אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב בצלים מקורמלים

אחד הסירים הכי טעימים שיצא לי להכין! סיר שכולם יעופו עליו – קציצות עוף רכות בטירוף עם בצלים מקורמלים ובטטות של אושר. קל להכנה!

שיתוף המתכון

מרכיבים

לקציצות:

  • 600 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם / 4 כפות קרונפלור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לרוטב:

  • 3 בצלים גדולים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח, פלפל

שלבי הכנה

  1. בקערה גדולה נערבב חזה עוף טחון, בצל, ביצה, תבלינים, כוסברה, ואבקת סודה לשתייה
  2. את הקציצות ניתן או לאפות בתנור או לטגן. אם נרצה לאפות בתנור ניצור בידיים רטובות קציצות, נניח בתבנית עם נייר אפייה ונרסס או נמרח בשמן זית. נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקציצות זהובות משני הצדדים. מומלץ להפוך. אם נרצה לטגן נחמם כף שמן בסיר בו נבשל את התבשיל ובידיים רטובות נתחיל ליצור קציצות. נטגן את הקציצות קלות עד להזהבה משני הצדדים ונוציא לנייר סופג. נניח בצד למנוחה עד להוספה בשלב מאוחר יותר
  3. נחתוך את הבצלים לרצועות ובסיר שבחרנו, רצוי רחב שוליים ונמוך נחמם 2 כפות שמן, נוסיף את הבצלים ונתחיל לטגן עד להזהבה. נוסיף את הסילאן ונמשיך לטגן עד לקבלת גוון זהוב מאוד
  4. נקלוף ונחתוך את הבטטות לקוביות לא קטנות מדי ונוסיף אותן לסיר. נוסיף 2 כוסות מים, צ'ילי מתוק ותבלינים ונביא לרתיחה. ננמשיך את האש ונבשל את הבטטות בסיר במכסה סגור עד להתרככות, בערך חצי שעה של בישול
  5. נוסיף לסיר את הקציצות, נסגור את המכסה ונבשל במשך רבע שעה על אש נמוכה. בחמש הדקות האחרונות נסיר את המכסה על מנת לצמצם מעט את הנוזלים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן