אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקציצות ירק בריאות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 קציצות

שיתוף המתכון

נכון שגם אתם תמיד מחפשים להכין משהו קליל ובריא? כי הקציצות ירק הטעימות האלו הן בול הפתרון! לאחרונה אני מגוונת במתכונים יותר בריאים והקציצות האלו שמורכבות מקמח כוסמין מלא, קוואקר, ירקות וכמובן נאפות בתנור באות לי ממש בטוב. עם טחינה בצד ויש לכם את זהההה. תתכוננו להתאהב בהן!

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות מבושלות בקליפתן עד להתרככות
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 ביצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כוס קמח כוסמין
  • חצי כוס שיבולת שועל עבה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 2 שיני שום כתושות

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון. נכניס לתנור בטטות בקליפתן כמו שהן ונאפה עד להתרככות
  2. נגרר במעבד מזון או בפומפייה פשוטה את הקישואים והגזרים, ונסחט אותם מנוזלים. נערבב אותם יחד עם הבטטות הרכות אחרי שנפרדנו מקליפתן והשארנו רק את התוכן. חשוב לבשל את הבטטות בקליפה כדי שהן לא יספגו יותר מדי מים.
  3. נוסיף ביצה, בצל, תבלינים, אבקת אפייה, שום, כוסברה קצוצה שיבולת שועל וקמח
  4. נערבב הכל היטב עד להיווצרות עיסה
  5. בידיים רטובות ניצור קציצות עגולות ושטוחות אך לא מדי ונניח אותן על תבנית עם נייר אפייה. נרסס מעט שמן זית מלמעלה או נמרח קצת עם מברשת
  6. נכניס את הקציצות לאפייה ונהפוך לאחר 20 דקות כדי שיושחמו משני הצדדים. נוציא מהתנור וניתן להן להצטנן מעט
  • מומלץ להגיש לצד טחינה
  • אפשר לגוון בירקות וגם להוריד חלק אם ממש לא אוהבים
  • ניתן להמיר בכל קמח
  • אפשר לוותר על הקוואקר ולהוסיף עוד קמח

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן