אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
אוזני המן

מתכון לאוזני המן קלאסיות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25 עוגיות

שיתוף המתכון

טוב בואו נודה בזה: אוזני המן זאת עוגיה די מכוערת! היא טעימה בטירוף, במיוחד כשהבצק שלה פריך במיוחד והמילוי שלה עשיר ומלא, אבל יפה היא לא… בכל זאת, עם מסורת לא מתווכחים אה? אז בזמן שכל הרשת מלאה בתמונות של אוזני המן שונות ומגוונות, אני דווקא מעדיפה את הקלאסיות במילויים שונים. הבצק הזה מושלם לעוד הרבה סוגים של עוגיות, הוא פריך בטירוף והפעם מילאתי את העוגיות בנוטלה, ממרח פיסטוק וריבת חלב! הצעות נוספות למילויים: ריבה, ממרח תמרים, פרג, לוטוס

מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • ביצה
  • חלמון
  • 3 כפות חלב
  • 180 גרם חמאה קרה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • למילוי:

  • ממרח שאתם אוהבים במיוחד
  • שקית זילוף (לא חובה)
  • אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה:

  1. אל מעבד מזון עם להב פלדה נכניס קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר, נערבב בעזרת כף
  2. נוסיף את החמאה ונעבד בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית
  3. נוסיף למעבד המזון ביצה, חלמון, חלב, תמצית וניל ונעבד רק עד שנוצרים גושי בצק אחידים. בצק פריך לא צריך להיות מעובד מדי ולכן כשהבצק הופך לכמעט גוש אחיד, זה הזמן לעצור את פעולת המעבד
  4. נשטח ונאחד את הבצק על גבי ניילון נצמד, נסגור ונכניס לקירור למשך שעה לפחות
  5. כעת אני ממליצה להכין את המלית: לי מאוד עוזר להשתמש בשקית זילוף, אך אתם יכולים לעשות את פעולת המילוי גם עם כפית
  6. נוציא את הבצק מהקירור, נחלק אותו ל2 חלקים שווים. נקמח את משטח העבודה ונתחיל לרדד את הבצק למלבן גדול בעובי של קצת פחות מחצי ס”מ
  7. נקרוץ בבצק עיגולים בקוטר של בערך 6 ס”מ. נוציא את השוליים המיותרים ונתחיל למלא את העיגולים במלית. כדי שהמלית תגיע לכל העוגיה, מומלץ לזלף בצורת +
  8. נסגור את העיגולים למשולש: נקפל ונהדק שלושה קצוות עד להיווצרות משולש. את הקיפול תוכלו לראות בסטורי שלי באינסטגרם
  9. נניח את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 12-15 דקות בלבד! נוציא את העוגיות ונצנן היטב לפני ההגשה. מומלץ לפזר אבקת סוכר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
ליאתי

יאמימי רצתי להכין!!!

המתכונים האחרונים בבלוג

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

בורקס בשר עם רוטב פטריות

איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן