אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

בקלוואה

מתכון לבקלוואה קלה להכנה

ידעתם שלהכין בקלוואה זה כל כך קל? התבנית שאתם חייבים אצלכם וטריק מגניב שהופך את הכנת הבקלוואה לקלה ויפה ממש!

קבלו את המתכון המושלם

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 400 גרם אגוזים ושקדים מכל סוג: אגוזי מלך, פקאן טבעי, שקדים וכו' (מומלץ לערבב לפחות 3 סוגים)
  • כף קינמון
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • חבילת עלי פילו מופשרים
  • שיפוד ברזל \ עץ

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • כוס מים
  • 2 כפות מי ורדים (ניתן להסיר או להפחית בהתאם לטעמכם)
  • מעט מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. אל מעבד מזון עם להב פלדה נכניס את הפיצוחים ונטחן אותם עד שהם גרוסים דק. נשתדל שלא יותר מדי כדי שהמרקם שלהם בתוך הבקלוואה יהיה קראנצ'י
  2. נערבב את הפיצוחים עם כף קינמון
  3.  במשטח עבודה נכין 200 גרם חמאה מומסת וחבילת עלי פילו. נפרוס בכל פעם דף פילו, נמרח אותו בחמאה, מעליו נניח דף פילו נוסף, נמרח גם אותו בחמאה. סה"כ נשתמש בשני דפים לכל רול בקלוואה
  4. בקצה הדף נניח שיפוד, עדיף שיפוד ברזל ונבצע קיפול קטן על השיפוד כך שדפי הפילו יסתירו את השיפוד והוא לא יוכל לצאת.
  5. בקצה שנוצר נניח ממילוי הפיצוחים לכל רוחב הפילו. נסגור ונהדק את הפיצוחים תוך גלגול הרול עם השיפוד. כשיווצר לנו נחש ארוך נכווץ את דפי הפילו מהצדדים על השיפוד ונוציא אותו. כך נוצרת הצורה הייחודית
  6. נמשיך כך עד שתערובת האגוזים תסתיים או דפי הפילו
  7. נניח את הבקלוואה בתבנית פיירקס משומנת / מרוחה החמאה. נמרח מעט חמאה מעל הבקלוואה. מומלץ בשלב הזה לחתוך לפני האפייה את הבקלוואה לחתיכות שתרצו כך שיהיה קל יותר אחרי האפייה והבצק לא יישבר
  8. נכניס את הבקלוואה לאפייה ב170 מעלות בחום עליון תחתון עד להזהבה
  9. במקביל בסיר קטן נרתיח את כל חומרי הסירופ עד להמסה של הסוכר, נצנן את הסירופ מעט. כשהבקלוואה יוצאת מהתנור נשפוך מיד את הסירופ. הרעש….
  10. בשלב זה ניתן לפזר מעל הבקלוואה מעט פיצוחים לקישוט
  11. ניתן לבקלוואה להצטנן לגמרי לפני שנאכל ממנה!

טיפים

  • ניתן להחליף את החמאה בשמן לגרסה פרווה
  • ניתן לשמור בקופסה סגורה למספר ימים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יפעת

הי
הפיצוחים קלויים או טיבעיים?
תודה 🙏

אומליה

400 גרם סה"כ או מכל סוג 400 גרם אגוזים שקדים …?

שירלי

2 כפות מי ורדים? טעמתי וזה מבושם מידי .. אפשר להפחית?

מרווה

מה הכוונה כף קינמון את מתכוונת ל כפית גדולה?

אלינוי זיסקינד

כמה שמן צריך לשים אם אני רוצה שיהיה פרווה? ולא עדיף מחמאה במקום שמן?

תמר

יופי של פלפלת, סליחה של בקלאווה

Bookmark (2)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן