אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

עוגת גבינה של דודה יהודית

מתכון לעוגת הגבינה של דודה יהודית

הכנתי ביחד עם אמא את עוגת הגבינה של דודה יהודית. למי מכם שמפחד מעוגות גבינה מסובכות ומורכבות, זאת העוגה המושלמת! מכינים אותה בלי מיקסר, בלי הרבה כלים והיא יוצאת כל כך מדהים. שכבת בצק, שכבת גבינה לימונית ושכבת קצף מלמעלה.

שיתוף המתכון

מרכיבים

         לבצק

  • 3 ביצים מופרדות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2 ו4\3 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)

    לקרם גבינה

  • קילו ו250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • גרידת לימון מלימון שלם

    לקצף:

  • 3 חלבונים
  • 2 כפות סוכר

שלבי הכנה

  1. בקערה נערבב עם מטרפה 3 חלמונים, 200 גרם חמאה מומסת וחצי כוס סוכר. נוסיף לסירוגין כוס מיץ תפוזים, 2 ו3/4 כוסות קמח ושקית אבקת אפייה.נערבב היטב על להיווצרות בצק ונניח בתבנית עם נייר אפייה
  2. באותה קערה נערבב קילו ו250 גרם גבינה לבנה, 3 ביצים, חצי כוס סוכר ו3 כפות קמח. נערבב הכל היטב עד לקבלת תערובת חלקה. נוסיף גרידת לימון מלימון שלם (לא חובה אבל ממש מוסיף). נשטח את בלילת הגבינה על הבצק ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל160 מעלות בערך כ40 דקות עד ששולי העוגה שחומים
  3. נכין את הקצף: בקערה נקייה נקציף ידנית 3 חלבונים עם 2 כפות סוכר. נוציא את העוגה האפויה, נסדר את הקצף ונאפה עוד 5 דקות עד שהקצף מזהיב
  4. נקרר היטב עדיף לילה במקרר

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן