מתכון לבניצה – מאפה פילו מהמטבח הבולגרי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית 25X25

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

יש משהו אחד שאני מחכה לו כל שנה בשבועות – מאפה הבניצה של אמא שלי. אין דבר בשולחן החג שמתעלה על הטעם המופלא של הבניצה… מאפה מדפי פילו דקיקים עם המון חמאה, יוגורט וגבינות. שלמות שמכינים בממש מעט זמן והתוצאה ממכרת!

מרכיבים:

  • חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן
  • 4 ביצים
  • חצי ליטר יוגורט (1.7% או 3%)
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 150 גרם חמאה מומסת + 20 גרם נוספים לשימון התבנית
  •  200 גרם \ קוביה של גבינה בולגרית

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב את החמאה, הביצים, היוגורט ואבקת סודה לשתייה היטב
  2. בעזרת החמאה הנוספת נשמן תבנית פיירקס היטב ונשאיר את החמאה שנותרה לנו בצד.
  3. נניח על התבנית 2 דפי פילו שלמים ונדאג שהם יכסו גם את דפנות התבנית. נשאיר בצד עוד שני דפים שלמים שישמשו אותנו לסיום
  4. ניקח שלושה דפי פילו כאשר כל אחד מהם נקמט ונניח במקום אחר מעל דפי הפילו הישרים. ניצוק מעל שליש מהבלילה ונפזר מעל שליש כמות מהגבינה הבולגרית (נפורר אותה ביד מעל הרוטב)
  5. ניקח עוד שלושה דפי פילו, נקמט גם אותם ונניח כל אחד במקום אחר בתבנית, ושוב נשפוך מהרוטב, נפורר גבינה בולגרית וכך נמשיך עד שהדפים יסתיימו, לבסוף נשפוך את הרוטב שנותר
  6. את הדפים שהשארנו שלמים בצד נניח מעל הכל ונכסה עמם את המאפה והרוטב. נמרח מעט מהחמאה שנותרה לנו
  7. נכניס את הבניצה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות חום עליון תחתון ונאפה במשך 40-45 דקות או עד שהמאפה הזהיב לחלוטין וקיסם יוצא לח בלבד. נצנן מעט ונאכל
  • מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה
  • ניתן להכין את המאפה יום יומיים לפני
  • ניתן להשתמש בגבינה צפתית או פטה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן