אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר

חציל, בשר, רוטב עגבניות עשיר, מושלם! לפניכם מתכון למוסקה בצורה קצת שונה: גלילות חצילים ממולאות בשר שנחות על רוטב עגבניות מפנק.

שיתוף המתכון

מרכיבים

חצילים:

  • שני חצילים בגודל בינוני
  • שמן זית
  • מלח

בשר:

  • חצי קילו בשר
  • בצל קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • שתי כפות פירורי לחם
  • ביצה
  • כפית בהרט
  • כפית כמון
  • פלפל חריף קצוץ דק
  • שתי שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לרוטב העגבניות:

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל
  • קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות \ מחית עגבניות חלקה (400 גרם)
  •  קופסת רסק קטנה
  • 2 כפות סילאן
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • רבע צרור כוסברה קצוצה

שלבי הכנה

  1. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי סנטימטר לפחות. מניחים את הרצועות במסננת, ממליחים וממתינים חצי שעה. התהליך הזה מוציא מהחצילים את כל המרירות והופך אותם מושלמים. אם החצילים ללא גרעינים תוכלו לוותר ולעבור ישר לשלב הבא
  2. אחרי חצי שעה, סופגים את החצילים בנייר מגבת כדי להוציא את כל הנוזלים שהוא הוציא.
  3. מניחים את רצועות החצילים על תבנית עם נייר אפייה ומושכים בשמן זית משני הצדדים. מכניסים לאפייה בתנור על חום 200 מעלות עד שהחציל משחים. באמצע האפייה הופכים את החציל לצד השני.
  4. בקערה גדולה מניחים את הבשר ביחד עם כל המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים במקרר לרבע שעה כך שהבשר יספוג את כל הטעמים לתוכו.
  5. מוציאים את החצילים מהתנור ונותנים להם להצטנן מעט. בשלב הזה ניתן להוציא את תערובת הבשר. מהבשר יוצרים סוג של קציצות מוארכות בדומה לקבב ומניחים בקצה של כל רצועת חציל. מגלגלים ומניחים בצד על משטח העבודה. כאשר כל החצילים מוכנים מתחילים להניח אותם בסיר העגבניות לבישול.
  6. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן. מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום, תבלינים ומוסיפים את העגבניות מקופסת השימורים ואת רסק העגבניות.
  7. מוסיפים את כל המצרכים מלבד הכוסברה אל תוך המחבת ונותנים להכל לרתוח. לאחר הרתיחה נותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה.
  8. מבשלים את גלילות החצילים ברוטב במשך חצי שעה לפחות. במידה ונשאר לכם בשר, ניתן להכין קציצות ולהוסיף לרוטב, יש להן טעם מופלא. לקראת סיום, מוסיפים את הכוסברה מעל הכל.

כדאי שתדעו…

  • תוכלו לשחק עם התבלינים כפי שאתם אוהבים ולהוסיף חריף
  • החצילים נשמרים במקרר היטב עד שבוע
  • ניתן להמיר את פירורי הלחם לקרונפלור \ פירורי לחם ללא גלוטן

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן