אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למאפה פילו במילוי סלמון דלעת ובטטה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מאפים

שיתוף המתכון

את הסוכריות פילו היפות האלו הכנתי בשבילכם כמנה ראשונה יפה בהגזמה על שולחן החג של ראש השנה! בצק פילו פריך במילוי פירה דלעת ובטטה ונתח דק של סלמון בזיגוג חרדל ודבש. מנה ראשונה שקל להכין והכי כיף לאכול

מרכיבים:

  • 16 דפי פילו
  • חתיכת דלעת קטנה
  • 2 בטטות בינוניות
  • 16 גבעולי עירית
  • פילה סלמון (בערך 600 גרם)

    למרינדה:

  • כף חרדל
  • כף דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל
  • מיץ מחצי לימון \ 2 כפות מיץ לימון

למחית בטטה ודלעת:

  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל200 מעלות ונכניס אליו את דלעת והבטטות בקליפתן למשך חצי שעה-45 דקות או עד להתרככות מוחלטת. נוציא את הבטטה והדלעת, נניח בקערה ונמעך היטב
  2. נעביר את הדלעת והבטטה למסננת דקה וניתן לנוזלים לצאת. נעביר את הבטטה והדלעת בחזרה לקערה ונתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט
  3. נחתוך את פילה הסלמון לחתיכות דקות בעובי ס”מ. בקערה נערבב את החומרים למרינדה ונמרח כל פילה סלמון במרינדה
  4. על משטח העבודה נכין בכל פעם 2 עלי פילו, ונשמן אותם במעט שמן זית כדי שלא יתייבשו
  5. במרכז עלי הפילו נניח 2 כפות מחית ונמרח אותה מעט. נוסיף חתיכת פילה סלמון למעלה
  6. נסגור את הצד הימני לחצי, ואת הצד השמאלי לחצי מעליו. נכניס את השוליים שנותרו מתחת ונכווץ את הצדדים עד לקבלת צורת סוכרייה. נסגור בכל צד עם גבעול עירית.
  7. נשמן את המאפים בעוד מעט שמן זית ונכניס לתנור ב180 מעלות חום עליון תחתון למשך 25 דקות או עד להזהבה
  • המאפה יכול להיות מעט רטוב מלמטה וזה בסדר, אם אתם ממש חוששים מכך תנו לבטטה ולדלעת זמן רב להוציא את הנוזלים
  • ניתן להשתמש רק בבטטה. לא ממליצה להשתמש רק בלדעת כי היא נוזלית יותר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן