אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לספרינג רול ויאטנמי מטוגן

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 רולים

שיתוף המתכון

אוכל אסייאתי הוא אחד האהובים עליי! הרבה פעמים לא היה לי אומץ להכין אותו בגלל המרכיבים שלא תמיד אפשר להשיג בקלות. היום את רוב המרכיבים יש בכל סופר או במשלוח הביתה (יחי הקורונה)! המנה הזו עברה כמה גלגולים עד שהגעתי למנה המושלמת, ספרינג רול מטוגן קראנצ’י בטירוף וטעים כל כך

מרכיבים:

  • 8 דפי אורז
  • 400 גרם חזה עוף קצוץ דק מאוד
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • 100 גרם אטריות שעועית שהושרו במים חצי שעה
  • חבילת פטריות קצוצות
  • 2 גזרים בינוניים קצוצים
  • רבע כרוב לבן קצוץ דק
  • בצל לבן קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • מעט ג’ינג’ר מגורר
  • כף פיש סוס (רוטב דגים)
  • 2 כפות סויה
  • ביצה
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • רבע כוס רוטב סויה
  • 2 כפות פיש סוס
  • מעט כוסברה ונענע קצוצות דק
  • פלפל צ’ילי חתוך דק
  • כפית סילאן

להגשה:

  • כוסברה קצוצה
  • עלי חסה טריים, החלק הפריך

אופן הכנה:

  1. אל קערה גדולה נכניס את חומרי המילוי: חזה עוף, כוסברה, פטריות, גזרים, כרוב, בצל, שום, ג’ינג’ר, רוטב דגים, סויה וביצה. את אטריות השעועית נסנן ממי ההשרייה ונחתוך עם מספריים. נוסיף לתערובת ונערבב הכל היטב
  2. את דפי האורז נניח בצלחת רחבה עם מים למשך דקה ונוציא למשטח עבודה נקי. נחכה דקה נוספת עד שדף האורז נעשה רך וגמיש למגע
  3. נניח בחלק התחתון של דף האורז בערך 3-4 כפות מהמלית, נקפל לצדדים ונגלגל תוך הידוק מתמיד כך שיווצר רול מהודק. נניח על צלחת או על נייר אפייה. חשוב לשמור על רווחים בין רול לרול כדי שהם לא יידבקו
  4. ניתן לרולים לנוח כמה דקות לייבוש, אפשר גם במקרר
  5. בינתיים, נחמם שמן עמוק לטמפ’ של 170 מעלות לפחות. נכניס את הרולים לטיגון ונדאג שהם ייעשו זהובים מכל הצדדים
  6. בקערה קטנה נערבב את מצרכי הרוטב, נטעם ונתקן
  7. נגיש בצלחת את הספרינג רול לצד הרוטב, החסה והכוסברה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן