מתכון לעוגת שמרים שוקולד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שתי אינגליש קייק
או עוגה עגולה גדולה

אי אפשר לעמוד בפניה! לא משנה כמה עוגות יעמדו לצידה, לא משנה אם אתם רעבים או לא- עוגת שמרים שוקולד מנצחת את הכל. מלאה ברכות, מפוצצת שוקולד וטעימה להפליא. נכון, היא לא הכי קלה להכנה, אבל כשעושים אותה ביחד עם עוד כמה תבשילים ונותנים לבצק את המנוחה שלו, התהליך יכול להיות מהנה וקליל. ואל תשכחו, מי שמתאמץ להכין עוגת שמרים בשישי, ייהנה כפליים בקפה של שבת בבוקר…..

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כף שמרים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידת לימון – לא חובה

למילוי:

  • ממרח
    • שוקולד
    • לוטוס
    • וכל ממרח מתוק שנראה לכם שיכול להתאים
  • תוספות יבשות מומלצות (לא חובה)
    • חלווה
    • שוקולד צ'יפס
    • M&M
    • וכל מה שאתם יכולים לדמיין

לסירופ סוכר:

  • 50 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • מעט גרידת לימון

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל, גרידת לימון וקורט מלח. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בתהליך. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את התהליך בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 6 דקות.
  2. כאשר הבצק הופך לגוש חלק מכסים אותו ומכניסים למקרר לשעתיים-ארבע שעות. הבצק אינו בצק שמרים רגיל ואל תצפו שיתפח ויכפיל את נפחו. תנו לו לנוח, כמה שיותר, יותר טוב. התהליך הזה נותן לכל מרכיבי הבצק להתאחד ויהפכו אותו אוורירי יותר. אם אין לכם זמן, אני ממליצה להשאיר את הבצק בחוץ ולתת לו את אותו התהליך על השיש למשך שעה-שעה וחצי. העדיפות היא במקרר.
  3. לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק מהמקרר, וחוצים אותו לשתיים. כל חלק יש לרדד לעלה גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, הוסיפו קמח למשטח העבודה.
  4. כעת לשלב המילוי,  מורחים אחידה של הממרח שבחרתם ומוסיפים מעל את התוספות היבשות אם החלטתם לשים.
  5. אחרי שמרחנו את המילוי עוברים לשלב הגלגול. ככל שהבצק יהיה דק יותר ויהיו יותר גלגולים, ככה בזמן פריסת העוגה יורגשו שכבות השוקולד.
  6. לארח הגלגול חוצים את הנחש שנוצר לכם לאורכו, מניחים חצי על חצי כך שתיווצר צורת X ומתחילים ללפף עד שיווצר בורג. לאחר מכן מניחים בתבנית להתפחה שנייה בצורה הסופית למשך 20 דקות.
  7. אחרי ההתפחה השניה נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגה מוכנה. (שיטת הקיסם היבש)
  8. במקביל לאפייה מכינים את סירופ הסוכר לזיגוג: בסיר קטן נחמם את המצרכים סוכר מים ולימון ונניח לקירור. הלימון מוסיף טעם לעוגה וגם גורם לסוכר לא להתגבש לאחר הזיגוג
  9. כמה רגעים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור נשפוך את סירופ הסוכר על העוגה

 

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4 / 5. כמות דירוגים 54

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

1
התגובות שלכם

avatar
1 דיונים
0 תגובות
0 עוקבים
 
התגובות הכי נצפות
התגובות הכי חמות
1 מגיבים
חלי תגובות של מגיבים חדשים
חדשים ישנים הכי פופלרים
חלי
אורח
חלי

יצא טעיםםםם, תודה

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן