- בקערת המיקסר נניח מים, שמרים יבשים ודבש. נערבב את המצרכים ונניח אותם לעשר דקות.
- נוסיף אל קערת המיקסר קמח מנפה, שמן זית ובעזרת וו לישה נלוש את הבצק עשר דקות לפחות. לקראת סוף הלישה נוסיף את המלח
- כעת נוצר לנו בצק רך יחסית. זה בסדר, הבצק הזה עשיר במים וזה מה שיעניק לו את בועות האוויר הגדולות בסיום האפייה, רשת גלוטן יפה וטעם עשיר ואוורירי.
- נוציא את הבצק מקערת המיקסר ונחלק אותו לעיגולים שווים- בערך 350 גרם כל כדור. נכדרר היטב ונמתח את פני הבצק. נניח את הכדורים בתבנית עם קמח סמולינה \ קמח אורז \ פירורי לחם \ סולת שתפקידם למנוע את הידבקות הבצק, נמרח כל בצק במעט שמן ונכסה בניילון נצמד ומגבת.
- נניח את הבצק למנוחה ל4-6 שעות לפחות בטמפ’ החדר. כמות השמרים קטנה בבצק ולכן תהליך התפיחה איטי יותר מה שגורם לבצק לפתח לאט לאט רשת גלוטן מדהימה
- בזמן הזה אתם יכולים להכין את הרוטב (שלבי הכנה בסוף המתכון)
- נדליק תנור לחום מקסימלי של 250 מעלות במצב טורבו. אחרי שהבצק נח מספיק זמן, בעזרת קלף נוציא כל כדור אל משטח מקומח מאוד – אל תמעיטו בכמות הקמח שתסייע לפתיחה טובה של בצק הפיצה. בעזרת האצבעות ניצור מסגרת שתהיה “הקשה” של הפיצה ובעזרת כרית כף היד נפתח את הבצק וכל פעם נסובב את הבצק כך שיימתח עד שתיווצר פיצה עגולה עם שוליים שמנמנים
- נעביר את הבצק לרשת פיצה או על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. נכסה את הפיצה ונתפיח לרבע שעה נוספת
- כעת שלב האפייה – כדי ליצור פיצה כמו בפיצרייה, נמרח רוטב עגבניות פשוט שנכין ונכניס את הפיצה לתנור בחום גבוה. אחרי 3-4 דקות נוציא את הפיצה, נפזר גבינה וטופינג שנרצה ונכניס לעוד 3 דקות
לרוטב:
במתכון הזה מה שחשוב הוא הבצק, אז אם יש רוטב אחר שאתם יותר אוהבים תרגישו חופשי. כדי להכין את הרוטב שלי :
- בסיר קטן נקצוץ את העגבניות הקלופות, נוסיף שום, רסק, מים, עלי בזיליקום קצוצים ותבלינים. עדיף תחילה לא להוסיף את כל המים ולראות עד כמה העגבניות מלאות במיץ.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים מעט את הרוטב ומקרררים מעט.