אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון למוסקה חצילים: גלילות חצילים במילוי בשר

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 יחידות, סיר גדול

שיתוף המתכון

חציל, בשר, רוטב עגבניות עשיר, מושלם! לפניכם מתכון למוסקה בצורה קצת שונה: גלילות חצילים ממולאות בשר שנחות על רוטב עגבניות מפנק.

מרכיבים:

חצילים:

  • שני חצילים בגודל בינוני
  • שמן זית
  • מלח

בשר:

  • חצי קילו בשר
  • בצל קצוץ
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • שתי כפות פירורי לחם
  • ביצה
  • כפית בהרט
  • כפית כמון
  • פלפל חריף קצוץ דק
  • שתי שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל

לרוטב העגבניות:

  • שמן זית
  • בצל
  • שתי עגבניות בשלות (לא חובה)
  • קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
  • כף רסק
  • חצי כף סוכר
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • רבע צרור כוסברה קצוצה

לגרסה ללא גלוטן:

השתמשו בשתי כפות קמח תפוחי אדמה \ קמח ללא גלוטן

אופן הכנה:

החצילים:

  1. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי סנטימטר  לפחות. מניחים את הרצועות במסננת, ממליחים וממתינים חצי שעה. התהליך הזה מוציא מהחצילים את כל המרירות והופך אותם מושלמים. אם החצילים ללא גרעינים תוכלו לוותר ולעבור ישר לשלב הבא
  2. אחרי חצי שעה, סופגים את החצילים בנייר מגבת כדי להוציא את כל הנוזלים שהוא הוציא.
  3. מניחים את רצועות החצילים על תבנית עם נייר אפייה ומושכים בשמן זית משני הצדדים. מכניסים לאפייה בתנור על חום 200 מעלות עד שהחציל משחים. באמצע האפייה נהפוך את החציל לצד השני.

הבשר:

  1. בקערה גדולה מניחים את הבשר ביחד עם כל המצרכים ומערבבים היטב. מניחים במקרר לרבע שעה כך שהבשר יספוג את כל הטעמים לתוכו.

רוטב העגבניות:

  1. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן. מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום. סוחטים את העגבניות לתוך הסיר, מוסיפים את העגבניות מקופסת השימורים ואת רסק העגבניות.
  2. מערבבים הכל. מוסיפים את כל המצרכים מלבד הכוסברה אל תוך המחבת ונותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה.
  3. מוציאים את החצילים מהתנור ונותנים להם להצטנן מעט. בשלב הזה ניתן להוציא את תערובת הבשר. מהבשר יוצרים סוג של קציצות מוארכות בדומה לקבב ומניחים בקצה של כל רצועת חציל. מגלגלים ומניחים בצד על משטח העבודה. כאשר כל החצילים מוכנים מתחילים להניח אותם בסיר העגבניות לבישול.
  4. מבשלים את גלילות החצילים ברוטב במשך חצי שעה לפחות. במידה ונשאר לכם בשר, ניתן להכין קציצות ולהוסיף לרוטב, יש להן טעם מופלא.

לקראת סיום, מוסיפים את הכוסברה. בתיאבון!

  • אפשר לוותר על העגבניות הטריות ולהשתמש רק בשימורי העגבניות
  • תוכלו לשחק עם התבלינים כפי שאתם אוהבים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן