אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

גאלט תפוחים

מתכון לגאלט תפוחים מבצק עלים

נשארו לכם מלא תפוחים במקרר או שאתם סתם אוהבים תפוחים כמוני? מאפה מושלם שמכינים ממש בקלות, מלא תפוחים מקורמלים, בצק עלים פריך ומאפ שפשוט כיף לאכול!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • ריבוע בצק עלים מופשר (עדיף בצק עלים עם חמאה)
  • 3-4 תפוחים ירוקים (אני השתמשתי בגולדן דלישס)
  • רבע כוס סוכר חום \ סוכר דמררה
  • כף קינמון
  • 50 גרם חמאה \ נטורינה \ שמן קוקוס
  • ביצה לציפוי

שלבי הכנה

  1. את התפוחים נחתוך לפלחים דקיקים. נחמם את החמאה במחבת ונוסיף את התפוחים. אחרי 2-3 דקות נוסיף את הסוכר והקינמון ונדאג שהם יצפו את כל התפוחים במחבת. ננמיך את האש ונקרמל את התפוחים עד שכמעט ולא ישארו נוזלים במחבת (מלבד הקרמל שנוצר מהסוכר)
  2. נפרוש את בצק העלים על משטח העבודה ונחתוך אותו בצורת עיגול
  3. את התפוחים המקורמלים נניח באמצע העיגול שיצרנו ונתחיל לסגור את הבצק מסביב (ראו צורה בתמונה שלמטה)
  4. נצפה את הבצק בביצה טרופה ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בחום עליון תחתון למשך 25-30 דקות או עד להזהבה
  • מומלץ לפזר אבקת סוכר אחרי ההכנה
  • מומלץ להגיש לצד גלידה
  • מומלץ להגיש חם
  • אם אתם לא מגישים מיד, חממו את המאפה בתנור לפני ההגשה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן