מתכון למוקפץ ברוטב קארי וקרם קוקוס

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כמה אני מתגעגעת לשבת במסעדה אסיאתית טובה, אין לכם מושג! הבנתי שאני חייבת להכין את המנה שאני הכי אוהבת להזמין – בבית. אחרי כמה נסיונות הגעתי למנה המושלמת… מוקפץ כמו במסעדות! נודלס עם חזה עוף ברוטב קארי ירוק, קרם קוקוס וחמאת בוטנים. מוקפץ שיזרוק אותכם ישר לחוף בתאילנד… אתם לא מאמינים כמה מושלם זה יוצא. ככה תכינו בקלות כולל וידאו עם כל שלבי ההכנה

מרכיבים:

  • 1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות
  • 1 חבילת ברוקולי טרי מופרד לפרחים
  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים
  • 8-10 עלי בזיליקום טריים
  • חצי צרור בצל ירוק
  • חבילת פטריות שמפיניון
  • 2 כפות סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 חבילות אטריות אודון \ אטריות ביצים
  • שמן זית

לרוטב:

  • פחית קרם קוקוס 400 מ"ל
  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 3 כפות ממרח קארי ירוק

להגשה:

  • בוטנים קצוצים
  • בצל ירוק

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב קרם קוקוס, מחית קארי וחמאת בוטנים. מומלץ להכניס לחימום קצר של 30 שניות במיקרו את המצרכים, לערבב היטב ולהניח בצד.
  2. נכין בקרש את המצרכים: פרחי ברוקולי מופרדים, בצל ירוק קצוץ, פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות, בזיליקום טרי קצוץ ועלי תרד קצוצים.
  3. נחמם היטב בלהבה גבוהה מחבת ווק, ונחמם 2 כפות שמן זית. נכניס את רצועות חזה העוף ונטגן עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. נוציא לקערה בצד. אם החזה משאיר קצת נוזלים במחבת, הוציאו אותם ותזרקו – אין למה לשמור אותם..
  4. אל הווק הרותח נכניס ברוקולי טרי, נכסה לדקה במכסה כדי לתת לו בישול קצר באדים כך שיתרכך. נסיר את המכסה ונמשיך להקפיץ את הברוקולי עוד דקה-שתיים.
  5. נוסיף את הווק את הפטריות, התרד, הבזיליקום והבצל הירוק וניתן להם הקפצה של שתי דקות. נוסיף את הווק את שיני השום והסויה
  6. כעת זה השלב להחזיר את חזה העוף לווק, לתת לו הקפצה קלה נוספת, ועכשיו ניתן להוסיף את האטריות. אני משתמשת באטריות אודון שמוכנות להקפצה ומגיעות בשקיות וואקום, גם אטריות ביצים יתאימו. במידה ובחרתם להשתמש באטריות שצריך לבשל, עקבו אחרי ההוראות שעל האריזה.
  7. מעל הכל נוסיף את הרוטב שהכנו עם קרם הקוקוס והקארי, נערבב היטב ונסיר מהאש. נגיש עם בוטנים קצוצים ובצל ירוק
  •  את אטריות האודון ניתן להשיג ברשת "מזרח ומערב" וגם בסופרים כמו "טיב טעם"
  • מומלץ לעבוד עם ווק בלבד שמתחמם במהירות ומתאים להקפצה. אם אין ברשותכם, ניתן להשתמש במחבת עמוקה בלהבה גבוהה
  • ניתן להחליף את חזה העוף ברצועות בשר דקות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן