מתכון למרק עדשים ירוקות חורפי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

נכון שאין על מרק מושלם בימים חורפיים שכאלו? מרק עדשים רותח עם מלא אטריות ותוספת לימון שתעיף את המרק שלכם לעולמות אחרים….

מרכיבים:

  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גזרים
  • 4 גבעולי סלרי כולל העלים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 300 גרם עדשים ירוקות
  • כף כמון
  • כף כורכום
  • כף אבקת מרק עוף
  • 3 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. אל סיר גדול עם מעט שמן נכניס בצל לטיגון קל, נוסיף גזר שחתוך לקוביות, תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, וסלרי חתוך. ניתן לירקות להתרכך במשך 5 דקות לפחות
  2. נוסיף את העדשים ו7 כוסות מים ונביא לרתיחה
  3. ננמיך את האש, נוסיף את התיבול חוץ מהלימון ונבשל במשך שעה לפחות או עד שהעדשים רכות
  4. נתקן תיבול, נוסיף מיץ לימון ונגיש
  • מומלץ להגיש את המרק עם אטריות
  • המרק נשמר היטב במקרר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן