אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעוגת שמרים מושלמת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שתי אינגליש קייק
או עוגה עגולה גדולה

שיתוף המתכון

מי שמכיר אותי יודע שעוגות שמרים הם אהבת חיי! אין שבת בלי עוגת שמרים. אי אפשר לעמוד בפניה! לא משנה כמה עוגות יעמדו לצידה, לא משנה אם אתם רעבים או לא – עוגת שמרים מנצחת את הכל. מלאה ברכות, מפוצצת בממרח וטעימה להפליא. המתכון הזה מלווה אותי שנים ואין לו תחליף, מבטיחה לכם שזאת עוגת השמרים הכי טובה שתהיה לכם

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • חצי כף שמרים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים (125 מ״ל)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידת לימון – לא חובה

למילוי:

100 גרם חמאה/ רבע כוס שמן

3 כפות קקאו וחצי

חצי כוס סוכר / חצי כןס אבקת סוכר

  • הצעות לממרחים
    • שוקולד
    • לוטוס
    • בייגלה מלוח
    • פיסטוק
  • תוספות יבשות מומלצות (לא חובה)
    • חלווה
    • שוקולד צ’יפס
    • M&M
    • בלונדי קרמל

לסירופ סוכר:

  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • רבע כוס מים (70 מ״ל)
  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל, גרידת לימון. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בלישה עד שהחמאה נטמעת בבצק. בשלב הזה נוסיף את המלח. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את התהליך בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 8 דקות במהירות נמוכה. אם חסר מים והבצק מעט יבש, הוסיפו קצת.
  2. כאשר הבצק הופך חלק ונעים למגע, נעביר אותו לקערה מעט משומנת, נכסה אותו ונניח להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה – שעתיים. הבצק כבד עם כמות חמאה גדולה ולכן אל תצפו שיכפיל את נפחו
  3. לאחר ההתפחה נוציא את האוויר מהבצק, ונחצה אותו לשני חלקים שווים. כל חלק נתחיל לרדד למלבן גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, הוסיפו קמח למשטח העבודה.
  4. כעת לשלב המילוי: בקערה נערבב את כל חומרי מלית הקקאו ונמרח שכבה אחידה של מלית הקקאו. מעליה נוסיף את הממרח  שבחרנו ונוסיף מעל את התוספות היבשות אם החלטנו לשים
  5. אחרי שמרחנו את המילוי עוברים לשלב הגלגול. ככל שהבצק יהיה דק יותר ויהיו יותר גלגולים, ככה בזמן פריסת העוגה יורגשו שכבות השוקולד.
  6. לאחר הגלגול נניח את הבצק על נייר אפייה או בניילון נצמד ונכניס למקפיא לעשרים דקות לפחות! ככה הבצק ייחצה באופן מושלם ומדויק בלי שכל המילוי יישפך החוצה.
  7. מוציאים מהמקפיא וחוצים את הנחש שנוצר לכם לאורכו, מניחים חצי על חצי כך שתיווצר צורת X ומתחילים ללפף עד שיווצר בורג. לאחר מכן מניחים בתבנית משומנת להתפחה שנייה בצורה הסופית למשך 20 עד 30 דקות מכוסה במגבת.
  8. אחרי ההתפחה השניה נמרח את העוגות בביצה טרופה, נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דק’ או עד שהעוגה מוכנה. העוגה צריכה להיות זהובה מבחוץ ורכה מבפנים. הקפידו לראות שהעוגה נאפתה גם מבפנים.
  9. במקביל לאפייה מכינים את סירופ הסוכר לזיגוג: בסיר קטן נחמם את המצרכים סוכר מים ווניל ונניח לצינון.
  10. כמה רגעים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור נזגג בעזרת מברשת את סירופ הסוכר על העוגה. חשוב לא לשים יותר מדי סירופ כדי שהעוגה לא תצא ספוגה מדי
  • ניתן להכפיל כמויות
  • ניתן לתת לבצק לנוח גם במקרר לפחות לארבע שעות. אפשר גם עד לילה שלם במקרר. התהליך הזה נותן לכל מרכיבי הבצק להתאחד ויהפכו אותו אוורירי יותר.
  • אפשר לשחק עם הממרחים והתוספות כמו שאתם אוהבים
  • מומלץ לחמם את העוגה כמה שניות במיקרו אם אתם מגישים אותה לא ישר מהתנור!

 

שיתוף המתכון

1 1 vote
דירוג מתכון
guest
25 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חלי

יצא טעיםםםם, תודה

חן ברקו

אם אני שמה את המבצק ללילה אז אחרי שאני מוציאה אני שמה

ממרח ?.
לגבי הממרח ביגלה מולח קונים בסופר ,?.
ואיך אני עושה בצק קרניצי

רויטל סינה

יש אפשרות לשמן בבצק?

דנה

היי , אפשר להחליף את המים בחלב חמים? או שאת חושבת שעדיף עם מים?

מירון

“ניתן לתת לבצק לנוח גם במקרר לפחות לארבע שעות. אפשר גם עד לילה שלם במקרר”
באיזה שלב זה ? במקום ההקפאה ? או לפני ההקפאה ?
תודה

מירון

הי
להערכתך אפשר לעשות את זה בלי תבנית אינגלישקייק ? כלומר לשים את זה ככה על המגש ?
תודה

Last edited 1 שנה לפני by מירון
אוש

הי, באיזה שמרים מדובר? טריים או יבשים?

Noa

מה אפשק במקום החמאה אם רוצה פרווה

‫אסנת

עוגת שמרים מצוינת! בצק טוב לעבודה , אהבתי מאוד את המילוי סוף סוף יוצאת לי עוגה עם מילוי עשיר וטעים.
יש מלא מתכונים של בצקי שמרים, לאחר שניסיתי הרבה מתכונים, מאמצת את המתכון הזה. שם המתכון קולע בול לעוגה מושלמת:)

אתי

רוצה להכין כמות כפולה, האם כף שמרים יספיקו לקילו קמח. תודה

Sarit

כתבת שלאחר הוספת מלית הקקאו נוסיף את המילוי שבחרנו.. רק כדי להבין, זה בסיס לכל מילוי מהמילויים שרשמת!? או שכאשר אני שמה מלית פיסטוק אז לא נשים את הימוי הקקאו?

חוי

שמרים יבשים או טריים?

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן