוטב)
  5. ניקח עוד שלושה דפי פילו, נקמט גם אותם ונניח כל אחד במקום אחר בתבנית, ושוב נשפוך מהרוטב, נפורר גבינה בולגרית וכך נמשיך עד שהדפים יסתיימו, לבסוף נשפוך את הרוטב שנותר
  6. את הדפים שהשארנו שלמים בצד נניח מעל הכל ונכסה עמם את המאפה והרוטב. נמרח מעט מהחמאה שנותרה לנו
  7. נכניס את הבניצה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות חום עליון תחתון ונאפה במשך 40-45 דקות או עד שהמאפה הזהיב מאוד ומרגיש יציב מבפנים. נצנן היטב
  • מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה
  • ניתן ורצוי להכין את המאפה יום יומיים לפני
  • ניתן להשתמש בגבינה צפתית או פטה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 1

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
רותם

מושלם

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן