אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לאוזני המן קלאסיות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25 עוגיות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

טוב בואו נודה בזה: אוזני המן זאת עוגיה די מכוערת! היא טעימה בטירוף, במיוחד כשהבצק שלה פריך במיוחד והמילוי שלה עשיר ומלא, אבל יפה היא לא… בכל זאת, עם מסורת לא מתווכחים אה? אז בזמן שכל הרשת מלאה בתמונות של אוזני המן שונות ומגוונות, אני דווקא מעדיפה את הקלאסיות במילויים שונים. הבצק הזה מושלם לעוד הרבה סוגים של עוגיות, הוא פריך בטירוף והפעם מילאתי את העוגיות בנוטלה, ממרח פיסטוק וריבת חלב! הצעות נוספות למילויים: ריבה, ממרח תמרים, פרג, לוטוס

מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • ביצה
  • חלמון
  • 3 כפות חלב
  • 180 גרם חמאה קרה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • למילוי:

  • ממרח שאתם אוהבים במיוחד
  • שקית זילוף (לא חובה)
  • אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה:

  1. אל מעבד מזון עם להב פלדה נכניס קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר, נערבב בעזרת כף
  2. נוסיף את החמאה ונעבד בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית
  3. נוסיף למעבד המזון ביצה, חלמון, חלב, תמצית וניל ונעבד רק עד שנוצרים גושי בצק אחידים. בצק פריך לא צריך להיות מעובד מדי ולכן כשהבצק הופך לכמעט גוש אחיד, זה הזמן לעצור את פעולת המעבד
  4. נשטח ונאחד את הבצק על גבי ניילון נצמד, נסגור ונכניס לקירור למשך שעה לפחות
  5. כעת אני ממליצה להכין את המלית: לי מאוד עוזר להשתמש בשקית זילוף, אך אתם יכולים לעשות את פעולת המילוי גם עם כפית
  6. נוציא את הבצק מהקירור, נחלק אותו ל2 חלקים שווים. נקמח את משטח העבודה ונתחיל לרדד את הבצק למלבן גדול בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ
  7. נקרוץ בבצק עיגולים בקוטר של בערך 6 ס"מ. נוציא את השוליים המיותרים ונתחיל למלא את העיגולים במלית. כדי שהמלית תגיע לכל העוגיה, מומלץ לזלף בצורת +
  8. נסגור את העיגולים למשולש: נקפל ונהדק שלושה קצוות עד להיווצרות משולש. את הקיפול תוכלו לראות בסטורי שלי באינסטגרם
  9. נניח את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 12-15 דקות בלבד! נוציא את העוגיות ונצנן היטב לפני ההגשה. מומלץ לפזר אבקת סוכר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן