עוגת גבינה של דודה יהודית

מתכון לעוגת הגבינה של דודה יהודית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

עוגה גדולה בקוטר 30X30

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הכנתי ביחד עם אמא את עוגת הגבינה של דודה יהודית. למי מכם שמפחד מעוגות גבינה מסובכות ומורכבות, זאת העוגה המושלמת! מכינים אותה בלי מיקסר, בלי הרבה כלים והיא יוצאת כל כך מדהים. שכבת בצק, שכבת גבינה לימונית ושכבת קצף מלמעלה.

מרכיבים:

         לבצק

  • 3 ביצים מופרדות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2 ו4\3 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)

    לקרם גבינה

  • קילו ו250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • גרידת לימון מלימון שלם

    לקצף:

  • 3 חלבונים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב עם מטרפה 3 חלמונים, 200 גרם חמאה מומסת וחצי כוס סוכר. נוסיף לסירוגין כוס מיץ תפוזים, 2 ו3/4 כוסות קמח ושקית אבקת אפייה.נערבב היטב על להיווצרות בצק ונניח בתבנית עם נייר אפייה
  2. באותה קערה נערבב קילו ו250 גרם גבינה לבנה, 3 ביצים, חצי כוס סוכר ו3 כפות קמח. נערבב הכל היטב עד לקבלת תערובת חלקה. נוסיף גרידת לימון מלימון שלם (לא חובה אבל ממש מוסיף). נשטח את בלילת הגבינה על הבצק ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל160 מעלות בערך כ40 דקות עד ששולי העוגה שחומים
  3. נכין את הקצף: בקערה נקייה נקציף ידנית 3 חלבונים עם 2 כפות סוכר. נוציא את העוגה האפויה, נסדר את הקצף ונאפה עוד 5 דקות עד שהקצף מזהיב
  4. נקרר היטב עדיף לילה במקרר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן