אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
גאלט תפוחים

מתכון לגאלט תפוחים מבצק עלים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

גלאט בקוטר 24

שיתוף המתכון

נשארו לכם מלא תפוחים במקרר או שאתם סתם אוהבים תפוחים כמוני? מאפה מושלם שמכינים ממש בקלות, מלא תפוחים מקורמלים, בצק עלים פריך ומאפ שפשוט כיף לאכול!

מרכיבים:

  • ריבוע בצק עלים מופשר (עדיף בצק עלים עם חמאה)
  • 3-4 תפוחים ירוקים (אני השתמשתי בגולדן דלישס)
  • רבע כוס סוכר חום \ סוכר דמררה
  • כף קינמון
  • 50 גרם חמאה \ נטורינה \ שמן קוקוס
  • ביצה לציפוי

אופן הכנה:

  1. את התפוחים נחתוך לפלחים דקיקים. נחמם את החמאה במחבת ונוסיף את התפוחים. אחרי 2-3 דקות נוסיף את הסוכר והקינמון ונדאג שהם יצפו את כל התפוחים במחבת. ננמיך את האש ונקרמל את התפוחים עד שכמעט ולא ישארו נוזלים במחבת (מלבד הקרמל שנוצר מהסוכר)
  2. נפרוש את בצק העלים על משטח העבודה ונחתוך אותו בצורת עיגול
  3. את התפוחים המקורמלים נניח באמצע העיגול שיצרנו ונתחיל לסגור את הבצק מסביב (ראו צורה בתמונה שלמטה)
  4. נצפה את הבצק בביצה טרופה ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בחום עליון תחתון למשך 25-30 דקות או עד להזהבה
  • מומלץ לפזר אבקת סוכר אחרי ההכנה
  • מומלץ להגיש לצד גלידה
  • מומלץ להגיש חם
  • אם אתם לא מגישים מיד, חממו את המאפה בתנור לפני ההגשה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 2

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן