אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

בקלוואה

מתכון לבקלוואה קלה להכנה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית גדולה

שיתוף המתכון

ידעתם שלהכין בקלוואה זה כל כך קל? התבנית שאתם חייבים אצלכם וטריק מגניב שהופך את הכנת הבקלוואה לקלה ויפה ממש!

קבלו את המתכון המושלם

מרכיבים:

  • 400 גרם אגוזים ושקדים מכל סוג: אגוזי מלך, פקאן טבעי, שקדים וכו’ (מומלץ לערבב לפחות 3 סוגים)
  • כף קינמון
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • חבילת עלי פילו מופשרים
  • שיפוד ברזל \ עץ

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • כוס מים
  • 2 כפות מי ורדים (ניתן להסיר או להפחית בהתאם לטעמכם)
  • מעט מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. אל מעבד מזון עם להב פלדה נכניס את הפיצוחים ונטחן אותם עד שהם גרוסים דק. נשתדל שלא יותר מדי כדי שהמרקם שלהם בתוך הבקלוואה יהיה קראנצ’י
  2. נערבב את הפיצוחים עם כף קינמון
  3.  במשטח עבודה נכין 200 גרם חמאה מומסת וחבילת עלי פילו. נפרוס בכל פעם דף פילו, נמרח אותו בחמאה, מעליו נניח דף פילו נוסף, נמרח גם אותו בחמאה. סה”כ נשתמש בשני דפים לכל רול בקלוואה
  4. בקצה הדף נניח שיפוד, עדיף שיפוד ברזל ונבצע קיפול קטן על השיפוד כך שדפי הפילו יסתירו את השיפוד והוא לא יוכל לצאת.
  5. בקצה שנוצר נניח ממילוי הפיצוחים לכל רוחב הפילו. נסגור ונהדק את הפיצוחים תוך גלגול הרול עם השיפוד. כשיווצר לנו נחש ארוך נכווץ את דפי הפילו מהצדדים על השיפוד ונוציא אותו. כך נוצרת הצורה הייחודית
  6. נמשיך כך עד שתערובת האגוזים תסתיים או דפי הפילו
  7. נניח את הבקלוואה בתבנית פיירקס משומנת / מרוחה החמאה. נמרח מעט חמאה מעל הבקלוואה. מומלץ בשלב הזה לחתוך לפני האפייה את הבקלוואה לחתיכות שתרצו כך שיהיה קל יותר אחרי האפייה והבצק לא יישבר
  8. נכניס את הבקלוואה לאפייה ב170 מעלות בחום עליון תחתון עד להזהבה
  9. במקביל בסיר קטן נרתיח את כל חומרי הסירופ עד להמסה של הסוכר, נצנן את הסירופ מעט. כשהבקלוואה יוצאת מהתנור נשפוך מיד את הסירופ. הרעש….
  10. בשלב זה ניתן לפזר מעל הבקלוואה מעט פיצוחים לקישוט
  11. ניתן לבקלוואה להצטנן לגמרי לפני שנאכל ממנה!

טיפים

  • ניתן להחליף את החמאה בשמן לגרסה פרווה
  • ניתן לשמור בקופסה סגורה למספר ימים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן