אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לבורקס דפי אורז

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 בורקסים גדולים

שיתוף המתכון

בורקס כשר לפסח וללא גלוטן! תשכחו כל מה שחשבתם על דפי אורז כי הבורקס הזה ישנה הכל!! בורקס מדפי אורז הכי קריספי שתכינו במילוי תרד וגבינות, כשר לפסח וקל להכנה. כל השלבים המפורטים והדרך להצליח ממש כאן

מרכיבים:

  • 12 דפי אורז
  • 150 גרם עלי תרד טרי, עדיף בייבי תרד
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 1 גביע קוטג’
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל
  • קערה או צלחת עם מים, ביצה וכף דבש
  • שומשום

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל200 מעלות בטורבו
  2. על קרש חיתוך נחתוך את התרד גס ונעביר לקערה גדולה. נוסיף לקערה את הגבינות, מלח פלפל וביצה ונערבב היטב
  3. בקערה או צלחת נערבב מים חמימים עם ביצה וכף דבש
  4. נשמן מעט משטח עבודה ונתחיל לטבול דפי אורז בתערובת המים. כל פעם נטבול דף אחד למשך דקה ונוציא למשטח העבודה המשומן. הדפים צריכים להיות רכים ונוחים לעבודה
  5. נניח שני דפים בסמוך זה לזה כך שתיווצר ביניהם חפיפה של בערך 3 ס”מ, ונניח 2-3 כפות מילוי לאורכם. נסגור את הצדדים ונתחיל לגלגל עד שמתקבלת הצורה הרצויה. מה שחשוב בשלב הזה הוא לשמור על הגלגול כמה שיותר מהודק ושדפי האורז ייצמדו למילוי היטב
  6. את הבורקסים נניח על תבנית עם נייר אפייה. נמרח מעליהם את תערובת המים והדבש שנותרה ונפזר מעל שומשום
  7. נכניס לתנור למשך 40-50 דקות או עד שהבורקס שחום מאוד. יכול להיות שייצא קצת מילוי ואז התבנית תיראה מעט חרוכה, אל תחשבו שמשהו לא טוב או שהבורקס נשרף. זה רק קצת מילוי שיצא, הבורקס עצמו ממשיך להיאפות והוא בסדר אז אל תמהרו להוציא אותו! כשהבורקס קריספי ושחום נוציא אותו. נאכל מיד כשיוצא מהתנור
  • ניתן להסיר את התרד ולהחליף בגבינת טוב טעם
  • אם אתם משתמשים רק בגבינות שימו לב לא לשים הרבה מילוי
  • גם אם אתם רואים בתנור שיוצא קצת מילוי, זה בסדר! הבורקס ייצא מעולה. רק תחכו להשחמה שלו

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן