אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

חצ'קשוקה

מתכון לחצ’קשוקה: מאפה שמרים עם גבינות ורוטב שקשוקה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מאפים גדולים

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

תכירו: החצ׳קשוקה!
המנה שמהרגע שתכינו הולכת לככב בבית שלכם בלי הפסקה. מאפה שמרים בהתפחה מהירה בצורת חצ׳פורי מלא גבינות וממולא ברוטב שקשוקה של יד מרדכי שלא צריך להוסיף לו כלום, פשוט ככה מהבקבוק ישר לצלחת. מנה מרגשת שתסגור לכם פינה לארוחת ערב טעימה בטירוף!!!

מרכיבים:

  • קילו קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן זית
  • כף מלח
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 200 גרם גבינות קשות: מוצרלה, צהובה ובוגלרית. אפשר לגוון לפי מה שאוהבים.
  • בקבוק רוטב לשקשוקה של יד מרדכי

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר נכניס את הקמח, נוסיף שמרים ונערבב. נוסיף סוכר, שמן זית ונתחיל ללוש בעזרת וו הלישה. נוסיף בהדרגה את המים ונמשיך ללוש, עד שמתקבל בצק רך. אל תוסיפו את כל המים בבת אחת אלא בהדרגה ולאט. נלוש את הבצק בערך 6 דקות, אחרי בערך 3 דקות נוסיף את המלח. אם אין לכם מיקסר ניתן להכין את הבצק בידיים.
  2. נכניס את הבצק לקערה מעט משומנת, נכסה בניילון ונניח בצד להתפחה של חצי שעה. כדי להאיץ את התפיחה מומלץ להניח את הקערה במקום חמים או לחילופין להכניס אותה לתנור כבוי שחומם ל50 מעלות ונשאר חם. אם יש לכם זמן אפשר להתפיח גם יותר זמן ובמשך שעה עד להכפלת הנפח
  3. נוציא את הבצק מקערת ההתפחה, ונחלק אותו לחתיכות שוות של בערך 200 גרם כל אחת. נכדרר כל חתיכת בצק לעיגול ונניח בצד.
  4. על משטח עבודה מקומח ובעזרת מערוך נרדד כל חתיכת בצק לעיגול רחב בעובי של בערך חצי ס”מ. אנחנו לא רוצים שהבצק יהיה דק מדי וגם לא עבה מדי.
  5. בשולי הבצק נניח גבינות בכמות שנרצה, ונסגור את שולי הבצק על הגבינה. ניצור צורת סירה במאפה
  6. במרכז המאפה נשפוך רוטב שקשוקה של יד מרדכי
  7. נניח את המאפים על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות בחום טורבו. אחרי 10 דקות נוציא את המאפים, ניצור באמצע גומה ונוסיף חלמון ביצה ללא הרבה חלבון.
  8. נכניס את המאפים בחזרה לתנור לעוד 10-15 דק’ או עד שהמאפה זהוב והביצה רכה
  • ניתן להכין את המאפה מראש ללא הביצה, לאפות חצי אפייה ולהוסיף ביצה לפני ההגשה
  • ניתן לשמור את המאפה במקרר מכוסה היטב
  • ניתן להמיר חצי מכמות הקמח הלבן לקמח כוסמין בהיר
  • ניתן לוותר על הגבינות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן