מתכון לארוחה מקסיקנית : פלפלת מטיילת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

5 סועדים

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אוקיי חברים! העוקבים שכאן הרבה זמן כבר מכירים את הפינה פלפלת מטיילת בה סיקרתי מסעדות ומקומות טעימים בעולם. הסגר והקורונה לצערי מונעים מאיתנו לטוס ולכן תהיה פה פינה חדשה! בכל שבוע נבקר במקום אחר בעולם ונכין ארוחה או מנה ממקום אחר בעולם. כהתחלה החלטתי לפתוח עם אחת המנות שאני הכי אוהבת – ארוחת טאקוס מקסיקנית. הארוחה מורכבת בעצם מכמה מנות שהן סלטים או מטבלים, בשר עוף או דג וטורטיות שאותן תמלאו בעצם בכל מה שתרצו. אין מתכון מדויק להכנת טאקו ובכל מקום אוכלים אותו קצת אחרת. בגרסה המקסיקנית לא תמצאו כזה שפע כמו שתמצאו בטאקו שיוגש לכם בארה"ב. אני הלכתי על הגרסה שהיא בדיוק באמצע – קלה להכנה, לא מפוארת מדי אבל מספקת בהחלט. ככה תכינו:

מרכיבים:

למילוי:

  • 500 גרם בשר סינטה \ שייטל חתוך לרצועות \ 500 גרם פילה עוף \ 500 גרם חזה עוף. אפשר להכין שני סוגים
  • כפית צ'ילי חריף
  • רבע כוס שמן זית
  • פפריקה חריפה, תבלין גריל, מלח, פלפל

גוואקמולה:

  • 3 אבוקדו בשלים
  • 2 עגבניות
  • חצי בצל סגול
  • חצי פלפל חריף ירוק

לממרח פריחולס:

  • 300 גרם שעועית שחורה בהקפאה \ שימורים \ שהושרתה ובושלה
  • חצי כפית תבלין צ'ילי חריף
  • 1 בצל קצוץ

סלסה פיקו דה גאיו:

  • 3-4 עגבניות
  • פלפל חריף ירוק
  • חצי בצל סגול קצוץ
  • חופן כוסברה
  • מלח, פלפל, שמן זית, לימון

להגשה:

  • טורטיות מקמח תירס \ מקמח חיטה. מומלץ לרכוש טורטיות ללא חומרים משמרים (מגיעות קפואות בדר"כ)

 

אופן הכנה:

הבשר:

בקערה גדולה נערבב את חומרי המרינדה. את הבשר או העוף נכניס למרינדה ונערבב היטב כך שהבשר יצופה מכל הכיוונים. נכניס למקרר לפחות לחצי שעה ועדיף יותר לספיגת הטעמים. קצת לפני ההגשה נצלה את הבשר על הגריל או מחבת גריל, נחתוך לקוביות ונגיש למרכז השולחן

גוואקמולה:

את האבוקדו הבשלים נחתוך לקוביות ובעזרת מזלג נמעך מעט אבל נשאיר עדיין את צורת הקוביות. נוסיף את העגבניות, הפלפל החריף והבצל הסגול ונערבב היטב. נתבל בלימון ושמן זית

לממרח פריחולס:

במחבת עם מעט שמן נטגן את הבצל עד להזהבה. בנינג'ה או במעבד מזון עם להב פלדה נטחן את השעועית יחד עם הבצל והמלח עד למרקם גס ולא למרקם חלק לחלוטין

סלסה פיקו דה גאיו:

נקצוץ את העגבניות, הפלפל, הכוסברה והבצל, נתבל ונערבב היטב

להגשה:

נחמם על המחבת מעט את הטורטיות. נגיד את המטבלים והבשר למרכז השולחן יחד עם הטורטיות כך שכל אחד יוכל לבנות לעצמו את הטורטיה האהובה עליו. מומלץ להגיש גם קערה עם חסה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן