מתכון לקציצות ירק בריאות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 קציצות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

נכון שגם אתם תמיד מחפשים להכין משהו קליל ובריא? כי הקציצות ירק הטעימות האלו הן בול הפתרון! לאחרונה אני מגוונת במתכונים יותר בריאים והקציצות האלו שמורכבות מקמח כוסמין מלא, קוואקר, ירקות וכמובן נאפות בתנור באות לי ממש בטוב. עם טחינה בצד ויש לכם את זהההה. תתכוננו להתאהב בהן!

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות מבושלות בקליפתן עד להתרככות
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 ביצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כוס קמח כוסמין
  • חצי כוס שיבולת שועל עבה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 2 שיני שום כתושות

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון
  2. נגרר במעבד מזון את הקישואים והגזרים, ונסחט אותם מנוזלים במסננת. נערבב אותם יחד עם הבטטות הרכות אחרי שנפרדנו מקליפתן והשארנו רק את התוכן. חשוב לבשל את הבטטות בקליפה כדי שהן לא יספגו יותר מדי מים.
  3. נוסיף ביצה, בצל, תבלינים, אבקת אפייה, שום, כוסברה קצוצה שיבולת שועל וקמח
  4. נערבב הכל היטב עד להיווצרות עיסה
  5. בידיים רטובות ניצור קציצות עגולות ושטוחות אך לא מדי ונניח אותן על תבנית עם נייר אפייה. נרסס מעט שמן זית מלמעלה או נמרח קצת עם מברשת
  6. נכניס את הקציצות לאפייה ונהפוך לאחר 20 דקות כדי שיושחמו משני הצדדים. נוציא מהתנור וניתן להן להצטנן מעט
  • מומלץ להגיש לצד טחינה
  • ניתן להמיר בכל קמח
  • אפשר לוותר על הקוואקר ולהוסיף עוד קמח

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן