אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב בצלים מקורמלים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

אחד הסירים הכי טעימים שיצא לי להכין! סיר שכולם יעופו עליו – קציצות עוף רכות בטירוף עם בצלים מקורמלים ובטטות של אושר. קל להכנה!

מרכיבים:

לקציצות:

  • 600 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם / 4 כפות קרונפלור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לרוטב:

  • 3 בצלים גדולים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה נערבב חזה עוף טחון, בצל, ביצה, תבלינים, כוסברה, ואבקת סודה לשתייה

2. את הקציצות ניצן או לאפות בתנור או לטגן. אם נרצה לאפות בתנור ניצור בידיים רטובות קציצות, נניח בתבנית עם נייר אפייה ונרסס או נמרח בשמן זית. נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקציצות זהובות משני הצדדים. מומלץ להפוך. אם נרצה לטגן נחמם כף שמן במחבת טפלון ובידיים רטובות נתחיל ליצור קציצות. נטגן את הקציצות קלות עד להזהבה משני הצדדים ונוציא לנייר סופג. נניח בצד

2. נחתוך את הבצלים לרצועות ובסיר רחב שוליים נחמם 2 כפות שמן, נוסיף את הבצלים ונתחיל לטגן עד להזהבה. נוסיף את הסילאן ונמשיך לטגן עד לקבלת גוון זהוב מאוד

3. נקלוף ונחתוך את הבטטות ונוסיף אותן לסיר. נוסיף 2 כוסות מים, צ’ילי מתוק ותבלינים ונבשל את הבטטות בסיר במכסה סגור עד להתרככות

5. נוסיף לסיר את הקציצות, נסגור את המכסה ונבשל במשך רבע שעה. בחמש הדקות האחרונות נסיר את המכסה וניתן למים להתאדות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן