אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למרק אדום לקוסקוס

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

הדבר האהוב עליי הוא לבשל במטבח עם אמא שלי, ולשמוע ממנה על אוכל, טיפים על בישול תוך כדי שאני רואה את הידיים המנוסות שלה מכינות את האוכל שאני הכי אוהבת בעולם…..
כשהכנו קוסקוס אמא שלי סיפרה לי את הסיפור של הקוסקוס המשפחתי שלנו: כשאחי הבכור היה קטן, הוא היה הרבה מהזמן אצל ויויאן המטפלת. גם שנים אחרי, ויויאן המטפלת נשארה חברה קרובה של המשפחה. דבר אחד אחי אהב לאכול אצלה במיוחד: קוסקוס. אמא שלי, שלא הגיע מבית שאוכלים בו קוסקוס, התעניינה במתכון ובדרך ההכנה, עד שויויאן הציעה לה שאולי היא תלמד אותה. ויויאן נרתמה מיד למשימה, ולקחה את אמא שלי לשוק בבאר שבע שם הן קנו ביחד את כל מה שנחוץ לקוסקוס אמיתי כולל הכלים המיוחדים, וכל המצרכים. יום שלם במטבח ויויאן לימדה את אמא שלי איך להכין קוסקוס אמיתי בלי להתפשר על הדרך והטעם המושלם. מאז, אמא שלי הכינה אותו שוב ושוב, כולנו התאהבנו במתכון המושלם ואמא שלי קוסקוס מדהים שכולנו טורפים… אז ביקשתי ממנה שתלמד אותי איך להכין את הקוסקוס של ויויאן!

 

מרכיבים:

לקוסקוס:

  • חצי קילו סולת
  • מים
  • שמן

    למרק האדום:

  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 חתיכות דלעת קטנות
  • רבע כרוב
  • 2 בצלים
  • סלרי
  • 100-200 גרם חומוס מבושל או שעבר השרייה ארוכה
  • 100-200 גרם שעועית מבושלת או שעברה השרייה ארוכה
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 קופסת רסק קטנה
  • כף פפריקה חריפה
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • כפית בהרט
  • כפית כורכום
  • קופסת רסק קטנה
  • מים

אופן הכנה:

  1. נתחיל מלקלף ולחתוך לקוביות בינוניות את כל הירקות. את הבצל נחתוך גס. בסיר גדול נחמם מעט שמן ונוסיף בצל. ניתן לו כמה דקות של טיגון. לאחר מכן נוסיף את כל הירקות ונערבב אותם מעט עם הבצל. נוסיף את הירוקים: כוסברה פטרוזיליה וסלרי שחתכנו גס. נוסיף את התבלינים, רסק ומים שיכסו את הירקות ויעברו אותם ב-2 ס”מ.
  2. נביא לרתיחה את כל הירקות
  3. ננמיך את האש ונתחיל לתקן תיבול וטעמים.
  4. בשלב הזה ניתן להוסיף את הקטניות, חומוס ושעועית לסיר המרק
  5. נסגור את הסיר וניתן למרק להתבשל לפחות שעה
  6. נטעם ונתקן שוב את המרק ונגיש עם הקוסקוס
  • מומלץ להגיש לצד קציצות מחשי שהמתכון שלהן כאן
  • הקוסקוס נשמר היטב במקרר
  • המתכון לקוסקוס במיקרו מסולת אמיתית כאן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן