מתכון לקוסקוס אמיתי עם מרק אדום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הדבר האהוב עליי הוא לבשל במטבח עם אמא שלי, ולשמוע ממנה סיפורים על אוכל, טיפים על בישול תוך כדי שאני רואה את הידיים המנוסות שלה מכינות את האוכל שאני הכי אוהבת בעולם…..
כשהכנו קוסקוס אמא שלי סיפרה לי את הסיפור של הקוסקוס המשפחתי שלנו: כשאחי הבכור היה קטן, הוא היה הרבה מהזמן אצל ויויאן המטפלת. גם שנים אחרי, ויויאן המטפלת נשארה חברה קרובה של המשפחה. דבר אחד אחי אהב לאכול אצלה במיוחד: קוסקוס. אמא שלי, שלא הגיע מבית שאוכלים בו קוסקוס, התעניינה במתכון ובדרך ההכנה, עד שויויאן הציעה לה שאולי היא תלמד אותה. ויויאן נרתמה מיד למשימה, ולקחה את אמא שלי לשוק בבאר שבע שם הן קנו ביחד את כל מה שנחוץ לקוסקוס אמיתי כולל הכלים המיוחדים, וכל המצרכים. יום שלם במטבח ויויאן לימדה את אמא שלי איך להכין קוסקוס אמיתי בלי להתפשר על הדרך והטעם המושלם. מאז, אמא שלי הכינה אותו שוב ושוב, כולנו התאהבנו במתכון המושלם ואמא שלי קוסקוס מדהים שכולנו טורפים… אז ביקשתי ממנה שתלמד אותי איך להכין את הקוסקוס של ויויאן!

אז איזה כלים תצטרכו?

קערה גדולה מאוד לקוסקוס

נפה של קוסקוס

סיר אידוי לקוסקוס

מרכיבים:

לקוסקוס:

  • חצי קילו סולת
  • מים
  • שמן

    למרק האדום:

  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 חתיכות דלעת קטנות
  • רבע כרוב
  • 2 בצלים
  • סלרי
  • 100-200 גרם חומוס מבושל או שעבר השרייה ארוכה
  • 100-200 גרם שעועית מבושלת או שעברה השרייה ארוכה
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 קופסת רסק קטנה
  • כף פפריקה חריפה
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • כפית בהרט
  • כפית כורכום
  • קופסת רסק קטנה
  • מים

אופן הכנה:

  1. רצוי לאדות את הקוסקוס על המרק ולכן כדאי להתחיל מהמרק. נתחיל מלקלף ולחתוך לקוביות בינוניות את כל הירקות. בסיר הגדול של הקוסקוס נחמם מעט שמן, נוסיף בצל ואת כל הירקות, נוסיף את הירוקים. נוסיף את התבלינים, רסק ומים שיכסו את הירקות ויעברו אותם ב-2 ס”מ.
  2. נביא לרתיחה את כל הירקות
  3. ננמיך את האש ונתחיל לתקן תיבול וטעמים.
  4. בשלב הזה ניתן להוסיף את הקטניות, חומוס ושעועית לסיר המרק
  5. נעבור להכנת הקוסקוס: בקערה גדולה נניח את הסולת, ונשפוך מעט מים תוך כדי שאנחנו מטמיעים עם היד את המים בסולת ובעצם מפזרים ומפוררים אותה. רצוי להוסיף כל פעם מעט מים ולהרגיש את הסולת, לראות מתי היא הופכת לגרגירים קטנים שנפרדים זה מזה. בשלב הזה מוסיפים בערך כוס מים אבל הוסיפו אותם בהדרגה ובעדינות
  6. כעת, בעזרת הנפה נבצע את הניפוי הראשוני של הסולת: נעביר את הסולת בנפה כך שיצאו גרגירים דקים בצד השני. גם אם נראה לכם שיש ממש גושים, תיעזרו בידיים כדי להעביר אותם דרך הנפה. נעביר את הסולת לסיר האידוי, ניצור גומות בסולת ונניח למשך חצי שעה. חשוב לדאוג שכל האדים ישארו בסיר ולא יצאו ממנו.
  7. נוציא את הסולת מהאידוי. בשלב הזה הסולת צריכה לצאת קצת כמו עוגה ישירות לקערה. כעת נפתח את הסולת בפעם השנייה בעזרת מים, שמן ונוסיף גם מלח לתיבול. נבצע את פתיחת הסולת שוב בהדרגתיות, קודם עם מעט שמן ואז עם מעט מים עד שנרגיש שהסולת נפרדת זו מזו והגרגירים חוזרים להיות נפרדים. (אפשר להיעזר במזלג)
  8. ננפה את הקוסקוס בפעם השנייה
  9. נחזיר את הסולת לסיר האידוי באותה הדרך ונאדה אותה שוב למשך חצי שעה
  10. נוציא את הקוסקוס מסיר האידוי ונתחיל לפורר בעדינות עם מזלג. עכשיו הקוסקוס מוכן! הגרגירים נפרדים ומבושלים. כעת אתם יכולים להחליט אם לנפות את הקוסקוס שוב או שלא
  11. נטעם ונתקן שוב את המרק ונגיש עם הקוסקוס
  • מומלץ להגיש לצד קציצות מחשי שהמתכון שלהן כאן
  • הקוסקוס נשמר היטב במקרר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן