אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לעוגת שמרים מושלמת

מי שמכיר אותי יודע שעוגות שמרים הם אהבת חיי! אין שבת בלי עוגת שמרים. אי אפשר לעמוד בפניה! לא משנה כמה עוגות יעמדו לצידה, לא משנה אם אתם רעבים או לא – עוגת שמרים מנצחת את הכל. רכה, מפוצצת מילוי וטעימה להפליא. המתכון הזה מלווה אותי שנים ואין לו תחליף. אני מבטיחה לכם שזאת עוגת השמרים הכי טובה שתכינו!

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים (125 מ״ל)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידת לימון – לא חובה

למילוי:

  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • חצי כוס סוכר / חצי כוס אבקת סוכר (100 גרם)
  • ממרח שאוהבים למריחה (נוטלה, פיסטוק, חלבה)

לסירופ סוכר:

  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • רבע כוס מים (70 מ״ל)
  • כפית תמצית וניל

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל, גרידת לימון. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בלישה עד שהחמאה נטמעת בבצק. בשלב הזה מוסיפים את המלח. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את התהליך בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 8 דקות במהירות נמוכה. אם חסר מים והבצק מעט יבש, הוסיפו קצת.
  2. כאשר הבצק הופך חלק ונעים למגע, מעבירים אותו לקערה מעט משומנת, מכסים ומניחים להתפחה בטמפ' החדר במשך שעה – שעתיים. הבצק כבד עם כמות חמאה גדולה ולכן אל תצפו שיכפיל את נפחו
  3. לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק, חוצים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מתחילים לרדד למלבן גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, מוסיפים קמח למשטח העבודה.
  4. כעת לשלב המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי מלית הקקאו ומורחים שכבה אחידה של מלית הקקאו. מעליה מוסיפים את הממרח שבחרנו ומוסיפים מעל את התוספות היבשות אם החלטנו לשים
  5. אחרי שמורחים את המילוי עוברים לשלב הגלגול. ככל שהבצק יהיה דק יותר ויהיו יותר גלגולים, בזמן פריסת העוגה יורגשו שכבות השוקולד.
  6. לאחר הגלגול מניחים את הבצק על נייר אפייה או בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לעשרים דקות לפחות! זו הדרך כדי שהבצק ייחצה באופן מושלם ומדויק בלי שכל המילוי יישפך החוצה.
  7. מוציאים מהמקפיא וחוצים את הנחש שנוצר לאורכו, מניחים חצי על חצי כך שתיווצר צורת X ומתחילים ללפף עד שיווצר בורג. לאחר מכן מניחים בתבנית משומנת להתפחה שנייה בצורה הסופית למשך 20 עד 30 דקות מכוסה במגבת.
  8. אחרי ההתפחה השניה מורחים את העוגות בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דק' או עד שהעוגה מוכנה. העוגה צריכה להיות זהובה מבחוץ ורכה מבפנים. הקפידו לראות שהעוגה נאפתה גם מבפנים.
  9. במקביל לאפייה מכינים את סירופ הסוכר לזיגוג: בסיר קטן מחממים את המצרכים סוכר מים ווניל ונניח לצינון.
  10. כמה רגעים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור מזגגים בעזרת מברשת את סירופ הסוכר על העוגה. חשוב לא לשים יותר מדי סירופ כדי שהעוגה לא תצא ספוגה מדי

כדאי שתדעו…

  • ניתן להכפיל כמויות
  • ניתן לתת לבצק לנוח גם במקרר לפחות לארבע שעות. אפשר גם עד לילה שלם במקרר. התהליך הזה נותן לכל מרכיבי הבצק להתאחד ויהפכו אותו אוורירי יותר.
  • אפשר לשחק עם הממרחים והתוספות כמו שאתם אוהבים
  • מומלץ לחמם את העוגה כמה שניות במיקרו אם אתם מגישים אותה לא ישר מהתנור!

 

גלריית תמונות

1 1 vote
דירוג מתכון
guest
25 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חלי

יצא טעיםםםם, תודה

חן ברקו

אם אני שמה את המבצק ללילה אז אחרי שאני מוציאה אני שמה

ממרח ?.
לגבי הממרח ביגלה מולח קונים בסופר ,?.
ואיך אני עושה בצק קרניצי

רויטל סינה

יש אפשרות לשמן בבצק?

דנה

היי , אפשר להחליף את המים בחלב חמים? או שאת חושבת שעדיף עם מים?

מירון

"ניתן לתת לבצק לנוח גם במקרר לפחות לארבע שעות. אפשר גם עד לילה שלם במקרר"
באיזה שלב זה ? במקום ההקפאה ? או לפני ההקפאה ?
תודה

מירון

הי
להערכתך אפשר לעשות את זה בלי תבנית אינגלישקייק ? כלומר לשים את זה ככה על המגש ?
תודה

Last edited 2 שנים לפני by מירון
אוש

הי, באיזה שמרים מדובר? טריים או יבשים?

Noa

מה אפשק במקום החמאה אם רוצה פרווה

‫אסנת

עוגת שמרים מצוינת! בצק טוב לעבודה , אהבתי מאוד את המילוי סוף סוף יוצאת לי עוגה עם מילוי עשיר וטעים.
יש מלא מתכונים של בצקי שמרים, לאחר שניסיתי הרבה מתכונים, מאמצת את המתכון הזה. שם המתכון קולע בול לעוגה מושלמת:)

אתי

רוצה להכין כמות כפולה, האם כף שמרים יספיקו לקילו קמח. תודה

Sarit

כתבת שלאחר הוספת מלית הקקאו נוסיף את המילוי שבחרנו.. רק כדי להבין, זה בסיס לכל מילוי מהמילויים שרשמת!? או שכאשר אני שמה מלית פיסטוק אז לא נשים את הימוי הקקאו?

חוי

שמרים יבשים או טריים?

הקופונים שלי

קופון לדיאט אנג'ל

150 ש"ח הנחה

מידע נוסף

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

דילוג לתוכן