אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עוגת גבינה של דודה יהודית

מתכון לעוגת הגבינה של דודה יהודית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

עוגה גדולה בקוטר 30X30

שיתוף המתכון

הכנתי ביחד עם אמא את עוגת הגבינה של דודה יהודית. למי מכם שמפחד מעוגות גבינה מסובכות ומורכבות, זאת העוגה המושלמת! מכינים אותה בלי מיקסר, בלי הרבה כלים והיא יוצאת כל כך מדהים. שכבת בצק, שכבת גבינה לימונית ושכבת קצף מלמעלה.

מרכיבים:

         לבצק

  • 3 ביצים מופרדות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2 ו4\3 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)

    לקרם גבינה

  • קילו ו250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • גרידת לימון מלימון שלם

    לקצף:

  • 3 חלבונים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב עם מטרפה 3 חלמונים, 200 גרם חמאה מומסת וחצי כוס סוכר. נוסיף לסירוגין כוס מיץ תפוזים, 2 ו3/4 כוסות קמח ושקית אבקת אפייה.נערבב היטב על להיווצרות בצק ונניח בתבנית עם נייר אפייה
  2. באותה קערה נערבב קילו ו250 גרם גבינה לבנה, 3 ביצים, חצי כוס סוכר ו3 כפות קמח. נערבב הכל היטב עד לקבלת תערובת חלקה. נוסיף גרידת לימון מלימון שלם (לא חובה אבל ממש מוסיף). נשטח את בלילת הגבינה על הבצק ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל160 מעלות בערך כ40 דקות עד ששולי העוגה שחומים
  3. נכין את הקצף: בקערה נקייה נקציף ידנית 3 חלבונים עם 2 כפות סוכר. נוציא את העוגה האפויה, נסדר את הקצף ונאפה עוד 5 דקות עד שהקצף מזהיב
  4. נקרר היטב עדיף לילה במקרר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן