אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למוקפץ ברוטב קארי וקרם קוקוס

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

כמה אני מתגעגעת לשבת במסעדה אסיאתית טובה, אין לכם מושג! הבנתי שאני חייבת להכין את המנה שאני הכי אוהבת להזמין – בבית. אחרי כמה נסיונות הגעתי למנה המושלמת… מוקפץ כמו במסעדות! נודלס עם חזה עוף ברוטב קארי ירוק, קרם קוקוס וחמאת בוטנים. מוקפץ שיזרוק אותכם ישר לחוף בתאילנד… אתם לא מאמינים כמה מושלם זה יוצא. ככה תכינו בקלות כולל וידאו עם כל שלבי ההכנה

מרכיבים:

  • 1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות \ טופו
  • 1 חבילת ברוקולי טרי מופרד לפרחים
  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים
  • 8-10 עלי בזיליקום טריים
  • חצי צרור בצל ירוק
  • חבילת פטריות שמפיניון (לא חובה)
  • 2 כפות סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 חבילות אטריות אודון \ אטריות ביצים
  • שמן זית

לרוטב:

  • פחית קרם קוקוס 400 מ”ל
  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 3 כפות ממרח קארי ירוק \ קארי אדום

להגשה:

  • בוטנים קצוצים
  • בצל ירוק

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב קרם קוקוס, מחית קארי וחמאת בוטנים. מומלץ להכניס לחימום קצר של 30 שניות במיקרו את המצרכים, לערבב היטב ולהניח בצד.
  2. נכין בקרש את המצרכים: פרחי ברוקולי מופרדים, בצל ירוק קצוץ, פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות, בזיליקום טרי קצוץ ועלי תרד קצוצים.
  3. נחמם היטב בלהבה גבוהה מחבת ווק, ונחמם 2 כפות שמן זית. נכניס את רצועות חזה העוף ונטגן עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. אם בחרנו בטופו נחתוך לקוביות, נצפה את הטופו בקרונפלור ונטגן בשמן עד להזהבה. נוציא לקערה בצד.
  4. אל הווק הרותח נכניס ברוקולי טרי חתוך לפרחים שחלטנו במים רותחים. נקפיץ את הברוקולי עוד דקה-שתיים.
  5. נוסיף אל הווק את הפטריות, התרד, הבזיליקום והבצל הירוק וניתן להם הקפצה של שתי דקות. נוסיף את הווק את שיני השום והסויה
  6. כעת זה השלב להחזיר את חזה העוף\טופו לווק, לתת לו הקפצה קלה נוספת, ועכשיו ניתן להוסיף את האטריות. אני משתמשת באטריות אודון שמוכנות להקפצה ומגיעות בשקיות וואקום, גם אטריות ביצים יתאימו. במידה ובחרתם להשתמש באטריות שצריך לבשל, עקבו אחרי ההוראות שעל האריזה.
  7. מעל הכל נוסיף את הרוטב שהכנו עם קרם הקוקוס והקארי, נערבב היטב ונסיר מהאש. נגיש עם בוטנים קצוצים ובצל ירוק
  •  את אטריות האודון ניתן להשיג ברשת “מזרח ומערב” וגם בסופרים כמו “טיב טעם”
  • מומלץ לעבוד עם ווק בלבד שמתחמם במהירות ומתאים להקפצה. אם אין ברשותכם, ניתן להשתמש במחבת עמוקה בלהבה גבוהה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אפרת לנדס

נראה טוב!!!
האם מדובר בחמאת בוטנים ללא סוכר?

אפרת לנדס

בנוסף, האם ניתן להחליף את האטריות בשבבי אורז?

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן