אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לספרינג רול ויאטנמי מטוגן

אוכל אסייאתי הוא אחד האהובים עליי! הרבה פעמים לא היה לי אומץ להכין אותו בגלל המרכיבים שלא תמיד אפשר להשיג בקלות. היום את רוב המרכיבים יש בכל סופר או במשלוח הביתה (יחי הקורונה)! המנה הזו עברה כמה גלגולים עד שהגעתי למנה המושלמת, ספרינג רול מטוגן קראנצ'י בטירוף וטעים כל כך

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 8 דפי אורז
  • 400 גרם חזה עוף קצוץ דק מאוד
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • 100 גרם אטריות שעועית שהושרו במים חצי שעה
  • חבילת פטריות קצוצות
  • 2 גזרים בינוניים קצוצים
  • רבע כרוב לבן קצוץ דק
  • בצל לבן קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • מעט ג'ינג'ר מגורר
  • כף פיש סוס (רוטב דגים)
  • 2 כפות סויה
  • ביצה
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • רבע כוס רוטב סויה
  • 2 כפות פיש סוס
  • מעט כוסברה ונענע קצוצות דק
  • פלפל צ'ילי חתוך דק
  • כפית סילאן

להגשה:

  • כוסברה קצוצה
  • עלי חסה טריים, החלק הפריך

שלבי הכנה

  1. אל קערה גדולה נכניס את חומרי המילוי: חזה עוף, כוסברה, פטריות, גזרים, כרוב, בצל, שום, ג'ינג'ר, רוטב דגים, סויה וביצה. את אטריות השעועית נסנן ממי ההשרייה ונחתוך עם מספריים. נוסיף לתערובת ונערבב הכל היטב
  2. את דפי האורז נניח בצלחת רחבה עם מים למשך דקה ונוציא למשטח עבודה נקי. נחכה דקה נוספת עד שדף האורז נעשה רך וגמיש למגע
  3. נניח בחלק התחתון של דף האורז בערך 3-4 כפות מהמלית, נקפל לצדדים ונגלגל תוך הידוק מתמיד כך שיווצר רול מהודק. נניח על צלחת או על נייר אפייה. חשוב לשמור על רווחים בין רול לרול כדי שהם לא יידבקו
  4. ניתן לרולים לנוח כמה דקות לייבוש, אפשר גם במקרר
  5. בינתיים, נחמם שמן עמוק לטמפ' של 170 מעלות לפחות. נכניס את הרולים לטיגון ונדאג שהם ייעשו זהובים מכל הצדדים
  6. בקערה קטנה נערבב את מצרכי הרוטב, נטעם ונתקן
  7. נגיש בצלחת את הספרינג רול לצד הרוטב, החסה והכוסברה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן