אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לעוגת שמרים מושלמת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שתי אינגליש קייק
או עוגה עגולה גדולה

שיתוף המתכון

מי שמכיר אותי יודע שעוגות שמרים הם אהבת חיי! אין שבת בלי עוגת שמרים. אי אפשר לעמוד בפניה! לא משנה כמה עוגות יעמדו לצידה, לא משנה אם אתם רעבים או לא – עוגת שמרים מנצחת את הכל. מלאה ברכות, מפוצצת בממרח וטעימה להפליא. נכון, היא לא הכי קלה להכנה, אבל כשעושים אותה ביחד עם עוד כמה תבשילים ונותנים לבצק את המנוחה שלו, התהליך יכול להיות מהנה וקליל. .הפעם הכנתי עוגות מיוחדות עם מליות מטורפות שישאירו לכם טעם של עוד… שמרים עם ממרח בייגלה מלוח, שמרים עם ממרח פיסטוק ושוקולד לבן ושמרים עם ממרח אגוזי לוז ועוגיות, אני מעולפת מהתוצאה.

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כף שמרים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידת לימון – לא חובה

למילוי:

100 גרם חמאה/ רבע כוס שמן

3 כפות קקאו וחצי

חצי כוס סוכר / אבקת סוכר

  • הצעות לממרחים
    • שוקולד
    • לוטוס
    • בייגלה מלוח
    • פיסטוק
  • תוספות יבשות מומלצות (לא חובה)
    • חלווה
    • שוקולד צ’יפס
    • M&M
    • בלונדי קרמל

לסירופ סוכר:

  • 50 גרם סוכר
  • 50 מ”ל מים
  • מעט מיץ לימון (מסייע לסירופ לא להתקרש על העוגה)

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל, גרידת לימון. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בתהליך. אחרי שהחמאה נטמעת בבצק הוסיפו את המלח. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את התהליך בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 8 דקות במהירות נמוכה. אם חסר מים והבצק מעט יבש, הוסיפו קצת.
  2. כאשר הבצק הופך חלק ונעים למגע, נכסה אותו ונניח להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה – שעתיים. הבצק כבד עם כמות חמאה גדולה ולכן אל תצפו שיכפיל את נפחו
  3. לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק, וחוצים אותו לשתיים. כל חלק יש לרדד לעלה גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, הוסיפו קמח למשטח העבודה.
  4. כעת לשלב המילוי. מורחים שכבה אחידה של מלית הקקאו ומעל הממרח שבחרתם ומוסיפים מעל את התוספות היבשות אם החלטתם לשים (ממליצה לא לוותר על תוספות בתוך העוגה) וניתן להוסיף את
  5. אחרי שמרחנו את המילוי עוברים לשלב הגלגול. ככל שהבצק יהיה דק יותר ויהיו יותר גלגולים, ככה בזמן פריסת העוגה יורגשו שכבות השוקולד.
  6. לאחר הגלגול נניח את הבצק על נייר אפייה או בניילון נצמד ונכניס למקפיא לעשרים דקות לפחות! ככה הבצק ייחצה באופן מושלם ומדויק.
  7. מוציאים מהמקפיא וחוצים את הנחש שנוצר לכם לאורכו, מניחים חצי על חצי כך שתיווצר צורת X ומתחילים ללפף עד שיווצר בורג. לאחר מכן מניחים בתבנית משומנת להתפחה שנייה בצורה הסופית למשך 20 עד 30 דקות מכוסה במגבת.
  8. אחרי ההתפחה השניה נמרח את העוגות בביצה טרופה, נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגה מוכנה. (שיטת הקיסם היבש) העוגה צריכה להיות זהובה מבחוץ ורכה מבפנים. הקפידו לראות שהעוגה נאפתה גם מבפנים.
  9. במקביל לאפייה מכינים את סירופ הסוכר לזיגוג: בסיר קטן נחמם את המצרכים סוכר מים ולימון ונניח לצינון. הלימון מוסיף טעם לעוגה וגם גורם לסוכר לא להתגבש לאחר הזיגוג
  10. כמה רגעים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור נזגג בעזרת מברשת את סירופ הסוכר על העוגה. חשוב לא לשים יותר מדי סירופ כדי שהעוגה לא תצא ספוגה מדי
  • ניתן להכפיל כמויות
  • ניתן לתת לבצק לנוח גם במקרר לפחות לארבע שעות. אפשר גם עד לילה שלם במקרר. התהליך הזה נותן לכל מרכיבי הבצק להתאחד ויהפכו אותו אוורירי יותר.

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן